Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, sambata, ca au fost reluate lucrarile la Arcul de Triumf, iar consolidarea se va finaliza in timp util pentru organizarea paradei militare de 1 Decembrie.

Simulare cum va arata Arcul de triumf dupa reabilitareFoto: PMB

"De azi (sambata, n.r.), se lucreaza din nou la Arcul de Triumf! Dupa deciziile luate aseara, la Comandamentul convocat la Primaria Municipiului Bucuresti, consolidarea se va finaliza in timp util pentru ca Parada Militara de Ziua Nationala sa poata fi organizata la Arcul de Triumf, asa cum este normal", a scris Firea pe Facebook, citeaza News.ro.

Primarul Capitalei a adaugat ca blocajul ar fi fost generat de fostul primar interimar.

"Lucrarile trebuiau finalizate in august 2015. Vinovatii se stiu deja, nu mai adaug alte cuvinte: fostul primar interimar PNL a blocat Capitala. Acum putem vorbi, dupa indelungi dezbateri si identificari de solutii, ca avem inca un obiectiv deblocat. Doamne-ajuta!", mai spune Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei spunea in 6 octombrie ca liderul asocierii de firme care s-a ocupat de lucrari are probleme financiare.

"Am preluat un contract controversat. Este vorba despre o asociere de firme de constructii, Romconstruct si UTI. Din nefericire, chiar liderul asocierii, Romconstruct, are niste probleme financiare. Are cateva conturi poprite si nu mai poate sa primeasca finantare de la Primaria Capitalei. Am avut mai multe discutii si s-a schimbat practic componenta acestei asocieri de constructii. S-a gasit o solutie. Cred ca, pana la sfarsitul anului, in ciuda conflictului deschis intre consultant si asocierea de constructori vom putea depasi aceste impedimente si sa se poata defila de 1 Decembrie sub Arcul de Triumf. De fapt, obiectivul de investitii este aproape gata. Se fac probe in acest moment", declara Gabriela Firea, in 6 octombrie, la Digi24.