RADET anunta ca luni, la ora 17.00, a inceput furnizarea agentului termic pentru incalzire catre consumatorii urbani din Bucuresti, caldura urmand sa fie resimtita treptat in apartamente, iar in cursul zilei de marti sa atinga parametrii normali.

Calorifer cu repartitorFoto: Agerpres

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET) anunta ca, in ultimele zile, prin efectuarea probelor la cald, caldura s-a resimtit in sectoarele 2, 3, 4 si partial in sectoarele 1, 5 si 6, scrie News.ro.

Dupa terminarea probelor, toti consumatorii racordati la sistemul de termoficare vor beneficia de caldura, precizeaza RADET.

Regia mentioneaza ca, din cauza inertiei termice a sistemului de termoficare si a cladirilor, caldura va fi resimtita treptat in apartamente, urmand ca, in cursul zilei de 11 octombrie, sa fie la parametri normali.

Reprezentantii RADET mai arata ca, punctual, pot aparea deficiente in furnizarea agentului termic pentru apa calda si caldura, care insa vor fi solutionate cu celeritate.

Lipsa incalzirii la unele scari de bloc poate fi cauzata de faptul ca sunt asociatii de proprietari care nu si-au deschis vanele de la subsol, urmare a solicitarilor venite de la locatari, sustine RADET, care precizeaza ca, pana luni, aproximativ 3.000 din totalul celor 10.500 de asociatii de proprietari au solicitat amanarea furnizarii agentului termic pentru incalzire.