Primaria Bistrita a respectat termenul impus de Garda de Mediu Bistrita-Nasaud ca pana la sfarsitul lunii septembrie sa ofere celor doua veverite tinute captive in parcul municipal un spatiu corespunzator, astfel ca micile rozatoare au acum la dispozitie o voliera de zece ori mai spatioasa decat cea in care au stat in ultimele cinci luni, potrivit Agerpres.

VeveritaFoto: MorgueFile.com

In urma unei sesizari venite din partea unui biolog bistritean la sfarsitul lunii iunie, Garda de Mediu Bistrita-Nasaud a dat primariei un termen de trei luni pentru a extinde voliera, astfel incat sa respecte normele legale care prevad un spatiu de minimum 50 metri patrati pentru unul sau doua exemplare tinute captive. In caz contrar, municipalitatea ar fi fost amendata cu 50.000 lei.

Comisarii de mediu au incercat sa afle si provenienta animalelor si au verificat pet shop-ul de unde au fost cumparate. S-a constatat ca cei de la pet shop au achizitionat veveritele de pe internet si ca nu aveau documente care sa ateste originea lor, motiv pentru care au fost amendati cu suma de 10.000 lei, din care au platit 2.500 lei in 48 de ore, adica jumatate din valoarea minima a sanctiunii.

Intre timp, s-a aflat ca cei patru pui au reusit sa evadeze, astfel ca in voliera au ramas doar doua veverite. In total, pentru cele sase veverite primaria a platit 2.700 lei, la care se adauga 17.000 lei pentru voliera initiala.