Prima editie a Targului Bucurestilor va avea loc in Piata Constitutiei, in perioada 30 septembrie - 2 octombrie. VIzitatorii vor putea cumpara legume, fructe si produse traditionale direct de la producatori, iar evenimentul curinde si un program artistic cu nume celebre ale folclorului romanesc. Intrarea la toate activitatile din cadrul Targului Bucurestilor este gratuita.

Targul BucurestilorFoto: Hotnews

Targul Bucurestilor va fi deschis vineri intre orele 16:00 - 22:00, iar sambata si duminica intre orele 8:30 - 22:00. In cele trei zile de eveniment, vizitatorii vor putea alege din cele aproximativ 100 de standuri amplasate in Piata Constitutiei, incarcate cu produse si obiecte traditionale, printre care: ceramica, sculpturi in lemn si os, tesaturi, covoare, impletituri din fibre vegetale, articole din piele, instrumente muzicale, icoane, ii, costume, papusi, masti, dar si preparate culinare diverse: miere, dulceturi, siropuri, prajituri de casa, cozonaci, turta dulce, covrigei, branzeturi, paine de casa, placinte, scovergi, baclava, kurtos colacs sau fructe si legume de sezon.

Program Targul Bucurestilor

Program Targul Bucurestilor

Foto: Hotnews

Programul artistic se desfasoara vineri si sambata intre orele 17:00 - 22:00, iar duminica intre orele 16:00 - 21:00. Bucurestenii sunt invitati sa urmareasca spectacole de muzica si dansuri autentice romanesti, specifice fiecarei zone a tarii. Astfel, pe scena din Piata Constitutiei vor urca renumiti artisti romani si ansambluri de muzica populara, care imbraca portul national cu mandrie: Gelu Voicu, Nicoleta Voica, Matilda Pascal Cojocarita, Mioara Velicu, Margareta Clipa, Cornelia si Lupu Rednic, Nicolae si Tudor Furdui Iancu, Veta Biris, Maria Ciobanu, Gheorghe Turda, Dinu Iancu Salajanu, Laura Lavric, Stefania Rares, Ansamblul folcloric "Timisul", Ansamblul folcloric "Tara Vrancei", Ansamblul folcloric "Cununa Carpatilor" si Orchestra Nationala "Valahia"condusa de maestrul dirijor Marius Zorila sunt doar cateva nume sonore care alcatuiesc programul artistic pe 30 septembrie, 1 si 2 octombrie.

Evenimentul este organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, organizeaza.

"Este una dintre promisiunile pe care le-am facut in campania electorala, aceea de a aduce mai aproape de bucuresteni produsele autohtone, naturale, in cadrul unei mari piete agro-alimentare. Sustinem astfel producatorii autohtoni, oferindu-le spatiul si conditiile necesare pentru vanzarea produselor lor. In acelasi timp, dorim sa reinviem o traditie, aceea a marelui targ al Bucurestilor, care sa fie in acelasi timp si o sarbatoare pentru toti locuitorii Capitalei", a declarat Primarul General, Gabriela Firea.