Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, dupa cutremurul cu magnitudinea de 5,3 grade produs sambata dimineata in Vrancea si resimtit si in Bucuresti, ca face un apel catre proprietarii care stau in cladiri cu risc seismic clasa I sa accepte locuintele puse la dispozitie de Primarie.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Fac apel la proprietarii care locuiesc in cladiri cu risc seismic clasa 1 pericol public sa accepte locuintele puse la dispozitie de Primarie, pentru a putea incepe, in regim de urgenta, consolidarea. Legislatia in vigoare nu ne permite sa evacuam aceste imobile, desi sunt un pericol atat pentru locatari, cat si pentru cei care trec prin zona. Am propus infiintarea Administratiei pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic, deoarece am gasit la Primarie o lipsa de coordonare si implicare constanta in legatura cu problema cladirilor cu bulina. Cu sprijinul consilierilor PSD si ALDE, aceasta structura va functiona cat de curand. Este regretabil ca reprezentantii USB si PNL nu au inteles importanta acestei initiative si au incercat sa blocheze proiectul. Si nici nu au oferit o alta solutie-alternativa la propunerea mea", a transmis Gabriela Firea, citata de Mediafax.

Firea a precizat ca seismul resimtit in Capitala nu a produs pagube: "Conform informatiilor primite si verificarilor efectuate in teren de catre politistii locali, pana la aceasta ora nu au fost constatate evenimente cauzate de cutremurul care a avut loc in cursul noptii - tencuiala cazuta, panouri publicitare desprinse, cabluri electrice rupte, copaci cazuti."

Un cutremur cu magnitudine de 5,3 pe scara Richter s-a produs sambata dimineata in zona seismica Vrancea, fiind resimtit in Bucuresti, dar si in alte zone ale tarii. Estimarea initiala a INFP a fost, potrivit paginii de Twitter a institutiei, de 6 si apoi de 5,6.