Gabriela Firea face apel la cei care locuiesc in cladiri cu risc seismic clasa I sa accepte locuintele Primariei
"Fac apel la proprietarii care locuiesc in cladiri cu risc seismic clasa 1 pericol public sa accepte locuintele puse la dispozitie de Primarie, pentru a putea incepe, in regim de urgenta, consolidarea. Legislatia in vigoare nu ne permite sa evacuam aceste imobile, desi sunt un pericol atat pentru locatari, cat si pentru cei care trec prin zona. Am propus infiintarea Administratiei pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic, deoarece am gasit la Primarie o lipsa de coordonare si implicare constanta in legatura cu problema cladirilor cu bulina. Cu sprijinul consilierilor PSD si ALDE, aceasta structura va functiona cat de curand. Este regretabil ca reprezentantii USB si PNL nu au inteles importanta acestei initiative si au incercat sa blocheze proiectul. Si nici nu au oferit o alta solutie-alternativa la propunerea mea", a transmis Gabriela Firea, citata de Mediafax.
Firea a precizat ca seismul resimtit in Capitala nu a produs pagube: "Conform informatiilor primite si verificarilor efectuate in teren de catre politistii locali, pana la aceasta ora nu au fost constatate evenimente cauzate de cutremurul care a avut loc in cursul noptii - tencuiala cazuta, panouri publicitare desprinse, cabluri electrice rupte, copaci cazuti."
Un cutremur cu magnitudine de 5,3 pe scara Richter s-a produs sambata dimineata in zona seismica Vrancea, fiind resimtit in Bucuresti, dar si in alte zone ale tarii. Estimarea initiala a INFP a fost, potrivit paginii de Twitter a institutiei, de 6 si apoi de 5,6.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
"Cu sprijinul consilierilor PSD și ALDE, aceasta structura va functiona cat de curand" - o promisiune vagă, cu iz - ce spun eu - cu duhoare electorală.
Ce se mai aude cu casele care nu au asigurare obligatorie ("obligatorie", mă bufnește râsul)? Tot Aministrația aia fantomă îi va despăgubi la cutremur?
D-aia n-are ursul coadă...
Gabriela, nu Olguta!
a)efectuarea la timp a lucrărilor de întreţinere şi de reparaţii care le revin, prevăzute conform normelor legale în cartea tehnică a construcţiei şi rezultate din activitatea de urmărire a comportării în timp a construcţiilor;
iar potrivit literei d):
d)efectuarea, după caz, de lucrări de reconstruire, consolidare, transformare,
extindere, desfiinţare parţială, precum şi de lucrări de reparaţii ale
construcţiei numai pe bază de proiecte întocmite de către persoane fizice sau
persoane juridice autorizate şi verificate potrivit legii;