Constructorii de pe santierul Primariei Capitalei de la Pasajul Ciurel nu respecta normele de mediu si ies cu basculantele murdare de noroi, de pe santier, lasand urme de pietris si moloz pe strada. Asta in conditiile in conditiile in care Comisia Europeana a initiat procedura de infrigement pentru poluare cu praf in Bucuresti, iar Primaria Capitalei trebuie sa ii amendeze pe constructorii care nu au puncte pentru a curata rotile masinilor la iesirea din santier. Imaginile au fost surprinse de un cititor HotNews.ro.

Santier Ciurel 9Foto: Hotnews

Potrivit Hotararii CGMB 122/2010 privind aprobarea unor masuri si actiuni pentru organizarile de santiere de constructii si demolari din Municipiul Bucuresti, modificata si completata prin HCGMB 190/2013, trebuie sa existe puncte de spalare a rotilor la iesirea din santier, iar constructorul sa salubrizeze zona afectata.

Comisia Europeana a initiat procedura de infrigement la finalul anului 2014, deoarece Bucuresti depaseste cu mult normele admise in ceea ce priveste poluarea cu praf. Cu toate acestea, autoritatile nu au facut mare lucru in acest sens.