Nicusor Dan, consilier general din partea USB, a declarat ca decizia de intrare in insolventa a RADET este un gest total iresponsabil al majoritatii din Consiliul General - PSD-ALDE si inseamna aruncarea responsabilitatii pe care bucurestenii au dat-o consilierilor generali si Primariei Capitalei pe unerii unui administrator judiciar. Nicusor Dan si grupurile de consilieri USB, PNL si o parte din PMP au plecat din sala inainte de acest proiect, fiind nemultumiti ca nu li s-a dat drept la replica in discutiile cu consilierii PSD si ALDE.

HotNews.roFoto: Hotnews

In timpul declaratiei pe care a facut-o cu privire la insolventa RADET, in fata salii de Consiliu General, o parte dintre consilierii PSD si ALDE au iesit si au inceput sa strige ca nu spune adevarul, de ce nu a stat in sala sa isi exprime nemultumirea si i-au cerut demisia. Acestia practic nu l-au lasat sa vorbeasca, fiind un adevarat circ.

"Pe noi ne-au mandatat bucurestenii sa gestionam situatia acestui oras inclusiv RADET-ul. Bucurestiul are un buget de 900 milioane de euro, este in stare sa gestioneze situatia RADET. Faptul de a cere insolventa RADET inseamna de a arunca responsabilitatea pe care oamenii ne-au dat-o noua, unui administrator judiciar care va avea strict rolul de a nu face pierderi in continuare la RADET. El nu va avea o responsabilitate pentru caldura pe care RADET-ul trebuie sa o furnizeze oamenilor, ci exclusiv pentru a rentabiliza economic RADET. Mi se pare un gest total iresponsabil al majoritatii din Consiliul General (PSD-ALDE), care a votat in favoarea declararii insolventei RADET", a declarat acesta despre insolventa RADET.

Intrebat de ce nu a spus in sedinta de Consiliu General acest lucru, Nicusor Dan a declarat ca a vrut sa aiba o dezbatere civilizata pe argumente, pe un alt subiect, dar au fost atacati , ia in momentul in care au vrut sa raspunda, nu li s-a dat acest drept.

" In semn de protest fata de cum majoritatea discuta cu minoritatea in CGMB, ne-am retras din sala. Eu prin intermediul d-voastra trimit un semnal bucurestenilor, iar ei vor intelege cine are in situatia asta dreptate", a declarat acesta.

Intrebat despre solutia pentru RADET, acesta a spus ca datoriile trebuie renegociate si platite.

"Solutia noastra pentru RADET, pe termen scurt, este platirea unei parti din acea datorie de 160 milioane lei. Pe termen mediu, negocierea, esalonarea si reducerea unei parti din datoria mare de 800 milioane de euro. Totodata, refacerea strategiei din 2010 pentru a eficientiza RADET, ce este de construit , ce este de preluat. In baza strategiei, preluarea celor 180 de milioane de euro bani europeni, pe care ii avem, cu conditia sa depunem un proiect pana pe 31 decembrie 2017. Pe termen lung, realizarea acestei strategii, crearea utilitatilor de productie, mici centrale de apartament, sau centrale mari in zona de nord", a declarat Nicusor Dan.

Reamintim ca miercuri, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a decis mandatarea consiliului de administratie al RADET sa declanseze procedura de intrare in insolventa.