Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat infiintarea Teatrului Dramaturgilor Romani care va pune in scena texte apartinand dramaturgilor contemporani - fie ca e vorba de autori consacrati sau de tineri aflati la primele piese.

"Promovarea si punerea in valoare a dramaturgiei contemporante, atragerea publicului catre piesa romaneasca printr-o oferta de teatru de calitate, cresterea si diversificarea paletei culturale a Capitalei vor fi obiectivele principale ale acestei noi institutii" se arata in expunerea de motive a Primarului General, Gabriela Firea.

Teatrul va fi sustinut financiar din bugetul Primariei Capitalei. Grupul consilierilor Uniunii Salvati Bucurestiul au cerut scoatere proiectului de pe ordinea de zi.

"Aceasta propunere este nejustificata. In raporul de specialitate nu ni se face o analiza cate pise ale dramaturgilor contemporani au fost jucate in teatrele din subordinea Primariei Capitalei, de ce nu joaca piese ale dramaturgilor contemporani. Eu propun scoaterea de pe ordinea de zi sa vedem organigrama, cat costa", a declarat Ana Maria Ciceala, consilier USB.

"Am sunat azi un dramaturg roman. Mi-a spus ca sunt piese care se joaca si altele care nu se joaca. Nu are niciun sens sa inventam un teatru pentru autori care nu sunt jucati. O sa facem o institutie moarta din start", a declarat Nicusor Dan, consilier general USB.