Prescolarii si elevii din Bucuresti vor fi transportati gratuit la manifestările culturale organizate de instituţiile publice de cultură de interes local din subordinea Consiliului General al Municipiului București. Transportul urmeaza sa se faca in grupuri organizate de catre operatori de transport autorizati.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Directorii teatrelor mi-au spus ca tot mai multe scoli si gradinite nu mai vin cu copiii la teatru deoarece parintii nu isi permit sa plateasca transportul, de aceea am hotarat sa luam aceasta masura", a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

De exemplu, dacaca un bilet la Teatrul Ion Creanga costa 9 lei, cu transport, pentru grup organizat costa 23 de lei, a declarat directorul teatrului.

Cheltuielile de transport vor fi incluse în bugetul anual al PROEDUS. Masura va fi pusă în aplicare în baza unui Regulament elaborat de PROEDUS și aprobat de conducerea sa în termen de 15 zile.

Instituţiile publice de cultură de interes local din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti catre care se va asigura transportul pentru preşcolari şi elevi la manifestările culturale sunt:

1. Teatrul Odeon

2. Teatrul Municipal „Lucia Sturdza Bulandra”

3. Teatrul „C.I. Nottara”

4. Teatrul de Comedie

5. Teatrul Tineretului „Metropolis”

6. Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”

7. Teatrul Mic 8. Teatrul „Masca”

9. Teatrul Evreiesc de Stat 10. Teatrul de Animaţie „Țăndărică”

11. Teatrul Ion Creangă

12. Teatrul „Excelsior”

13. Circ & Variete Globus Bucuresti 14. Opera Comică pentru Copii

15. Teatrul „Stela Popescu”

In plus, Consiliul General al Municipiului Bucuresti va suplimenta a aprobat suplimentarea numărului de posturi pentru personalul artistic şi tehnic la teatrele si institutiile de cultura din subordinea municipalitatii.

Astfel, se vor suplimenta posturile atat pentru personalul artistic, cat si pentru personalul tehnic: 100 de posturi pentru personalul artistic si 50 pentru personalul tehnic la urmatoarele institutii de spectacol: teatrul Bulandra, teatrul Metropolis, Odeon, Nottara, Teatrul de Comedie, Teatrul Ion Creanga, Teatrul C-tin Tanase, Teatrul Evreiesc de Stat, Excelsior, Oprea Comica pentru Copii si Teatrul Tandarica.