Primaria Sectorului 6 reia programul de reabilitare termica. Pana acum Primaria a reabilitat 250 de blocuri

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Marţi, 20 septembrie 2016, 16:26 Actualitate | Administratie Locala

Reabilitare termica 2
Foto: Hotnews
Primaria Sectorului 6 reia programul de reabilitare termica, prima sesiune de inscrieri fiind deschisa pentru asociatiile de proprietari in perioada 19 Septembrie - 20 Octombrie 2016, anunta institutia.
Contributia proprietarilor, 25% in cazul locuintelor, va fi suportata de primarie si
va fi recuperata de la proprietari in termen de 10 ani.  Primaria sector 6 a reabilitat pana in prezent 250 de blocuri, cheltuindu-se 632 milioane lei, bani de la bugetul local.

"Reabilitarea termica a blocurilor este un program indelung asteptat de locuitorii Sectorului 6, care va aduce beneficii atat prin reducerea consumurilor energetice pentru incalzirea apartamentelor, cat si prin reducerea costurilor de intretinere. Acum, acest program trece de la stadiul de proiect la realitate, prin lansarea primei sesiuni de inscriere a asociatiilor de proprietari in programul multianual de reabilitare termica. Astfel, din dispozitia primarului Gabriel Mutu, prima sesiune de inscrieri este deschisa in perioada 19 Septembrie - 20 Octombrie 2016", se arata intr-un comunicat al Primariei Sector 6.


Informatii utile despre noile reglementari in domeniul reabilitarii termice - Sector 6

-   Finantarea pentru aceste lucrari se poate obtine numai pentru intregul bloc, nu doar pentru o singura scara de bloc.

-   Criteriile de prioritizare, stabilite prin HCL 158/25.08.2016 sunt:

a) Nivelul de performanta energetica, incepand cu blocurile de locuinte cele mai ineficiente din punct de vedere energetic;

b) Numarul de apartamente, incepand cu blocurile de locuinte cu cel mai mare numar de apartamente;

c) Anul construirii, incepand cu blocurile de locuinte cu vechimea cea mai mare;

-   Asociatia de proprietari va contribui financiar dupa cum urmeaza:

-    25% din valoarea lucrarilor de interventie la apartamentele cu destinatie locuinta (inclusiv a apartamentelor declarate la Oficiul National al Registrului Comertului ca sedii sociale de firma, care NU desfasoara activitate economica) aflate in proprietatea persoanelor fizice.

-  100% din valoarea lucrarilor de interventie aferente spatiilor comerciale sau spatiilor cu alta destinatie decat cea de locuinta, apartamentelor cu destinatie locuinta aflate in proprietatea persoanelor juridice sau a autoritatilor si institutiilor publice.

-  Consiliul Local al Sectorului 6 a hotarat prin HCL nr. 182/08.09.2016 finantarea din bugetul local a cheltuielilor aferente cotei de contributie ce revine proprietarilor si instituirea taxei de reabilitare, care va fi recuperata de la proprietari in termen de 10 ani.

"Avantajul major al acestei hotarari a Consiliului Local Sector 6 este ca proprietarii nu vor fi impovarati cu achitarea imediata a cotei aferente pentru reabilitare, care va fi preluata de Primaria Sectorului 6, si ca pe parcursul celor 10 ani vor avea reduceri la intretinere, care vor acoperi aceste costuri", se arata intr-un comunicat al Primariei sector 6.

-   Consiliul Local poate acorda ajutoare de natura sociala in cazul urmatoarelor categorii de proprietari persoane fizice, care detin apartamente cu destinatie locuinta sau sedii sociale de firma (care nu desfasoara activitate economica) in limita fondurilor aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetele locale:
-   persoane cu handicap sau familii cu persoane cu handicap aflate in intretinere;
-    veterani de razboi si soti/sotii supravietuitori/supravietuitoare ai/ale acestora;
-    pensionari, indiferent de statutul acestora, ale caror venituri medii nete lunare pe persoana singura/membru de familie sunt sub castigul salarial mediu net pe economie.
    Pentru aceste categorii de proprietari contributia va fi de 3,5% din valoarea lucrarilor.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Trebuie sa cauti si altceva decat mici si bere pe Valea Prahovei si tv de proasta calitate - VIDEOinterviu Formatia Trei Parale, ”pe viata si pe creatie”

“Tu, fetico bălăoară și cu ochi căprii,/ Ce te ții așa măreață? Crezi că nu te știu?/ Mă-ta e spălătoreasă, tac-tu-i sacagiu, / Și tu ești chiftilăreasă-n strada Cișmigiu.” Sa fie viata numai atat, zic eu, si “Chiftilareasa” de la Trei Parale te baga-n boala. I-auzi: “Dau in stanga, dau in dreapta, buzunaru-i plin” - cantare de mandrie, oftica si prejudecata. Intai te loveste interpretarea jucausa, trufasa si monotona. Apoi versul. Numai atat sa fie, cum spun, si vrei sa vezi laboratorul de creatie al celor de la Trei Parale. Vino si tu acum intr-un apartament din mahalaua Ozanei. Florin si Beatrice Iordan, Mihai Balabas ne in-canta cantand si initiindu-ne cum se petrece viata noastra. Incepe! Ca din cimpoi, ca din caval este piesa cu care începem firul poveștilor. Vezi prima parte a VIDEOinterviului Trei Parale.

10230 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    La sectorul 1 (Marţi, 20 septembrie 2016, 16:35)

    nick24 [utilizator]

    Programul e blocat de 2 ani. In campania electorală toți candidații au promis continuarea izolării termice a blocurilor, dar pesemne că o să-și amintească de ea cu un an înainte de alegerile următoare, adică peste fix 3 ani.
    Luați aminte cu cine și pentru ce ați votat și nu mai faceți aceeași greseală.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri