Cooperativa munca in zadar. Spatiile verzi proaspat refacute dintr-un mare cartier al Bucurestiului, sapate din nou pentru ca mall-ul ParkLake sa fie conectat la reteaua de energie electrica

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Luni, 12 septembrie 2016, 12:39 Actualitate | Administratie Locala


Park Lake Plaza 23
Foto: Hotnews
ParkLake, cel mai nou mall din Capitala, inaugurat pe 1 septembrie, este sustinut de generatoare, nefiind conectat la reteaua de energie electrica. Pentru a-l conecta si a-i asigura puterea necesara, trebuie aduse doua doua linii electrice subterane de 110 kV, de la o distanta de 5 km, una de la la statia electrica Balta Alba si una de la statia Dudesti. Mai multi cititori HotNews.ro au sesizat faptul ca pentru lucrarile de conectare a mall-ului la reteaua electrica, trotuarele, carosabilul si spatiile verzi proaspat amenajate sunt distruse.

 • Ce strazi vor fi sparte pentru lucrari si cine plateste pentru refacerea carsoabilului

Reprezentanti ai Enel Distributie Muntenia si ai mall-ului ParkLake spun ca lucrarile vor dura circa trei luni, iar strazile si spatiile verzi afectate de lucrari vor fi aduse la forma initiala pe cheltuiala beneficiarului, respectiv mall-ul ParkLake.

"ParkLake a solicitat o putere considerabila (12 MW) astfel ca, pentru a nu afecta echilibrul energetic din zona, este necesara o infrastructura noua de inalta tensiune - realizarea unei statii de transformare si a doua linii electrice subterane de 110 kV, cu o lungime de 5 km, traversand cartierul. Cele 2 cabluri subterane de 110 kV, au impreuna o lungime totala de 5km. Primul dintre ele porneste din statia electrica 110 kV Liviu Rebreanu, continua prin incinta centrului comercial ParkLake, apoi pe str. Odobesti, pe bd. Camil Ressu, str. Firidei, bd. Nicolae Grigorescu, bd. Th. Pallady si ajunge pana la statia electrica Balta Alba. Cel de-al doilea porneste tot de la statia Liviu Rebreanu si va ajunge pana la statia Dudesti. Parcursul a fost stabilit in colaborare cu Primaria Sector 3 si Administratia Domeniului Public sector 3, care de altfel monitorizeaza buna desfasurare a lucrarilor", se arata intr-un raspuns trimis de Enel Distributie Muntenia la solicitarea HotNews.ro.

Reprezentantii Park Lake s-au plans ca au solicitat inca de acum un an racordarea mall-ului la reteaua de electricitate, insa autorizatia pentru lucrari a fost eliberata abia in luna august a acestui an, astfel ca s-a ajuns ca mall-ul sa functioneze cu generatoare si lucrarea sa fie facuta dupa inaugurare.

"In acest moment, ParkLake este sustinut de generatoare. ParkLake a cerut autorizatia pentru a se conecta la reteaua electrica in curma cu peste un an, insa autorizatia a fost eliberata abia in luna august a acestui an. Lucrarile de conectare a mall-ului au inceput imediat, urmand sa dureze trei luni", a declarat Ingo Nissen, Sonae Sierra Managing Director Responsible for Development in Romania.

Reprezentantii Enel Distributie Muntenia spun ca  a facut toate demersurile pentru a demara aceste lucrari si va continua sa ofere tot suportul pentru finalizarea lor in cel mai scurt timp posibil. Acestia spun ca intarzierea este cauzata de birocratie.

"Lucrarile de racordare a ParkLake se desfasoara conform termenelor prevazute in cadrul contractului de racordare semnat cu beneficiarul. Racordarea la retea a obiectivului ParkLake inseamna aplicarea unor termene prevazute de legislatia nationala si a unui proces birocratic complex, valid pentru orice lucrare de racordare ce impacteaza domeniul public si privat. Mai mult, aceste lucrari de anvergura trebuie sa fie coordonate si executate in conditiile legii, fiind necesara obtinerea avizelor, autorizatiilor si a drepturilor pentru terenurile afectate de acest proiect.

Deoarece suntem preocupati de procedura indelungata de racordare, valabila la nivel national, facem parte din grupul de lucru coordonat de Ministerul Energiei pentru reducerea timpului de racordare la utilitati (http://energie.gov.ro/ministrul-energiei-victor-grigorescu-a-discutat-cu-reprezentantii-companiilor-de-distributie-energie-electrica-si-gaze-natural-modalitatile-pentru-reducerea-timpului-de-racordare-la-utilitati/)", se arata in raspunsul trimis de Enel Distributie Muntenia la solicitarea HotNews.ro.

Reprezentanti ai Enel Distributie Muntenia si ai mall-ului ParkLake spun ca strazile si spatiile verzi afectate de lucrari vor fi aduse la forma initiala pe cheltuiala beneficiarului, respectiv mall-ul ParkLake.

"Lucrarile de excavare sunt efectuate cu atenta monitorizare din partea departamentelor responsabile din cadrul Primariei Sector 3, respectiv Administratia Domeniului Public Sector 3. Terenul, pavajele si spatiile verzi afectate de lucrari vor fi aduse la starea initiala, conform autorizatiei de constructie. Toate lucrarile vor fi finantate de catre beneficiarul acestora", se arata in raspunsul  trimis de Enel Distributie Muntenia la solicitarea HotNews.ro.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

20178 vizualizari

 • +8 (14 voturi)    
  Iar la mine in cartier au sapat ambele trotuare (Luni, 12 septembrie 2016, 12:49)

  clint [utilizator]

  facute anul trecut pentru a schimba ... stalpii de iluminat. Undeva pe la Timpuri noi.

  Dupa borduri, prioritatea e sa schimbam stalpii de iluminat, desi cei vechi chiar nu aveau nici o problema. Vad ca banii nostri se duc in continuare pe fitze si pe lucruri "nice to have but not mandatory". Asta in timp ce, daca ploua putin mai mult, se umple intersectia cu apa si asta nu ar fi ultima problema, ar mai fi si multe alte probleme cu spatiile verzi, parcari, izolarea termica a blocurilor, piste de bicilete, samd.


  Administratie de 2 lei fara cap si fara coada.
  • +2 (2 voturi)    
   mda (Luni, 12 septembrie 2016, 16:09)

   CosVas [utilizator] i-a raspuns lui clint

   Stalpii vechi aveau cabluri pe ele. Acum le baga in pamant.
   Evident ca lucrul asta trebuia facut anul trecut.
 • +17 (17 voturi)    
  Enel - fac ce vor - daca vor (Luni, 12 septembrie 2016, 12:51)

  George50 [utilizator]

  Si noi ne-am izbit de birocratia si nesimtirea de la Enel.
  Am pornit in octombrie 2013 sa racordam un proiect imobiliar in Floreasca.
  Ne-au dat dupa un an o solutie tehnica la care stiau ca nu avem cum sa primim aprobare pentru trecere cablu subteran pe anumite proprietati.
  Apoi a mai durat un an sa ne dea o alta solutie.
  suntem in 2016 si inca nu am reusit sa tragem linia electrica.
  O incompententa si o nepasare mai mare ... doar la bugetari mai intalnesti.
  Multumesc celor care s-au ocupat de privatizare.
  Sa stati la racoare pana or sa va ceara oamenii inapoi.
  • 0 (10 voturi)    
   Comment sters de user (Luni, 12 septembrie 2016, 14:09)

   Crioan [anonim] i-a raspuns lui George50

 • -1 (23 voturi)    
  parc sau mall?... (Luni, 12 septembrie 2016, 13:15)

  pehash [utilizator]

  sunt curios cati locuitori din cartierul Titan vor fi atat de fraieri incat sa-si cheltuie banii la mall-ul care le-a distrus parcul.
  • +3 (17 voturi)    
   Hmm!!! (Luni, 12 septembrie 2016, 13:55)

   sipu [utilizator] i-a raspuns lui pehash

   Acolo nu a fost PARC NICIODATA
   • +8 (18 voturi)    
    adevarat (Luni, 12 septembrie 2016, 14:09)

    Bka [utilizator] i-a raspuns lui sipu

    Era un spatiu verde ce aprtinea clubului sportiv Spartacus unde fiecare copil era bine venit sa se joace. A fost unul din ultimele locuri unde am vazut copii jucand fotbal fara sa dea bani la terenuri sintetice si fara sa aiba grija masinilor.
    Nu are rost un alt mall in zona cand ai la 10 min Vitan mall si Mega mall.
  • -2 (12 voturi)    
   te contrazic... (Luni, 12 septembrie 2016, 14:50)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui pehash

   aculo nu a fost parc...
   • +1 (7 voturi)    
    exact.. (Luni, 12 septembrie 2016, 14:59)

    Bka [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Asta am spus si eu in comentariu anterior. Era un fost crcuit de curse pentru motocicletele off-road
   • +6 (10 voturi)    
    semantica.. (Luni, 12 septembrie 2016, 16:13)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    nu a fost parc? dar ce a fost? ia o harta mai veche. acolo a fost baza sportiva Spartac. nu erau cladiri, doar spatii verzi amenajate, unde copiii puteau invata un sport. uita-te pe google earth si cauta imaginile vechi, din 2000. compara-le cu ce e acum. s-au pierdut zeci de hectare din parc. in spatele mall-ului au mai aparut si alte cladiri.
 • +5 (17 voturi)    
  Cum e posibil asa ceva, e o nebunie ??? (Luni, 12 septembrie 2016, 14:00)

  Comentatorul-x [utilizator]

  Cine a semnat receptia lucarii si a dat aviz de functionare ? Cum poate functiona un mall pe baza de generatoare ? Unde sunt normele de siguranta ?
  O cladire de un astfel de nivel nu are cum sa obtina aprobare de functionare fara a avea conexiune la reteaua de curent.
  Daca iau foc generatoarele, ce se intampla cu oamenii prinsi in incediu ? Cum vor functiona usile automate ?
  Cum se va da alarma de incendiu, prin portavoce ?
  Acest mall nu ar fi trebuit niciodata sa functioneze fara a avea conexiune la reteaua electrica.
  Cat despre distrugerea strazilor si trotuarelor in urmatoarele 3 luni, oare nu se putea face asta in intervalul iunie-august ? Cand lumea aera in concediu, cand strazile si trotuarele erau mai libere ?
  Nesimtire si nepasare ENEL si Primaria sector 3.
  • -3 (11 voturi)    
   generatoarele sunt ok (Luni, 12 septembrie 2016, 14:26)

   edx [utilizator] i-a raspuns lui Comentatorul-x

   Nu inteleg problema. In caz de incendiu generatoarele sunt cele care sustin toata instalatia de protectie la foc (detectie-alarmare, trape fum, pompe apa etc.) Sa spui ca in caz de incendiu generatoarele sunt problema denota o lipsa de cunoastere a problemei.
   Iar referitor la cum sunt trase la noi TOATE retelele este lipsa de viziune a primariei care trebuia sa investeasca in tuneluri pentru retele sub strazi (cum sunt cele de la radet) astfel incat sa nu fie nevoie sa sapi si sa astupi la orice avarie sau inlocuire de retea.
   • +5 (7 voturi)    
    generatoarele (Luni, 12 septembrie 2016, 15:11)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui edx

    respective ar trebui sa functioneze doar in caz de avarie a retelei electrice, deci rar si foarte rar.
    ele nu ar trebui folosite ca sursa constanta de energie electrica.
    problema pusa este reala. daca rolul generatoarelor in cazul unei defectiuni (chiar si incendiu) a retelei electrice este sa preia pe sistem de avarie minima functionare a ansamblului pentru siguranta oamenilor din interior, ce mai functioneaza daca generatoarele respective, ca singura sursa de energie electrica, se defecteaza?
   • +5 (5 voturi)    
    Si daca se strica generatoarele ? (Luni, 12 septembrie 2016, 21:47)

    Comentatorul-x [utilizator] i-a raspuns lui edx

    De exemplu, ce se va intampla cu carnea si cu ouale de la Carrefour ? Vor deveni bomba ecologica.
    Generatoarele nu sunt solutii principale, niciodata. Un generator poate functiona 1 ora, 1 zi sau 1 an. Ce te faci daca dureaza 1 ora ?
    Sa fim seriosi, aici dicutam despre securitatea unor sute de oameni, nu de un depozit amarat de pe centura.
 • +4 (8 voturi)    
  Comment sters de user (Luni, 12 septembrie 2016, 14:06)

  Crioan [anonim]

 • -1 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 12 septembrie 2016, 14:24)

  [anonim]

 • +2 (8 voturi)    
  fara 'sto (Luni, 12 septembrie 2016, 14:25)

  mircearh [utilizator]

  Ieri, la unul din magazinele din interior, sareau sigurantele din 5 in 5 minute.

  Este un mall interesant cu multe detalii fine de design , dar se vede ca a fost manageriat dubios...instalatiile parcarii nu sunt terminate, mai e si problema asta cu bransarea la curent. Nu mi-e clar daca vina e a managementului sau a autoritatilor emitente de avize, dar e clar ca in Romania e aproape imposibil ca un proiect sa se desfasoare fara surprize.
  • +6 (6 voturi)    
   au (Luni, 12 septembrie 2016, 15:26)

   IulianVacaru [anonim] i-a raspuns lui mircearh

   fost obligati sa deschida la o anumita daca datorita contractului cu Careffour. De asta diverse au mai ramas de facut desi s-a muncit intr-un ritm nebunesc. Idem Mega Mall
 • +4 (12 voturi)    
  bravos! (Luni, 12 septembrie 2016, 14:50)

  liviu_ [utilizator]

  dupa ce ca facem inca un mall in mijlopcu bucurestiului (ca traficul era mult prea liber si avem mult prea multe spatii verzi).... mai lucram si ca naiba...
  am fost si eu zilele trecute... deci incepe sa se strice (o franghie de la leagan rupta, parchetu bushit etc) la nici 2 saptamani de la lansare... WTF?!
 • +11 (13 voturi)    
  Deci, lasa-ma sa inteleg (Luni, 12 septembrie 2016, 15:59)

  JustinCase [utilizator]

  Adica astia au inaugurat un mall inainte sa-l conecteze la reteaua electrica?
  • -1 (1 vot)    
   Comment sters de user (Marţi, 13 septembrie 2016, 8:49)

   Crioan [anonim] i-a raspuns lui JustinCase

  • 0 (0 voturi)    
   pai da (Marţi, 13 septembrie 2016, 10:42)

   Jan2016 [utilizator] i-a raspuns lui JustinCase

   Dureaza si 2 ani pana iti dau astia avizele, pana iti aproba studii de solutie si alte rachete....asa ca nu ma mira ca au terminat de construit.
 • 0 (0 voturi)    
  Nu e munca in zadar, e intentionat planificat (Marţi, 13 septembrie 2016, 10:36)

  Jan2016 [utilizator]

  In toti anii astia de dezvoltare urbana planificata minutios, in care toate autoritatile si toti furnizorii de utilitati (si astia sunt stat in stat acum) se aseaza la masa si discuta cu maaaaare interes pentru cetatean/investitor si buzunarul/contul acestuia,.....am invatat ceva: nu e vorba de cooperativa munca in zadar. Se sapa de 2 ori si in unele cazuri chiar de mai multe ori, pentru ca cineva ia toti acei bani de 2 ori/de mai multe ori.
 • 0 (0 voturi)    
  n ai cu cine mah (Marţi, 13 septembrie 2016, 10:38)

  ColdNews2013 [utilizator]

  pai cine si a permis mizeria asta sa dea el banu si sa faca la loc....sau sa-l tragem in tzeapa ca pe vremea lui Tepes ca asa merita zdrentele astea.....


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by