iMapp Bucharest, unul dintre cele mai mari spectacole de video mapping din lume, incepe vineri, in Capitala. Festivalul deputeaza 9 septembrie, cu un video mapping realizat de Motionlab, pe fatada Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", in Piata 21 Decembrie 1989, urmat de un teasing party la Club Expirat, unde vor fi proiectate elemente vizuale din identitatea iMapp Bucharest.

iMapp Bucharest 2015 web - foto Alex BarbulescuFoto: PMB

O saptamana mai tarziu, in data de 16 septembrie, sarbatoarea artelor vizuale continua cu un video mapping realizat de Les Ateliers Nomad, pe fatada Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", in Piata 21 Decembrie 1989, urmat de cel de-al doilea teasing party la Club Control.

iMapp Bucharest atinge punctul culminant in data de 24 septembrie, in Piata Constitutiei, unde peste 104 proiectoare vor cuceri cei 20.000 de metri patrati ai suprafetei de proiectie, schimband, pentru o seara, fatada de celei mai mari cladiri administrative din Europa, Palatul Parlamentului.

Incepand cu ora 22:30, echipele finaliste din Muntenegru, Spania, Turcia, Romania, Rusia si Ungaria isi vor prezenta lucrarile, castigatorul competitiei fiind desemnat de un juriu format din personalitati marcante din industria audiovizuala: Martin Posta - Directorul Festivalului SIGNAL din Praga, Ana Ascencio - Directorul Artistic al Festivalului MAPPING din Geneva, Kaat Heirbrant - Directorul Festivalului LIGHT din Ghent, Ilkka Paloniemi - Directorul Artistic al Festivalului LUX din Helsinki si Birgit Zander - fondatorul, organizatorul si Directorul Creativ al FESTIVAL OF LIGHTS din Berlin. Conceptul creativ al concursului din aceasta editie este "DIALOGURI".

Spectacolul va debuta cu un concert sustinut de celebra artista Roisin Murphy, un nume sonor al muzicii electro pop, care vine in Romania cu un show electrizant. In deschidere, de la ora 19:00, vor performa Golan & Orchestra, care vor prezenta un proiect inedit ce armonizeaza muzica electronica, vocea si instrumentele live.

iMapp Bucharest este organizat de Primaria Municipiului Bucuresti prin creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie.