Politia Brasov a deschis un dosar penal pentru incitare la ura in urma unei plangeri facute de catre UDMR cu privire la inscriptiile antimaghiare aparute pe zidul unei cladiri de birouri din municipiul Brasov, relateaza News.ro.

Presedintele UDMR Brasov, Kovacs Attila, a anuntat miercuri, printr-un comunicat, ca a depus o plangere cu privire la mai multe inscriptii ofensatoare care au aparut pe zidul unei cladiri de birouri din municipiul Brasov.

"Dupa ce zilele trecute, prima inscriptie <>, a fost acoperita cu vopsea alba, recent, in locul acesteia a aparut un nou mesaj care continea si propozitia: <>. Presedintele organizatiei UDMR Brasov s-a adresat IPJ, solicitand sprijinul si interventia autoritatilor in vederea indepartarii inscriptiilor si identificarea autorilor faptei", se arata in comunicatul UDMR.

Documentul mai arata ca, miercuri, "reprezentantii Organizatiei Judetene UDMR Brasov au constatat ca, desi inscriptiile au fost acoperite cu vopsea alba, inca nu s-a primit raportul oficial al Politiei in acest caz".

Politia Brasov a deschis un dosar penal in acest caz si face cercetari pentru incitare la ura si discriminare.

"In data de 26 august s-a depus o plangere penala la Sectia 3 Politie Brasov, in urma unor mesaje ofensatoare aparute pe o cladire de birouri. In cauza a fost deschis un dosar penal pentru infractiunea de incitare la ura sau discriminare, infractiune care se pedepseste cu o pedeapsa de pana la trei ani de inchisoare", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Brasov, Liviu Naghi.

Acesta a mai precizat ca cercetarilr se fac sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov.

"Tratam cu seriozitate astfel de incidente. (...) Cercetarile pentru depistarea autorului sau autorilor acestei fapte se fac sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov", a spus Liviu Naghi.