Stationarea vehiculelor pe spatiile verzi din Sectorul 1 va fi sanctionata cu amenzi cuprinse intre 250 si 500 de lei pentru persoanele fizice si 500 - 1.000 lei pentru persoanele juridice, conform unui proiect de hotarare aprobat miercuri de Consiliul Local, informeaza Agerpres.

Conform proiectului, sanctiunile se vor aplica in functie de tonajul masinii si se interzice stationarea cu orice tip de vehicul pe spatiile verzi, scuarurile si aliniamentele plantate in lungul bulevardelor, strazilor si trotuarelor, dar si pe terenuri libere, neproductive din intravilan.

Sanctiunile vor fi aplicate de politistii locali.

Contravenientul va putea achita jumatate din minimul amenzii in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, persoanele abilitate sa aplice sanctiunea facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal.

"Refacerea si protejarea mediului inconjurator reprezinta o prioritate in activitatea municipalitatii, in vederea crearii unui mediu prielnic pentru dezvoltarea calitatii vietii, atat in prezent, cat si pentru generatiile viitoare. In ultimii ani, s-a constatat ca suprafetele definite ca spatii verzi au fost diminuate din cauza distrugerii acestora, a schimbarii destinatiei lor si a impactului negativ al unor activitati economice si sociale", reiese din expunerea de motive semnata de primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

El mentioneaza ca in categoria spatiilor verzi urbane intra scuarurile, amenajarile din fata unor edificii mai importante, zonele verzi de-a lungul cursurilor de apa, rondurile de la intretaierea unor drumuri mai importante, aliniamentele stradale si chiar unele zone de parcare. Spatiile verzi publice sunt scuaruri, spatii amenajate cu dominanta vegetala si zone cu vegetatie spontana ce intra in administratia domeniul public.