Alexandru Noaptes a demisionat din functia de director adjunct la Administratia Domeniului Public Sector 1 al Capitalei, institutie ce se ocupa de gestionarea spatiilor verzi din sector, a declarat primarul sectorului 1, Dan Tudorache, pentru HotNews.ro. Noaptes a fost director al CFR Calatori, iar in decembrie 2014 instanta suprema i-a confiscat 1,4 milioane de euro, bani pe care nu i-a putut justifica.

Alexandru NoaptesFoto: Agerpres

Demisia lui Alexandru Noaptes vine dupa ce Digi24.ro a scris despre subiect. Dan Tudorache a declarat ca a aflat din presa de numirea lui Noaptes.

"Nu am facut eu aceasta numire. Eu am numit doar directorul general al ADP, Marian Marinescu, care l-a numit in functia de director adjunct de dl. Noaptes in urma cu 7 zile. Am aflat din presa. Am cerut directorului sa rezolve aceasta problema. Cred ca aceasta numire nu trebuia facuta din cauza imaginii controversate a d-lui Noaptes", a declarat Tudorache.

Acesta a declarat ca i-a cerut directorului ADP sa il consulte cand va ma face numiri si ii va cere explicatii saptamana viitoare de ce l-a numit pe Alexandru Noaptes in aceasta functie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv in decembrie 2014confiscarea sumei de 6,3 milioane de lei(1,4 milioane euro), reprezentand averea nejustificata a fostului director CFR Calatori Alexandru Noaptes.

Curtea Suprema a respins recursul declarat de Noaptes in urma deciziei Curtii de Apel Bucuresti din mai 2013.

Decizia de confiscare vine in urma unei anchete a Agentiei Nationale de Integritate care a constatat in 2011 ca Noaptes nu poate justifica o mare parte din averea sa.

In august 2010, procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Alexandru Noaptes, impreuna cu doi fosti colaboratori apropiati - fostul director adjunct la SNTF CFR Calatori Nacu Vanghele si fostul director tractiune la SNTF CFR Calatori Nicolae Iosub - pentru o frauda de 700.000 de euro.