Proiect: Soferii care parcheaza masina pe spatiile verzi din sectorul 1 ar putea fi amendati cu sume cuprinse intre 200 si 500 lei
Constatarea si sanctionarea soferilor se va face de catre politistii locali din cadrul Politiei Locale a Sectorului 1.
"Contravenientul poate achita in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii prevazute in prezenta hotarare, persoanele abilitate sa aplice sanctiunea facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal", se arata in proiectul de hotarare.
Prin spatii verzi Primaria sectorului 1 intelege:
- scuaruri;
- aliniamente plantate in lungul bulevardelor, strazilor si trotuarelor;
- terenuri libere, neproductive din intravilan, mlastini, stancarii, pante, terenuri afectate de alunecari, saraturi care pot fi amenajate cu plantatii.
" Sanctionarea autovehiculelor stationate pe spatiile verzi aflate pe raza teritorial administrativa a Sectorului 1 a fost reglementata in Hotararea Consiliului Local Sector 1 nr. 416/2008, aceasta fiind suspendata prin Decizia Inaltei Curti ce Casatie si Justitie nr. 9/2015 privind ridicarea vehiculelor stationate neregulamentar, constatarea si aplicarea contraventiilor prevazute de Ordonanta de Urgenta a Guvernului Romaniei nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Avand in vedere reglementarile acestor acte normative se impune adoptarea unei hotarari de consiliu local cu privire la stationarea autovehiculelor pe spatiile verzi urbane, care sunt in administratia domeniului public si care trebuie protejat", se arata in expunerea de motive a proiectului.

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Astfel se rezolvă locurile de parcare necesare, iar primăria va încasa impozit pe locul proprietate.
Spatiul verde este al oamenilor, nu al imbuibatilor cu SUV.
Amenzile trebuie sa fie proportionale cu valoarea masinii si sa porneasca de la minim 5%.
Spatiile verzi sunt pentru oamenii care se plimba cu copii si animalele de companie, nu pentru mastodonti de 50000 de euro.
Controlati-va putin furia proletara si ganditi practic.
Amenda+puncte de penalizare+costul refacerii spatiului verde daca este cazul.
Un singur politist poate sa dea sute de amenzi intr-o zi.
De ce sunt mai mari amenzile?
Amnezile ar trebui sa fie aceleasi si MULT mai mari.
deci de acum cocalarii cu bmw-uri si mertane de 100.000 euro.. vor lasa cate o bancnota de 200 lei sub stergator, si cu un mesaj:
"ia bancnota si nu mai consuma pix si hartie pe procesul verbal" :D
si vor parca ca de obicei unde vor muschii lor