Primaria sectorului1 vrea sa ii sanctioneze cu amenzi cu prinse intre 200 si 500 lei pe soferii care parcheaza pe spatiile verzi din sector, potrivit unui proiect de Hotarare de Consiliu local ce va fi discutat pe 31 august. Pentru persoane juridice amenzile sunt cuprinse intre 500 si 1.000 lei.

Masina parcata pe spatiul verdeFoto: USER UPLOADED

Constatarea si sanctionarea soferilor se va face de catre politistii locali din cadrul Politiei Locale a Sectorului 1.

"Contravenientul poate achita in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii prevazute in prezenta hotarare, persoanele abilitate sa aplice sanctiunea facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal", se arata in proiectul de hotarare.

Prin spatii verzi Primaria sectorului 1 intelege:

- scuaruri;

- aliniamente plantate in lungul bulevardelor, strazilor si trotuarelor;

- terenuri libere, neproductive din intravilan, mlastini, stancarii, pante, terenuri afectate de alunecari, saraturi care pot fi amenajate cu plantatii.

" Sanctionarea autovehiculelor stationate pe spatiile verzi aflate pe raza teritorial administrativa a Sectorului 1 a fost reglementata in Hotararea Consiliului Local Sector 1 nr. 416/2008, aceasta fiind suspendata prin Decizia Inaltei Curti ce Casatie si Justitie nr. 9/2015 privind ridicarea vehiculelor stationate neregulamentar, constatarea si aplicarea contraventiilor prevazute de Ordonanta de Urgenta a Guvernului Romaniei nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Avand in vedere reglementarile acestor acte normative se impune adoptarea unei hotarari de consiliu local cu privire la stationarea autovehiculelor pe spatiile verzi urbane, care sunt in administratia domeniului public si care trebuie protejat", se arata in expunerea de motive a proiectului.