Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a decis infiintarea comisii de inventariere a tuturor constructiilotr din parcuri, potrivit unui comunicat emis de Primaria Capitalei. Proprietarii constructiilor care nu respecta legea vor fi sanctionati, a mai spus edilul.

Terase HerastrauFoto: Hotnews

"Este necesar sa cunoastem cu exactitate situatia juridica a fiecarei constructii din parcuri. Daca acestea sunt autorizate, daca respecta autorizatiile si, in caz contrar, sa aplicam sanctiunile impuse de lege. Subliniez ca incurajez investitorii, bucurestenii au nevoie de cat mai multe locuri de agrement unde sa se relaxeze, insa toate aceste investitii trebuie sa respecte legea", a declarat Gabriela Firea in cadrul unie sedinte ce a avut loc la Primaria Capitalei.

Din comisie vor face parte reprezentati ai directiilor Juridic, Patrimoniu, ai Politiei Locale si Control si ALPAB.

Totodata, in cadrul sedintei s-a mai discutat si despre cele 7ha de teren din Parcul Herastrau. Astfel, pentru imobilul - teren in suprafata de 69.982,40 mp. situat in Sos. Nordului nr. 7-9, sector 1 (situat in perimetrul Parcului Herastrau) Municipiul Bucuresti prin Directia Patrimoniu a solicitat Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti - Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Sector 1 inscrierea dreptului de proprietate in favoarea Municipiului Bucuresti, conform Deciziei civile nr. 559R/12.05.2015.

In completarea cererii, Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Sector 1 a solicitat Primariei Municipiului Bucuresti clarificari si documente. S-a raspuns la toate solicitarile acestei instituii, urmeaza ca imobilul - teren ce a facut obiectul Deciziei civile nr. 559R/12.05.2015 sa fie inscris in cartea funciara ca proprietate publica a Municipiului Bucuresti.