Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat joi ca va demara un program pilot prin care curtile scolilor si liceelor din Capitala sa fie disponibile, dupa incheierea cursurilor, celor care doresc sa se recreeze si sa practice diverse sporturi. Declaratia vine dupa ce edilul a inchis evenimentul Via Sport de pe bd. KIseleff si a fost criticata dur pentru aceasta decizie, inclusiv in presa straina.

Gabriela FireaFoto: Agerpres

,,In perioada urmatoare, Primaria Generala a Capitalei, impreuna cu primariile de sectoare si Ministerul Educatiei, va incepe un program pilot, dar pe care dorim sa il extindem in toate scolile si liceele din Capitala, prin care curtea scolii sa nu mai fie un spatiu inchis, ci sa fie un spatiu deschis pentru recreere, pentru miscare in aer liber, pentru practicarea sporturilor. E nevoie si de o mica investitie, si ma refer la faptul ca unele curti de scoli sau licee au diferite imperfectiuni care in acest moment ar putea sa cauzeze celor care practica sportul, pentru ca sunt gropi, sunt pietre, nu sunt amenajate, dar printr-un efort comun putem sa amenajam aceste curti de scoli sau licee¬, a declarat Gabriela Firea, citata de Mediafax.

Aceasta a avut o intalnire in acest sens cu cei sase primari de sector din Bucuresti in urma careia a stabilit un acord de parteneriat prin care curtile unitatilor de invatamant sa fie modernizate si dotate cu tot ceea ce este necesar practicarii sporturilor.

Municipalitatea nu a anuntat inca in ce conditii vor putea tinerii sa intre in curtile scolilor dupa incheierea programului si nici daca accesul va fi permis oricarei persoane.