Casa Dinu Lipatti, o cladire de pe bulevardul Lascar Catargiu din Bucuresti, proprietate a tatalui pianistului, a fost scoasa la vanzare pentru suma de 1.908.339 de euro, potrivit news.ro. Casa va putea fi cumparata prin licitatie publica, imobilul fiind inregistrat in lista monumentelor din Bucuresti.

Proprietatea, construita la 1902, in stil eclectic, este opera arhitectului Petre Antonescu si este numita ¬Casa Dinu Lipatti¬. Imobilul a fost renovat in 2008.

Casa in care a locuit marele pianist si compozitor Dinu Lipatti are sase camere si doua in pod. Zidaria este din beton, iar tamplaria este din lemn, respectiv glafuri din marmura. Podelele camerelor sunt acoperite cu parchet clasic si mocheta, iar in baie, gresie. Suprafata utila este de 260,15 metri patrati, iar suprafata terenului de 707 metri patrati.

Imobilul a fost impartit in doua apartamente: primul este format din doua camere, bucatarie, baie, balcon, depozitare, beci, suprafata utila de 110,08 metri patrati, pretul fiind de 757.270 lei. Cel de-al doilea apartament este compus din patru camere, o bucatarie, toaleta, baie, subsol, o suprafata utila de 150,07 metri patrati. Pretul pentru acesta este de 10.463.000 de lei.

In luna ianuarie a acestui an, ¬Casa Dinu Lipatti¬ a fost scoasa la licitatie, in urma unei executari silite, dupa ce actualii proprietari nu au mai putut plati un credit bancar. Atunci, pretul de pornire a fost stabilit la 2,54 milioane de euro.