Primaria Capitalei incheie un  protocolul  cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Asociaţia Peisagiştilor din România pentru protejarea spatiilor verzi

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Luni, 1 august 2016, 16:11 Actualitate | Administratie Locala


Toaletare pe Bd. Aviatorilor - detaliu
Foto: HotNews.ro
Primaria Capitalei incheie un  protocolul de colaborare cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMVB) şi Asociaţia Peisagiştilor din România – filiala Bucureşti (AsoP Bucureşti) pentru protejarea spaţiilor verzi din Municipiul Bucureşti, potrivit unui proiect aprobat luni de Consiliul General al Municipiului Bucuresti la propunerea primarului Gabriela Firea. 

Potocolul de colaborare se încheie pe o durata de 10 ani, începând cu 01.08.2016 şi până la 01.08.2026.

Potrivit hotararii, scopul protocolului îl constituie formarea unui grup permanent de lucru şi consiliere şi constituirea unui centru de cercetare asupra vegetaţiei urbane şi a spațiilor verzi, având ca obiectiv general protejarea spațiilor verzi din Bucuresti.

"Având în vedere necesitatea protejării şi dezvoltării patrimoniului verde al municipiului Bucureşti, ca imperative ale îmbunătăţirii calităţii locuirii, corelată cu modul în care se desfăşoară activităţile de proiectare, execuţie dar şi de management de scurtă sau lungă durată a spaţiilor verzi publice, considerăm că este deopotrivă datoria administraţiei publice, a mediului academic şi a mediului profesional să se implice în îmbunătăţirea proceselor specifice domeniului peisagistic şi de ecologie urbană (proiectare, amenajare, gestiune şi recuperare a spaţiului verde public urban, intervenţiile asupra monumentelor istorice de peisagistică, analize, expertize, studii, cercetări peisagistice şi ecologice etc.). Astfel, prin programele pe care MB, USAMVB şi AsoP Bucureşti le pot dezvolta de comun acord, în baza prezentului parteneriat, se intenţionează abordarea ştiinţifică şi profesională a dezvoltării durabile a mediului de viaţă pentru locuitorii Municipiului Bucureşti prin generarea unui cadru instituţional şi de reglementare care să prevadă gestionarea durabilă a spatiilor verzi", se arata in expunerea de motive a proiectului.


Desemnarea reprezentanţilor Primăriei Municipiului Bucureşti în grupul de lucru se va face prin dispoziție de primar general. Centrul de cercetare privind vegetaţia urbană şi spaţiile verzi va funcţiona în cadrul USAMVB şi va fi cofinanţat de aceasta şi de Municipiul Bucureşti. Direcţiile din cadrul aparatului de specialitate al Primarului General al Municipiului Bucureşti vor elabora un proiect de hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în care se vor prezenta proiectele ce vor fi iniţiate începând cu anul 2017, termenele de realizare şi necesităţile de finanţare, estimate anual şi/sau multianual.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


1223 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  E normal (Luni, 1 august 2016, 16:41)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Doar la USAMVB e rector S. Câmpeanu, sluga Ecaterinei Andronescu si aparatorul hotilor plagiatori. Face casa buna cu Firutza, sluga Varanului si fosta troompeta la Latrine.
 • 0 (0 voturi)    
  oare va fi bine? (Marţi, 2 august 2016, 11:11)

  Bogdan31415 [anonim]

  sau vor taia in continuare spunand acum ca au acordul usamvb, desi e un acord mafiot?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by