Centrul de Protectie a Plantelor Bucuresti va face tratamente de combatere a tantarilor in toate parcurile din Capitala, nu doar in cele administrate de Primaria Capitalei, pana la finalizarea licitatiei pentru delagarea serviciului, potrivit unei hotarari adoptate luni de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Pentru aceasta activitate, Centrul de protectie a Plantelor a cerut suplimentarea bugetului cu 400.000 lei, insa rectificarea bugetara nu a fost adoptata.

TantarFoto: Smile Media

In plus, Consiliul General a decis ca activitatea de deratizare sa fie facuta temporar de primariile de sector, pana la atribuirea licitatiei.

Printre parcurile in care se va face dezinsectie in baza acestei hotarari sunt: Parcul Bazilescu, Parcul Cazzavilan, Parcul Ciresoaia, Parcul Venus, Parcul Nicolae Iorga, Parcul Kiseleff, Parc Presa Libera, Parcul Operei, Parcul Baneasa, Parcul Regina Maria, Parcul National, Parcul Ciocarliei, Parcul Plumbuita, Parcul Lunca Florilor, Parc Motodrom, Parc Cinema Floreasca, parc Tei, Parc Obor, Parc Morarilor, Parc Pasarari, Parc Ion Creanga, Parc Pantelimon, Parc Ioanid, Parc Verdi, Parc Vergului, Gradina Icoanei, Parc Alexandru Ioan Cuza, Parc Titan Balta Alba, Parc Pantelimon, Parc Petrascu, Oraselul Copiilor, Parcul Copiilor, Parc Ferentari, Parc Humulesti, Parc Sebastian, parc Romniceanu, Parc Pecineaga, Spitalul Universitar, Parc Eroilor, Parc Nicolae Filimon, Parc Crangasi, Parc Giulesti, Parc Iuliu Maniu, Parc Giulesti Cinema, Statia de Metrou Politehnica.

Pana acum Primaria Capitalei facea dezinsectie, ca solutie de urgenta, pana la delegarea serviciului, doar in parcurile pe care le administra: Parcul Cismigiu, Herastrau, Circului, Tineretului si pe marile bulevarde.

Pentru aceasta activitate, Centrul de protectie a Plantelor a cerut suplimentarea bugetului cu 400.000 lei, insa rectificarea bugetara nu a fost adoptata.

Licitatia pentru delegarea serviciilor de deratizare si dezinsectie este in derulare, ofertele urmand sa fie deschise pe 11 august.

Pe 7 iulie, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a decis ca tratamentele de combatere a tantarilor sa fie realizate de Centrul de Protectie a Plantelor Bucuresti in parcurile si pe spatiile verzi administrate de Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti pana la finalizarea licitatiei prin care acest serviciu va fi executat de un operator privat. Atunci s-au alocat 433.000 lei pentru aceasta activitate.

Pana in urma cu doua saptamani nu s-au mai aplicat tratamente de combatere a tantarilor din 2015, deoarece contractul cu 3D Romania, firma care presta aceste servicii, a expirat in decembrie 2015, iar Primaria Capitalei nu a finalizat licitatia pentru desemnarea altui operator.

Pe scurt, licitatia pentru delegarea serviciului de dezinsectie si deratizare nu s-a realizat deoarece Consiliul General al Municipiului Bucuresti nu a adoptat strategia de dezinsectie si deratizare, dar si din cauza modificarii Legii serviciului de salubrizare a localitatilor si a legislatiei in domeniul achizitiilor publice.

In februarie 2016, Consiliul General a decis demararea unei proceduri de achizitie publica pentru atribuirea in regim de urgenta a contractului pentru prestarea serviciilor de dezinsectie, deratizare si dezinfectie, pe o perioada de cel putin un an si jumatate, pana la finalizarea licitatiei mari, privind delegarea serviciului. Insa nici aceasta procedura nu s-a finalizat.