Robert Turcescu, liderul consilierilor PMP din Consiliul General, a declarat ca partidul sau va ramane in opozitie si nu face alianta cu PSD. Turcescu a declarat ca nu va face nicio propunere pentru postul de viceprimar ramas vacant. Cu PMP in opozitie este foarte posibil ca PSD sa piarda majoritatea in Consiliul General.

Robert TurcescuFoto: Hotnews

"Voi risipi un soi de ambiguitate creata in spatiul public in legatura cu pozitia consilierilor generali PMP in legatura cu ceea se va intampla in Consiliul General al Capitalei. Spun categoric si raspicat in fata d-voastra, consilierii generali ai PMP sunt si vor ramane in opozitie. Prin urmare, ii multumim doamnei Gabriela Vranceanu Firea pentru ideea vehiculata in ultima perioada in spatiul public cum ca ar putea lua in calcul si un viceprimar de la PMP in sedinta in care se va numi un nou viceprimar pe locul vacantat de domnul Tudor Ionescu , dar anuntam raspicat ca nu vom face nicio propunere pentru postul de viceprimar. Prin urmare, pe parcursul acestui mandat consilierii generali ai PMP sunt in opozitie", a declarat Robert Turcescu.

Intrebat daca cei doi consilieri care faceau parte din UNPR vor sustine decizia PMP de a ramane in opozitie, Turcescu a declarat ca asa s-a decis.

Noi spune ca si ei sunt cu noi . In momentul de fata suntem 6 consilieri generali ai PMP. Discutia pe care am avut-o astazi la partid, la care au participat si colegii nostri venind de la UNPR, dar noi ii numim colegii nostri din miscarea populara, s-a finalizat cu rezolutia pe acre v-am prezentat-o public mai devreme", a declarat Turcescu.

Fara voturile celor doi consilieri UNPR, este foarte posibil ca PSD sa piarda majoritatea in CGMB.