De ce s-au taiat zeci de arbori in Bucuresti in ultimele saptamani? Ce masuri s-au luat pentru modernizarea RATB? Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a discutat online cu cititorii

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Duminică, 24 iulie 2016, 11:26 Actualitate | Administratie Locala

Gabriela Firea, in studioul HotNews
Foto: Hotnews
Arborii taiati in ultimele saptamani pe bd. Kiseleff, in Parcul Cismigiu si in Parcul IOR erau uscati? De ce a dat Primaria Capitalei aviz pentru defrisarea lor si de ce se toaleteaza vara desi specialistii interzic acest lucru ? Vom avea caldura in apartamente la iarna? Ce masuri s-au luat pana acum pentru modernizarea RATB? Este rentabil ca RATB sa cumpere autobuze vechi? Isi permite municipalitatea sa faca transportul public gratuit? De ce a interzis primaria evenimentul Via Sport de pe Kiseleff? Este singurul eveniment care a patit asta sau va deveni o practica? Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a discutat cu cititorii HotNews.ro.
 • Pune intrebari prin formularul de comentarii de la finalul articolului
 • Nu adresati mai mult de doua intrebari
 • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care contin mai mult de doua intrebari, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Tudor Chirila spunea: "foarte faine glumele tale, dar nu-i momentul." Despre provocarile, inspiratia si cultura Vocii Romaniei, Cristina Balan, VIDEOinterviu, partea a II-a

Cristina Balan isi face singura muzicile si versurile potrivite. Si daca adaugam vocea si prezenta scenica intelegem de ce a castigat "Vocea Romaniei". Daca in prima parte a interviului am descoperit inceputul si Impactul carierei sale, astazi intram in sufletul si mintea Cristinei. Scrie in transa. "Se aduna" si scrie inspirata de ce i se intampla, precum in hit-ul "Sfarsit de razboi". Povestea unui mincinos in amor. In viata e optimista, in arta cauta suferinta. Pe Ana Karenina o acuza pentru sinucidere. Romeo si Julieta au fost tineri si fraieri. Iar Moartea Caprioarei i-a starnit plansul. 

29022 vizualizari

 • Kiseleff (Duminică, 24 iulie 2016, 11:59)

  Xorciser [utilizator]

  Am o intrebare legata de interzicerea evenimentelor stradale de pe Kiseleff: de ce primaria induce in spatiul public ideea ca au anulat aceste evenimente pentru ca "sunt cozi de masini pana in Baneasa", in schimb in documentul transmis organizatorului se mentioneaza ca primaria doreste eliberarea soselei pentru "efectuarea de lucrari edilitare" (adica marcaje etc). Care este situatia reala si de unde inconsistenta in comunicare?

  Multumesc.
  • R (Luni, 25 iulie 2016, 11:17)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Xorciser

   Nu s-a interzis niciun eveniment sportiv. A fost rugat un organizator sa accepte alte locatii, tot interesante si accesibile, dar a refuzat. Avem doua motive pentru solicitarea de relocare : necesitatea marcajelor stradaje (foarte afectate), precum si fluidizarea traficului. Asteptam organizatorul relocat sa vina la PMB sa preia o alta locatie.
 • Şos. Bucureşti-Măgurele (Duminică, 24 iulie 2016, 12:02)

  e-Miron [utilizator]

  Bună ziua.

  In primul rând felicitări pentru câştigarea alegerilor şi pentru participarea la această discuţie.

  1. Vă adresez o întrebare pe care am adresat-o în trecut şi altor personalităţi din politică şi administraţie. Degeaba, de fiecare dată.

  În curând se va finaliza super-laserul de la Măgurele. Din păcate situaţia şos. Bucureşti-Măgurele este departe de a fi "laser". Nu ştiu dacă aţi ajuns în ultimii ani pe acolo, dar vă recomand să o faceţi. Deşi pe raza oraşului Măgurele şoseaua a fost de mult reabilitată şi extinsă la 4 benzi, pe raza Bucureştiului este un dezastru. Adică secţiunea dinspre Măgurele este o sumă de plombe, gropi, cratere, văi, şanţuri şi alte forme de relief. Asta datorită unor lucrări edilitare întinse pe ani de zile, care nu s-au finalizat cu aducerea carosabilului la starea iniţială, ci cu cârpeli. Fundaţia drumului a fost incorect sau deloc refăcută şi se surpă periodic pe suprafeţe întinse. Mai mult, ani de zile s-a lucrat pentru canalizare, dar după aceste lucrări şoseaua nu are sistem de preluare a apelor pluviale!!! Adică să bagi canalizare, dar nu şi pentru strada pe care o faci praf....??

  Candidatul PSD la Primăria Măgurele se lăuda în pliante că "a vorbit" cu dvs. şi şoseaua va fi reabilitată şi lărgită. A pierdut alegerile...
  Ştiţi ceva despre asta? Intenţionaţi să aduceţi "drumul spre laser" în lumea civilizată? Nu de alta, dar încet-încet laserul vine peste noi, nu aşteaptă bunăvoinţa PMB.

  2. Foarte scurt: străpungerea Buzeşti-Berzei. Lucrare nouă, semafoare noi, din 5 în 5 metri, la fiecare uliţă. Complet nesincronizate. De fapt sincronizate astfel încât de la Victoriei la Plevnei sau în sens invers să prinzi cel puţin 8 roşii orice ai face. În 2 km. de drum. Mai frustrant decât oriunde altundeva în Bucureşti. Cum e posibil să se fi făcut o lucrare nouă în halul ăsta? Cât era de greu să fie sincronizate? Cât e de greu să le sincronizaţi măcar acum?

  Vă mulţumesc. Şi spor la treabă!
 • Evenimente (Duminică, 24 iulie 2016, 12:10)

  Alex1512 [utilizator]

  Buna ziua,
  Va aduc la cunostinta o problema care a aparut in urma relocarii evenimentelor din Piata Constitutiei: transportul in comun. Aceste evenimente se termina de obicei la ora 23:00. Din centru accesul este facil la metrou si autobuze care merg spre cartierele marginase dar de la Romexpo sau de la Arena Nationala este mai greu pentru spectatori sa mearga catre locuinte. De exemplu, weekend-ul acest la Romexpo se desfasoara Creative Fest. Concertele se termina la ora 23:00 si ultimul tramvai 41 pleaca tot la aceeasi ora. Iar metroul este departe pentru a ajunge la el in timp util. Avem nevoie de solutii pentru transportul in comun cand in capitala se desfasoara evenimente mari, indiferent de locul acestora.
 • O capitala gri cu zeci de probleme (Duminică, 24 iulie 2016, 12:10)

  bigbrother [utilizator]

  Buna ziua,

  1. Nimic nu este gratuit, totul se plateste mai devreme sau mai tarziu iar bugetul primariei este deja sufocat sub povara dobanzilor si cheltuielilor aiurea facute pana acum. Care este motivul pentru care v-ati inceput mandatul promovand gratuitate pe RATB, o regie falimentara, in loc sa veniti cu un plan pe termen lung pentru un transport civilizat pentru toti locuitorii acestui oras, incat sa reduceti numarul de masini personale si sa rezolvati astfel multe alte probleme care deriva din aceasta situatie?

  2. Ati "mostenit" un oras cu zeci de probleme care se sparg in capul oamenilor an de an. Nu ma astept sa le rezolvati peste noapte dar as dori sa vad pe site-ul primariei un plan concret si bine pus la punct (nu declaratiile politice din campania electorala) despre ce veti face in urmatorii 4 ani cu acest oras. Aveti un astfel de plan pe care sa-l supuneti dezbaterilor publice?

  Multumesc
  • R (Luni, 25 iulie 2016, 11:25)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui bigbrother

   Este o prioritate pentru mine dezvoltarea si modernizarea transportului in comun, ca alernativa la transportul cu autoturismul personal. Poate ca nu am explicat suficient de bine sau nu am fost bine inteleasa : vom cumpara autobuze noi, le vom repara pe cele vechi si deteriorate, vom face toate demersurile pentru banda proprie pe care sa circule autobuzele, taxi-urile, ambulantele si, in etapa a doua, ma gandesc serios la un program de gratuitate pentru transportul in comun, care sa preia cu adevarat mare marte din calatorii din Capitala.
   Prioritatile mandatului meu sunt : transport in comun modern, la standarde europene, redimensionarea retelei de termoficare, scoli si spitale curate si dotate, mai putina poluare, mai multe spatii verzi, oportunitati pentru tineri.
 • Comunicare (Duminică, 24 iulie 2016, 12:12)

  Temysto [utilizator]

  De ce primaria nu are o modalitate structurata de comunicare a actiunilor catre cetateni, INAINTE de lansarea acestora si a scandalurilor rezultate? Vezi Facebook, blog etc.
  • R (Luni, 25 iulie 2016, 11:26)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Temysto

   Vom fi mai atenti la capitolul comunicare. Multumesc pentru sugestie.

   PS: Multe controverse au aparut nu in legatura cu ceea ce vrem sa facem ci cu ceea ce s-a inteles ca am vrea sa facem :)
 • un primar pt oameni (Duminică, 24 iulie 2016, 12:13)

  xyz2033 [utilizator]

  buna ziua,
  1.se pot lua masuri impotriva soferilor RATB care dau drumul la aerul conditionat pe economic sau il tin inchis ?
  2.se poate organiza o licitatie pt centrul la pedale baneasa - inchirieri biciclete gratis care sa fie mai adecvate padurii si sa nu perliciteze siguranta contribuabililor ?
  va multumesc!
  • R (Luni, 25 iulie 2016, 11:27)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui xyz2033

   1. da. Voi discuta cu conducerea RATB
   2. Da. Ma voi implica in acest subiect
   Multumesc!
 • ok... (Duminică, 24 iulie 2016, 12:14)

  liviu_ [utilizator]

  1 - de ce ati anulat evenimente sportive si nu le-ati mutat?! inteleg ca nu tinerii va voteaza, dar totusi...
  2 - o sa practicati pe facebook tactica VVP? adica tot ce se comenteaza impotriva este sters si utilizatorul banat (chiar daca nu este un comentariu injurios)
  • R (Luni, 25 iulie 2016, 11:33)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui liviu_

   1. Nu am interzis niciun eveniment sportiv. A fost o singura situatie de relocare a unui astfel de eveniment.
   2. Pagina de FB a PMB este in constructie. Pana atunci, imi puteti comunica anumite sugestii pe pagina personala oficiala (deci nu a Primariei). Acolo insa, fiind o pagina personala, va rog sa aveti un limbaj adecvat si sa nu faceti afirmatii pentru care nu aveti dovezi. Va multumesc pentru intelegere. O zi buna!
 • Stiind ca poluarea este oficia factor cancerigen (Duminică, 24 iulie 2016, 12:24)

  zzztop [utilizator]

  Cu cati zeci de ani in urma se afla Bucurestiul fata de:

  - restul capitalelor europene unde transportul public cu orarul anuntat in fiecare statie, pozitia mijloacelor de transport monitorizata GPS si disponibila online ajuta oamenii sa renunte la masini ajungand totusi la servici la ora planificata

  - fata de Helsinki care vrea să elimine complet nevoia locuitorilor de a deține un vehicul personal pâna în 2025, prin combinarea serviciilor de transport public și privat

  - fata de Amsterdam unde transportul este realizat majoritar prin mijloace nepoluante ca tramvai. biciclete si in 30 de ani vor exista doar masini electrice?
  • R (Luni, 25 iulie 2016, 11:36)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui zzztop

   Rezolvarea problemei poluarii din Bucuresti este o prioritate pentru mine si echipa mea. Chiar astazi avem o sedinta de lucru in care dorim sa identificam cele mai bune masuri impotriva poluarii din Nordul Capitalei si nu numai. Voi lucra indeaproape cu toti factorii implicati (scuzati imbajul de lemn) pentru a gasi solutii adecvate. Multumesc foarte mult!
 • De ce nimeni nu vede solutiile evidente? (Duminică, 24 iulie 2016, 12:48)

  zzztop [utilizator]

  Un tramvai lung de 40 metri ar inlocui 150 masini din trafic, masini care s-ar intinde pe o coada de 3km. Deci in loc de 3 km de masini ar fi inlocuite de un singur tramvai de 40 metri nepoluant.

  Intrebarea 1: Stiind ce blocaj exista deja in zona Aurel Vlaicu si altele care va deveni infernal, de ce tramvaiul 5 nu este transformat in tramvai rapid care sa faca legatura intre Piata Unirii si Aeroportul Baneasa?

  Intrebarea 2: Liniile de cale ferata din jurul Bucurestiului de ce nu sunt unite intr-un sistem metrpolitan cu statii in Gara Basarab, Obor si Aeroportul Otopeni?
 • Liniile si Garniturile de TRAMVAI (Duminică, 24 iulie 2016, 13:49)

  PetronelChiriac [anonim]

  1) Cand vom schimba tramvaiele comunistoide, energofage cu unele moderne silentioase si cu aer conditionat si cand vom repara liniile de tramvai, trotuarele si firele suspendate in Lacul TEI /Lizeanu ?

  2) Cand vom avea spatii verzi, parcuri si cand vom decolmata lacurile aferente parcurilor?

  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1075807355832937&id=1066795213400818
 • Via Sport + autobuze (Duminică, 24 iulie 2016, 13:56)

  Mihai Badea [anonim]

  1) În cazul evenimentului Via Sport, nu ar fi suficient să se decaleze orele, în sensul de a începe mai târziu și a se încheia mai devreme?

  2) De ce nu ați face un sondaj privind autobuzele (recondiționate vs. noi)?
 • RATB si dube livrare (Duminică, 24 iulie 2016, 15:06)

  filipok [utilizator]

  1. Există intenții de modernizare reală a rețelei de tramvai prin conectarea liniilor disparate de acum (de exemplu, conexiuni Str. Brașov-Șos. Alexandriei, capătul lui 32-Sf. Vineri/Gheorghe și Berzei-Sf. Gheorghe) și prin achiziția de tramvaie moderne, nu cârpelile actuale?
  2. Conform proiectului de PMUD pentru București, o parte importantă a problemelor de trafic și de poluare din București se datorează vehiculelor private de livrare. Autorii studiului sugerează, printre altele, un program de introducere a unor vehicule electrice de livrare în București care să înlocuiască flota actuală poluantă. Ce sugestii au PMB și CGMB pe tema asta?
 • transport în comun (Duminică, 24 iulie 2016, 16:21)

  Alex1512 [utilizator]

  Bună ziua,
  Am două întrebări:
  1. Ce soluții aveți ca municipiul București să nu piardă organizarea meciurilor de fotbal de la Euro 2020? Mai refer în primul rând la legătura între aeroportul Henry Coandă și stadionul național.
  2. Aveți în plan instalarea in stațiile R.A.T.B. a panourilor de afișaj electronic pentru înștiințarea călătorilor când sosesc mijloacele de transport în comun? Sunt instalate pe linia tramvaiului 41, dar nu sunt funcționale.
 • Eliberarea trotuarelor (Duminică, 24 iulie 2016, 16:36)

  termopan [utilizator]

  Buna ziua Doamna Primar!

  As vrea sa stiu care sunt prioritatile Dvs. cu privire la eliberarea trotuarelor de autoturisme parcate.

  Am ajuns deja la circulatia pietonilor prin trafic din cauza masinilor parcate pe trotuare. Pe strazile Matei Voievod, Mihai Bravu, Sevastopol si multe altele ne punem viata in pericol mergand ca pieton pe carosabil printre autovehicule care de obicei fac un scop din a te stropi cand ploua sau claxona daca esti cu caruciorul de copil si imi arata cu semne la cap.

  Spune-ti-ne va rog daca e cazul sa parasim orasul sau aveti de gand sa eliberati trotuarele din Bucuresti?

  Multumesc!
 • 65000 dosare de revendicare la Primaria Capitalei (Duminică, 24 iulie 2016, 17:10)

  Comsoiu [utilizator]

  1. La Primaria Mun.Bucuresti sunt peste 65000 de dosare inregistrate in baza legii 10/2001 si 165/2013 aflate in blocaj total datorita neaplicarii legii 368/2013 de catre functionarii de la Directia Juridic - Serviciul Analiza , Evidenta , Solutionare si Gestionare Dosare legea 10/2001. Ce masuri intentionati sa luati avand in vedere ca zilnic mor cate unul -doi notificatori in baza legii 10/2001 asteptand sa li se restituie proprietatile confiscate abuziv de comunisti ?
  2. Stiati ca exista un dosar cu sentinta CEDO ( cazul GROSU vs Romania , castigat de Grosu Andrei in anul 2009 ) - dosarul 1314/2001 care nu este nici in prezent solutionat fiindca se cere restituirea in compensare a unui teren la valoare egala cu terenul revendicat iar CEDO obliga statul roman sa ii dea teren lui Grosu Andrei? Ce aveti de gand sa faceti in acest caz stiut fiind ca , in baza art 24 din legea contenciosului administrativ , seful institutiei publice raspunde de nerespectarea sentintelor judecatoresti definitive si irevocabile ?!
  • R (Luni, 25 iulie 2016, 17:40)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Comsoiu

   In evidenţa informatizată a Primăriei Municipiului Bucureşti sunt înregistrate 42.556 dosare administrative în temeiul Legii nr.10/2001, din care sunt nesoluționate 24.134 dosare . Au fost emise un număr de 19.716 Dispoziţii ale Primarului General în domeniul Legii nr.10/2001. Totodata, un număr de 14.413 dosare au fost transmise, conform art.43 din Legea nr.165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.
   Aceasta este una dintre cele mai grave probleme gasite la PMB, si voi urmari cu maxima atentie derularea procedurii legale in cazurile nesolutionate.

   Cu privire la dosarul administrativ nr.1314 constituit în baza notificării nr.2075/09.05.2001 formulată de către Grosu Andrei prin care a solicitat imobilul-teren situat în București, str.Musetesti FN, sector 1, vă aducem la cunoștință că dosarul a fost transmis în data de 08.06.2016 Direcției Patrimoniu, pentru punct de vedere cu privire la raportul de expertiză transmis, situația juridică și istoricul de adresă al imobilului-teren notificat.
 • Intrebari (Duminică, 24 iulie 2016, 17:18)

  kun [utilizator]

  1. Centrul vechi este zilnic plin de masini parcate in zonele pietonale, masini care nu respecta orarul de aprovizionare sau masini care nici macar nu sunt de aprovizionare. De asemenea, bolarzii retractabili sunt in mare parte nefolositi iar intrarile sunt blocate cu parapete de beton si masini parcate. Cand veti rezolva aceste probleme?

  2. Terminalul de tramvaie de la piata Sf. gheorghe a fost refacut acum cativa ani iar accesul era destinat exclusiv pietonilor si tramvaielor. Bineinteles ca acest lucru nu s-a respectat iar acum terminalul a ajuns o ruina, fiind plin de masini parcate iar spatiile verzi si pavajul sunt distruse. Aveti in vedere inchiderea serioasa a accesului (bolarzi retractabili de exemplu) si refacerea terminalului?

  Multumesc.
 • Situatia dosarelor de revendicare la PMB (Duminică, 24 iulie 2016, 17:25)

  RevendicarisiRetrocedari [utilizator]

  Avand in vedere numarul enorm de notificatori in baza legilor proprietatii care au dosare de revendicare la PMB si , mai ales , cei cativa mii de revendicatori care au solicitat la ANRP sa li se trimita dosarele in baza legii 368/2013 la PMB pentru a li se acorda conform legii imobile in compensare (statul roman prin Primaria Mun.Bucuresti este obligat sa acorde imobile in compensare la valoare egala cu imobilul revendicat conform grilei notariale din anul 2013 , anul aparitiei legii ) va rog sa binevoiti sa raspundeti :
  1.Ce veti face cu miile de dosare de revendicare in care se solicita conform legii restituirea in natura prin compensare avand in vedere ca ANRP a trimis notificatorilor adrese in care le spune ca PMB este obligata sa respecte legea 368/2013 si sa le acorde in compensare imobile din patrimoniul PMB ? ( art.2 din legea 165/2013 lit.a - principiul prevalentei restituirii in natura )
  2. Personal v-am trimis un numar de 11 notificari prin executor judecatoresc intrucat am procura de reprezentare si mandat de reprezentare si am primit de la executorul judecatoresc confirmarile de primire cu ştampila Directiei Juridic ( deci notificarile au fost redirectionate si in loc sa fie trimise de Mirela Ercuta , directoarea Directiei Relatii Publice din PMb , la cabinet primar general , au fost trimise la departamentul de legea 10/2001 , tocmai cei care nu respecta legea 368/2013) . In aceste notificari va aduceam la cunostiinta despre dosare cu sentinte judecatoresti definitive si irevocabile nerespectate de functionarii de la Primaria Capitalei - dosarele 4530/2001 si 43052/2001 , precum si despre alte dosare trimise de ANRP la Primaria capitalei pentru a se aplica obligatoriu legea 368/2013. Va aduc la cunostiinta faptul ca Primaria Mun.Bucuresti plateste zilnic in dosarul 4530/2001 suma de 200 lei pentru fiecare zi de intarziere începând cu data de 19.05.2015 . Ce masuri veti lua si ce veti face pentru deblocarea situatiei care este foarte grava?
 • Daramarea cladirii de langa catedrala Sf Iosif (Duminică, 24 iulie 2016, 17:37)

  Ionescu10 [utilizator]

  Buna ziua!

  Trebuie sa faceti ceva concret cat mai rapid pentru chestiunea Cathedral Plaza, cladirea de langa catedrala Sf Iosif. Stiti ca exista hotarare definitiva si executorie pentru daramarea ei, situatia este veche si binecunoscuta. Spuneti-ne, va rog, ce metoda rapida aveti pentru daramarea ei.
  Multumesc.
 • Dosar din 2001 pe legea 10/2001 -cerere compensare (Duminică, 24 iulie 2016, 17:38)

  AndreeaCraciunescu [utilizator]

  Stimata doamna primar general Gabriela Firea. Matusa mea are un dosar de revendicare din anul 2001 care este complet din anul 2009 conform adresei emisa de PMB - Legea 10/2001. Nici pana in prezent nu a fost solutionat motivandu-se ca am in dosar o cerere prin care matusa mea doreste sa i se dea in compensare un alt teren intrucat terenul revendicat este nerestituibil in natura ! Intrebarile mele sunt :
  1. Ce se intampla la Primaria Capitalei cu zecile de mii de dosare de revendicare intrucat cunosc foarte multe persoane care deja au murit si au copii care asteapta sa li se solutioneze dosarele din 2001 !!
  2. Legea 165/2013 are termen limita data de 1 ianuarie 2017 pentru solutionarea tuturor dosarelor. Noi dorim un alt imobil pe legea 368/2013 si la Primaria Capitalei aceasta lege nu se aplica . Ce ne recomandati ? Sa dam in judecata Primaria Capitalei ?
  • R (Luni, 25 iulie 2016, 11:49)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui AndreeaCraciunescu

   Va astept la PMB sa discutam cu documentele in fata.
   O zi buna!
 • Spatiu verde (Duminică, 24 iulie 2016, 18:20)

  SerbanEduard1 [anonim]

  Buna ziua dna primar,

  Tinand cont ca Bucurestiul este cea mai poluata capitala din UE, si tinand cont ca spatiul verde pe cap de locuitor este cel mai mic, ce planuri aveti dvs pentru a creste calitatea aerului ?
  Va spun pentru ca in ultimii 25 ani , s-au pierdut 1800 hectare de spatii verzi in Bucuresti, s-au distrus parcuri, s-au betonat spatii verzi etc.
  Un exemplu este faptul ca in jurul Parcului Copilului exista multe spatii verzi cu padure, lasate in special de izbeliste (pentru ca rechinii imobiliari sa consturiasca evident blocuri)
  Intrebare concreta: decat sa chetuluiti zeci de milioane de euro pe paseulute, de ce nu cumparati acele spatii verzi si sa le transofrmati in parcuri ?
  De asemenea, ar trebui sa convocati primarii de sector si impreuna cu ei sa puneti la cale un plan de inverzire al Buurestiului.
  Cand o sa incepeti sa luati exemplul oraselor din vest, care pun in prim plan: cetateanul, biciclistul si pe ultimul loc masina personala ... La noi, am observat ca se interzice in ultimul timp, oprirea circulatiei pe bulevarde, pentru ca cetatenii sa se poate plimba si sa faca activitati in aer liber, pentru ca masinile sa poata circula !
  Si o ultima intrebare: tinand cont ca Bucurestiul e plin de praf (ne aflam in mijlocul campiei aride) aveti un plan pentru a face un inel mare de padure in jurul Bucurestiului (gen Paris si alte capitale europene) cu fonduri UE?

  Multumesc !
 • Pietoni versus autovehicule (Duminică, 24 iulie 2016, 18:41)

  RB75 [utilizator]

  Buna ziua,
  Ca primar al unui oras cu peste 2 milioane de locuitori va rugam sa va prezentati punctul de vedere fata de securitatea/siguranta deplasarii cetatenilor(nu uitati copiii si persoanele cu dizabilitati) pe caile pietonale - trotuare, treceri de pietoni.
  De ce nu solicitati politiei locale si politiei rutiere aplicare de urgenta si cu celeritate a legii si indepartarea autoturismelor parcate pe trecerile de pietoni si a celor care blocheaza trotuarele? Pana la urma sunteti primarul celor multi si TREBUIE sa va preocupe dreptul la libera circulatie si in siguranta a copiilori, persoanelor cu dizabilitati si nu in ultimul rand a tuturor cetatenilor orasului pe care il conduceti? Nu sacrificati siguranta cetatenilor de dragul nesimtirii posesorilor de autoturisme!
  2
  cand veti rezolva problema marcajelor rutiere? Ma refer la trecerile de pietoni cat si a macajelor care departajeaza benzile? Este foarte posibil ca tot echipa HEXI FARMA sa se ocupe de procurarea vopselei pentru marcajele rutiere... si speram ca dumneavoastra in calitate de primar general sa treceti peste interesele transpartinice si sa ne " dati" sansa sa ne deplasam in siguranta. CE ZICETI?
 • Cenzura pe pagina de facebook a GF (Duminică, 24 iulie 2016, 18:45)

  AlisInTaraBlocurilor [anonim]

  Postarile dumneavoastra de pe facebook sunt insotite aproape in exclusivitate doar de comentarii elogioase, aprobatorii, spre deosebire de paginile altor politicieni care contin un mix de pareri pro si contra. Este clar ca moderatorii dvs practica cenzura. Eu insami am fost banata (nu pot da like sau comentarii) de pe pagina dvs de facebook. Am postat o singura data un comentariu in care am spus doar ca Robert Negoita este cel mai mare dator dintre romani la ANAF. De ce practicati cenzura pe pagina dumneavoastra de facebook?
 • Sos. Pantelimon (Duminică, 24 iulie 2016, 18:59)

  skinner2010 [utilizator]

  Buna ziua, ce planuri aveti in privinta finalizarii proiectului de reabilitare pe Sos. Pantelimon?
  • R (Luni, 25 iulie 2016, 12:36)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui skinner2010

   Investitia este finalizata in proportie de 70%.
   Se va construi o parcare de tip Park&Ride in zona Cora Pantelimon. De finalizarea acestei investitii depinde reluarea circulatiei tramvaielor pe Sos Pantelimon, in zona parcarii fiind proiectata bucla de intoarcere a tramvaielor si terminalul multimodal RATB.
   De asemenea, odata cu demararea executiei parcarii si a terminalului multimodal se pot executa si celelalte categorii de lucrari ramase neexecutate in intersectia Sos Pantelimon-Sos Vergului (drum, semaforizare, iluminat, fantana etc.)
 • Se mai aplica legea 368/2013 la Primăria Capitale? (Duminică, 24 iulie 2016, 19:04)

  Anghelescu [utilizator]

  Bună ziua ,
  Am un dosar de legea 10/2001 . Dosarul a fost soluționat, am primit masuri reparatorii și dosarul a fost trimis la ANRP. În anul 2013 , mai precis pe 18 decembrie 2013 , a apărut legea 368 care spunea ca oricine are dosarul inclusiv la ANRP poate solicita în termen de 60 de zile sa i se trimită dosarul la Primăria Capitalei și sa i se acorde obligatoriu în compensare un imobil la valoarea egala cu imobilul revendicat conform grilei notarilor publici din anul 2013 . Am făcut cerere , ANRP a trimis dosarul la Primăria Capitalei și din ianuarie 2014 aștept ca funcționarii de la legea 10 sa îmi dea un imobil în compensare! Mai mult, am găsit singur un spațiu comercial al Primăriei închiriat la o chirie modesta și am solicitat sa mi se dea mie acest spațiu! Nici pana în prezent nu am primit nimic. Avocatul îmi recomanda sa fac plângere penala pentru abuz în serviciu fiindcă nu se respecta legea și ANRP îmi recomanda sa fac plângere penala împotriva primarului general fiindcă primarul răspunde de aplicarea legii ! Doresc sa va întreb:
  1. Aveți de gând sa respectați legea 368 din 2013 și dacă da , când ?
  2. Având în vedere ca dosarul este soluționat și am și sentința judecătorească la dosar care va obliga sa îmi dați dreptul meu, ce trebuie sa fac ca sa se respecte prevederile legale ?
  Va mulțumesc
  • R (Luni, 25 iulie 2016, 17:42)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Anghelescu

   Exista doua Dispozitii de Primar, din 2014 si 2015, prin care a fost constituită Comisia pentru identificare și disponibilizare imobile care pot fi acordate în compensare conform prevederilor Legii nr.368/2013 și H.G. nr.89/2014. Până la data prezentei Direcţiei Juridic nu i-a fost transmisă lista cu bunurile care pot fi acordate în compensare în baza prevederilor Legii nr.368/2013 și H.G. nr.89/2014.
   Ii voi convoca de urgenta pe membrii acestei comisii si voi verifica de ce aceasta lista nu a fost transmisa catre Directia Juridic.
 • Vrem aer respirabil! (Duminică, 24 iulie 2016, 19:07)

  cenzuratul [utilizator]

  Buna ziua dna primar!

  Sa lasam cei 2-3 copaci taiati, sa vorbim de lucruri grave.

  Pe raza sectorului 1 functioneaza groapa de gunoi Rudeni, in administrarea firmei Iridex, a domnului Corneliu Pascu (fost senator PC, prieten al lui Dan "dom' profesor" Voiculescu). Pana si Saptamana Financiara pe care ati condus-o avea birouri intr-o cladire a Iridex, daca nu gresesc. Vedeti ce mica e lumea?

  Aceasta groapa polueaza bune parti din sect 1 si 6. Uneori degaja dejectii ce fac aerul irespirabil.

  Trecand peste conflictul de interese in care evident sunteti, v-ati putea calca pe inima, sa actionati in dauna intereselor din jurul lui "dom' profesor", dar in sprijinul si spre binele cetatenilor care v-au votat si ale caror interese chipurile ar trebui sa le reprezentati si sa ne scapati de mizeria asta de groapa de gunoi?

  Multumesc
 • legislatie taxi (Duminică, 24 iulie 2016, 19:23)

  xanti [utilizator]

  Buna ziua Doamna Primar

  Ne puteti spune va rog masuri concrete nu doar pe hartie in privinta imbunatatirii serviciilor de taximetrie din Bucuresti problemele cu care ne confruntam sunt urmatoarele:
  1-Masini in care aerul conditionat lipseste cu desavarsire cu toate ca pretul platit este acelasi indiferent ca are sau nu aer conditionat.
  Majoritatea soferilor refuza sa dea drumul la aer conditionat vara sau caldura pe timpul iernii.
  2-Masini mizerabile
  3-La aeroportul Otopenis situatia gasirii unui taxi s-a inrautatit considerabil cu toate automatele de taxi introduse.
  4-Soferi care fumeaza ,vorbesc la telefon in timpul condusului,limbaj suburban la adresa soferitelor din trafic si nu numai.
  5-Loc inexistent pentru bagaje datorita buteliilor cu gaz din portbagaj.

  Multumesc!
 • Construire si amenajare parcari. (Duminică, 24 iulie 2016, 19:25)

  unTaran [utilizator]

  1.De ce nu se construiesc parcari subterane sau supraterane pentru eliberarea marilor bulevarde, avand in vedere ca bulevarde mari cu cel putin 2 benzi de circulatie pe sens sint ingustate prin ocuparea primei benzi de circulatie.
  2.De ce nu se amenajeaza locuri de parcare pentru taxiuri pentru a elibera intersectile .
  • R (Luni, 25 iulie 2016, 12:08)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui unTaran

   Parcarea subterana de la Universitate este primul proiect desfasurat de PMB – contract de concesiune cu Interparking pe 39 de ani.
   In derulare, (documentatie finalizata pentru Walter Maracineanu) sunt trei proiecte de parcari subterane – zonele Walter Maracineanu, Dorobanti si Edgar Quinet.
   Proiectele pentru parcari supraterane nu au fost avute in vedere de conducerea trecuta, au inceput discutii abia acum doua luni cu cativa dezvoltatori pentru astfel de proiecte si au fost sedinte de lucru pe acest subiect intre Administratia Strazilor si Directia de Investitii.
 • Intrebare (Duminică, 24 iulie 2016, 19:35)

  klaukata [anonim]

  Buna ziua. Intrebarea mea este cand va redeveni Parcul Herastrau un loc de agrement si nu o mare parcare gratuita, plina de terase, discoteci si restaurante ilegale (18 terase si restaurante pe Str. Nordului). Va multumesc
 • lipsa patinoar in capitala Romaniei (Duminică, 24 iulie 2016, 19:39)

  2015 [utilizator]

  Buna ziua Doamna Primar,

  Patinoarul M. Flamaropol a fost transferat de la MTS catre PMB prin HG in Noiembrie 2013 cu obligatia de a fi refacut pe o perioada de maxim 2 ani. Timp de 3 ani de zile patinoarul a fost inchis, astfel hocheisti si patinatorii din Bucuresti au fost privati de singurul loc unde se puteau antrena. Echipele de seniori s-au mutat la Carta (un sat cu 1000 de locuitori) , sau la Brasov, pentru a-si putea continua antrenamentele. Peste 50% din patinatori si hocheisti au abandonat activitatea sportiva din cauza inchiderii patinoarului Flamaropol. Perspectiva deschiderii noului patinoar este 2019-2020, din datele pe care le-am primit de la PMB.
  1
  Cum se poate implica Primarul General Gabriela Firea (reprezentant al PSD) in salvarea hocheiului si patinajului din Bucuresti
  2
  Ce parere aveti despre sportul de performanta? Credeti ca medaliile castigate de sportivii bucuresteni aduc onoare acestui oras?
  • R (Luni, 25 iulie 2016, 12:06)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui 2015

   Prin HG nr. 804/ 2013, vechiul patinoar impreuna cu terenul aferent au fost preluate cu sarcini, respectiv: restante mari la plata utilitatilor catre Apa Nova, Enel si Radet pe care PMB le-a achitat, precum si doi operatori economici care, pe baza unor contracte de inchiriere (incheiat anterior cu Complexul Sportiv Lia Manoliu si apoi cu Federatia Romana de Hochei pe Gheata) au construit pe terenul din imediata apropiere a patinoarului, terenuri de tenis in aer liber si acoperite, vestiare, grupuri sanitare, spatii depozitare si o piscina acoperita.
   Contractul de proiectare si executie pentru noul patinoar prevede realizarea investitiei in 24 de luni. Respectarea acestui termen nu a fost posibila datorita sarcinilor cu care a fost preluat Patinoarul. Partea de proiectare a fost intocmita, a fost obtinuta autorizatia de demolare a vechiului patinoar, iar cladirea a fost deja demolata. Pentru obtinerea autorizatiei de construire a noului patinoar a fost intocmit un PUD, aprobat de Primaria sector 2, iar emiterea acesteia este conditionata de eliberarea amplasamentului ocupat de terenurile de tenis, piscina etc. Pentru o parte dintre acestea, apartinand unuia dintre operatorii economici, PMB a obtinut sentinta judecatoreasca de evacuare care a fost pusa in executie. Pana la sfarsitul acestei saptamani societatea respectiva urmeaza sa isi recupereze de pe amplasament toate bunurile si materialele recuperate. Pentru cealalta societate comerciala, detinatoare a 2 terenuri de tenis, este in curs procesul de evacuare. Dupa eliberarea terenurilor si obtinerea autorizatiei de construire, se va putea stabili un un nou termen pentru realizarea investitiei.

   2. Va asigur ca sunt un sustinator al sportului, fie de performanta, fie de masa. Sunt absolut convinsa ca miscarea este obligatorie pentru o viata sanatoasa si fericita. Stiu, pe de alta parte, ce inseamna sportul de performanta, cate sacrificii implica, dar si cata bucurie aduce oamenilor obisnuiti.
 • Intrebare (Duminică, 24 iulie 2016, 20:37)

  funny [utilizator]

  Buna ziua,
  Va fi finalizat proiectul de amenajare a circuitului turistic pe lacurile Floreasca si Tei?
  Exista un termen?
  Multumesc
  • R (Luni, 25 iulie 2016, 12:29)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui funny

   In acest moment proiectul se afla la un stadiu de executie de 52%. Cand am preluat mandatul proiectul era blocat pentru ca nu se obtinuse avizul de la Apele Romane.
   Acesta a fost obtinut in data de 17 iunie, astfel ca toate lucrarile aferente acestui proiect au fost reluate.
   Proiectul a fost prelungit pana la 31 decembrie  2017.
   Exista o serie de probleme legate de managementul proiectului pe care o sa le rezolv in cel mai scurt timp.
 • Cladiri reprezentative si graffiti (Duminică, 24 iulie 2016, 20:58)

  Razvan97 [anonim]

  Nu pot spune ca-s amator de arta urbana, dar nici nu imi repunga. Nu o gasesc deranjanta in anumite circumstante iar cateodata e chiar placuta. Am o problema insa cu graffiti-ul prezent pe cladirile istorice, reprezentative pentru Bucuresti. De exemplu, cladirea Universitatii poarta numeroase urme stangace de spary-uri colorate. Are PMB vreun "plan de atac" pentru restaurarea acestor cladiri si pentru a preveni degradarea lor vizuala pe viitor?
  • R (Luni, 25 iulie 2016, 11:51)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui Razvan97

   Aveti perfecta deptate. Voi initia un Regulament al fatadelor cladirilor istorice si de patrimoniu, care va cuprinde prevederi inclusiv pentru aceasta situatie. O zi buna!
 • Taxi (Duminică, 24 iulie 2016, 21:00)

  HP [utilizator]

  Buna ziua,

  1. Ce veti face ca sa eliminati de pe strazi 3 sferturi dintre taxiuri ? Ocupa in mod ilegal toate intersectiile mari din Bucuresti, licentele se dau pe pile, patronii din umbra sunt (evident) niste gunoaie de parlamentari - pleonasm.

  2. De ce aveti de gand implementarea gratuitatii pe RATB, cand ar trebui sa faceti exact invers, in loc de acest populism gretos si infect ?

  RATB e falimentar si totusi ofera gratuitati pensionarilor care nu contribuie cu absolut nimic, dar aglomereaza toate mijloacele de transport in comun la cele mai nepotrivite ore, cand lumea merge la servici, put de traznesc si in general nu au nicio utilitate.

  Nu, nu va permit sa-mi faceti critici, nu aveti niciun drept, sunteti un angajat platit din banii mei.

  Eu va spun ce sa faceti si va trag la socoteala, nu invers.

  In concluzie, cand va apucati sa faceti ce va reclam ? Hai, tic-tac, tic-tac.
 • Se mai respecta sentințele judecătorești la PMB? (Duminică, 24 iulie 2016, 21:27)

  Comsoiu [utilizator]

  Bună ziua ,
  Punctual , am un dosar de revendicare nesoluționat la Primăria Capitalei și am și sentința judecătorească definitiva și irevocabila care este din 2009 !
  Întrebările mele sunt :
  1. Se mai respecta sentințele judecătorești definitive și irevocabile?
  2. Se mai aplica legea 368/2013 fiindcă am cerut în compensare un imobil la valoarea de grila notariala din 2013 egala cu valoarea imobilului revendicat!
  Va mulțumesc
 • Ce se întâmplă la Primăria Capitalei cu legea 10 ? (Duminică, 24 iulie 2016, 21:38)

  AndreeaCraciunescu [utilizator]

  Bună ziua doamna primar general
  Am un dosar de revendicare la Primăria Capitalei din anul 2001 și, deși am primit stadiul dosarului în care mi se spune negru pe alb ca dosarul este complet , nici pana în prezent nu a fost soluționat. Doresc sa îmi răspundeți la următoarele 2 întrebări:
  1. Termenul limita pentru soluționarea dosarelor este 1 ianuarie 2017 și nu mai poate fi prelungit fiindcă a fost un termen ultimativ dat în înțelegere cu CEDO . Ce veți face cu cele peste 60 de mii de dosare de revendicare?
  2. Am o cunostiinta care are o sentința CEDO nerespectata de Primăria Municipiului București ( cauza Grosu vs România- dosar 1314 din 2001) . Ce trebuie sa facă domnul Grosu Andrei , în vârstă de 70 de ani , cu handicap locomotoriu, care s-a judecat cu statul roman și a câștigat procesul la CEDO în anul 2009 și nici pana în prezent nu i se restituie terenul revendicat? Cui trebuie sa i se mai adreseze ? Ce să mai facă?
  Mulțumim anticipat pentru ajutor!
 • Incasez zilnic 200 lei de la Primaria Capitalei (Duminică, 24 iulie 2016, 21:49)

  RevendicarisiRetrocedari [utilizator]

  Buna seara doamna primar general , Gabriela Firea
  Am dosarul 4530/2001 inregistrat din anul 2001 la Primaria Capitalei. Prin sentinta 432/2009 instanta a obligat PMB sa imi solutioneze dosarul. In 14 mai 2012 , directorul juridic , dl Adrian Iordache , mi-a comunicat prin 4 adrese diferite , ca dosarul 4530/2001 a fost solutionat si va fi inaintat la Comisia de Evaluare Interna pentru a mi se acorda in compensare diferite imobile la valoarea egala cu imobilul revendicat. Intrebarile mele sunt:
  1. Ce trebuie sa fac pentru a se respecta o sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila de catre Primaria Capitalei?
  2. Primesc zilnic suma de 200 de lei pe zi de intarziere conform art 906 Cod Procedura Civila in urma deciziei instantei din 19.05.2015 . Cui se imputa aceasta suma de bani fiindca este platita de Primaria Municipiului Bucuresti. Raspunde cineva pentru acest prejudiciu?
  Va multumesc si astept cu deosebit interes raspunsul dumneavoastra.
 • intrebari (Duminică, 24 iulie 2016, 22:11)

  adrian_rolland [utilizator]

  1. cind veti scoate gratuitatile de pe RATB (cel putin la orele de virf 06.00-09.00 - 16.00-19.00)

  2.In urma pierderii finantarii europene (NERAMBUSABILE) pentru pasajul de la Piata Sudului, cind vom auzi de primele demiteri / sesizari DNA pentru pierderile produse. De aesmenea cind vor fi demisi cei responsabili cu minciuna stadiului finalizarii pasajului de la 80% la 53%

  3..Cind se vor INTERZICE asa zisele 'toaletari" de copaci in mijlocul verii, sau "toaletarea" salbatica in urma carora pomii se usuca in mai putin de un an (ce masuri a-ti luat cu cei vinovati de aceste lucruri pina acum - vezi Cimitirul Evreiesc de exemplu)
 • Problema tantarilor (Duminică, 24 iulie 2016, 22:25)

  ouyang [utilizator]

  Pe langa politicieni ii mai tinem si pe astia in viata acum? Fac parte cumva din strategia de campanie electorala?
  • R (Luni, 25 iulie 2016, 12:13)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui ouyang

   Cand am preluat mandatul, procedura de achizitie era suspendata. Si acum ne confruntam cu aceasta problema.
   Până la finalizarea procedurii şi intrarea în efectivitate a contractului, au fost iniţiate următoarele demersuri pentru asigurarea serviciului:
   La propunerea Primarului General, Consiliul General al Municipiului Bucuresti, a aprobat H.C.G.M.B. nr. 146/07.07.2016 prin care Centrul de Protectie a Plantelor Bucureşti a primit atributii sa efectueze tratamente de dezinsectie-combatere tantari in parcurile si pe spatiile verzi administrate de Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.
   De la data aprobării Hotărâri C.G.M.B. nr. 146/07.07.2016 şi până în prezent Centrul de Protectie a Plantelor Bucureşti a efectuat deja un tratament în toate parcurile administrate de Administraţia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti cât si pe spatiile verzi administrate de aceasta.
   Constatând că în continuare procedura de achiziţie a serviciului nu s-a finalizat şi nu se poate aprecia o dată certă, Primarul General a solicitat Centrului de Protectie a Plantelor Bucureşti să analizeze posibilitatea de a efectua tratamente de dezinsecţie - combatere ţânţari în toate parcurile din municipiul Bucureşti. Centrul de Protectie a Plantelor Bucureşti a răspuns afirmativ acestei solicitări astfel că pentru prima şedinţă a C.G.M.B este inclus proiectul de Hotărâre privind modificarea H.C.G.M.B. nr. 146/07.07.2016 - privind efectuarea tratamentelor de dezinsecţie-combatere ţânţari de către Centrul de Protecţie a Plantelor Bucureşti în parcurile şi pe spaţiile verzi administrate de Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti precum şi modificarea şi completarea anexei 8 b la H.C.G.M.B. nr. 305/2013, proiect de hotărâre prin care Centrul de Protecţie a Plantelor Bucureşti primeşte atribuţii suplimentare pentru efectuarea tratamentelor în toate parcurile din Municipiul Bucureşti.
 • Exproprieri Ciurel (Duminică, 24 iulie 2016, 22:31)

  tommyd [utilizator]

  Buna ziua doamna primar, Puteti va rog sa imi spuneti cand se vor propune pe ordinea de zi exproprierile pentru etapa urmatoare a proiectului Penetretiei Ciurel-A1? (dupa ce se finalizeaza podul) Familia mea detine un teren in zona podului ciurel, pe traseul viitoarei strapungeri, teren achizitionat in 2001. De 15 ani asteptam o decizie definitiva, fie sa se faca strapungerea si sa fim expropriati, fie sa nu se mai faca si sa putem folosi sau vinde terenul. A trecut atat de mult timp, o viata de om practic!, nu se poate gasi o solutie cat mai rapida? Multumesc frumos pt raspuns.
 • Ne imbolnavesc tantarii! Cum e cu promisiunea? (Duminică, 24 iulie 2016, 22:35)

  neagoe [utilizator]

  Ati promis ca imediat ce sunteti instalata veti lua masuri impotriva tantarilor. Cat mai stam? Trebuie sa izbucneasca o epidemie pentru a va aminti de aceasta problema? Sau asteptati toamna sa se rezolve de la sine...?
 • Concerte - Zgomot Piata Constitutiei (Duminică, 24 iulie 2016, 23:06)

  andreiup [utilizator]

  Buna dimineata doamna Primar general,

  In toate interventiile dumneavostra referitoare la organizarea evenimentelor sau concertelor in Piata Constitutiei, nu am auzit sau citit nimic referitor la zgomotul foarte puternic la care sunt supusi locuitorii din blocurile din zona Pietei Constitutiei sau de pe Bulevardele Unirii sau Libertatii.

  Poate nu ati fost informata, dar un concert - numai la sfarsitul lunii iulie vor fi trei zile de concerte Rock The City iar la mijlocul lunii agust alte trei zile - presupune depasirea cu mult a nivelului de zgomot admis in apropierea locuintelor si nu inseamna doar cele doua ore de muzica ci si incercarile instalatiilor de sonorizare sau repetitiile care sunt facute uneori cu una doua zile inainte de ziua concertului sau pe parcursul intregii zile in care are loc respectivul concert.

  Intrebari:

  Aveti in vedere autorizarea in continuare a unor astfel de evenimente - gen concursuri de drift, concerte in Piata Constitutiei, in apropierea blocurilor de locuinte - numai in perioada aprilie - iunie au fost in jur de 10 week end - uri cu astfel de evenimente in Piata Constitutiei?


  Aveti in vedere sa-i protejati si in ce mod - conform reglementarilor legale / normelor de zgomot - pe cei care locuiesc in aceasta zona de zgomotul foarte puternic la care sunt expusi in astfel de situatii?

  Va multumesc!
 • COSTANDA 160 mil EURO??????? (Duminică, 24 iulie 2016, 23:16)

  cetatean2016 [utilizator]

  Doamna Primar,

  Toate problemele anterioare sunt derizorii in raport cu problema celor 160 mil euro pe care trebuie sa i plateasca bucurestenii lui COSTANDA. de banii acestia se pot cumpara 800 autobuse mercedes noi sau face 10 pasaje subterane sau o gramada de lucruri necesare.
  de ce nu puneti in dezbatere situatia acestor bani si de ce nu considerati o prioritate acesta problema avand in vedere suma enorma ????????????????
  • R (Luni, 25 iulie 2016, 12:49)

   Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui cetatean2016

   Este foarte important sa se inteleaga ca nu PMB va plati acesti bani, ci persoanele impotriva carora s-a indreptat din punct de vedere juridic dl Costanda ( o parte din fostii consilieri generali). In plus, in acest moment nu se poate spune ca vorbim despre 160 mil euro, si va explic si de ce: instanta a dispus reevaluarea acestei sume, in acest sens numind experti care sa faca evaluarea. Urmatorul termen in acest dosar este in septembrie.
 • inca o intrebare (Duminică, 24 iulie 2016, 23:32)

  Xorciser [utilizator]

  Am tot urmarit intrebarile ca sa vad daca mentioneaza cineva acest subiect (pentru ca am mai pus o intrebare mai devreme). Totusi este un subiect mult prea important ca sa fie scapat din vedere.

  Cum vad PMB si primarul general rezolvarea situatiei din(tre) ELCEN si RADET? Se va modifica sistemul subventiilor astfel incat sa nu mai existe asemenea probleme in furnizarea caldurii?
 • Autorizatii functionare (Duminică, 24 iulie 2016, 23:48)

  daniel.mischie1296324851872 [utilizator]

  intrabarea A
  Cum veti rezolva eliberarea autirizatiilor de functionare pentru unitatile comerciale stiind fiind ca :
  1. se elibereaza de primariile de sector
  2. este o lipsa de unitate intre sectoare in ceea ce priveste dosarul de autorizare
  3. comercsantii au nevoie de acordul ANUAL al vecinilor si al proprietarilor de la care au inchiriat. .

  Inrebarea B
  veti aloca resursele financiare si umane necesare reactivarii centrului istoric ? Mai exact : birou unic de administrate , prioritate la eliberarea autorizatiilor de renovare, intrezicerea masinilor ( BNR, AEP etc ) eliminarea parcagiilor, interzicerea cersetoriei, restabilirea ordinii printre comercianti ( terasa pentru cat platesti, fara muzica pe terase etc )


  VA multumesc,
 • intrebari pt. dna primar Gabriela Firea (Luni, 25 iulie 2016, 0:47)

  StigneiIleana [anonim]

  1. Aveti un plan concret si eficient de rezolvare a zecilor de mii de dosare de revendicare nesoluționate de la Primăria Capitalei , având în vedere termenul limita de 1 ianuarie 2017 pentru finalizarea lor si de faptul ca in 15 ani nu s-a facut nimic pentru notificatori?
  2.Am un dosar pe Legea 10/2001 nesolutionat de 15 ani pentru care am cerut bunuri in echivalent.Valoarea la grila notarului a imobilului demolat care face obiectul dosarului meu este de 275.000euro.Sunt in executare silita in urma unui credit imobiliar si risc sa ajung in strada, desi am fost prejudiciata de stat cu suma mentionata DACA ATI FI IN LOCUL MEU CE DEMERSURI ATI FACE LA PRIMARIA CAPITALEI PENTRU A OBTINE CONF.L 368/2013 SI L 165/2013 BUNURI IN ECHIVALENT?
 • Spitale (Luni, 25 iulie 2016, 1:37)

  ady77 [utilizator]

  Buna ziua.
  Avem vreo sansa sa se realizeze un spital in sectorul 6 tinind cont de dezvoltarea continua a zonelor Dr. Taberei/Militari?
  Cursele de maxi-taxi ce opereaza in jurul orasului, dar au capat de linie comun cu liniile Ratb-ului, si sunt generatoare de aglomeratie, datorita vitezei incet spre foarte incet, cu care se deplaseaza, nu se pot scoate in afara orasului?

  Multumesc
 • denumire artera "cardinal Iuliu Hossu" (Luni, 25 iulie 2016, 1:38)

  Cryogen [utilizator]

  Imi permit sa va supun atentiei rugamintea de a face demersurile in vederea atribuirii denumirii "Cardinal Iuliu Hossu" unei artere importante din Municipiul Bucuresti.

  Din pacate patriotismul Cardinalului Iuliu Hossu nu este onorat cum se cuvine, neexistand nimic concret in Capitala tarii care sa aminteasca de numele acestuia (cu exceptia inscriptiei de pe piatra sa funerara din cimitirul Bellu) si de rolul jucat de episcopul (pe atunci) Iuliu Hossu in realizarea unirii Transilvaniei cu vechiul regat.

  Remarc ca de fiecare data cand sarbatorim Ziua Nationala la 1 Decembrie se evoca, in mod public, in mass-media, faptul ca el a fost cel care a citit Proclamatia Unirii in 1918 la Alba Iulia si a condus delegatia transilvaneana care a prezentat Actul Unirii Regelui Ferdinand la Bucuresti.

  De asemenea, dupa Diktatul de la Viena din 1940 episcopul Iuliu Hossu nu a parasit pamantul vremelnic cedat, ramanand impreuna sa sufere impreuna cu compatriotii si credinciosii sai. De asemenea, a fost ulterior inchis de catre autoritatile comuniste pentru intransigenta si verticalitatea convingerior sale.

  Asadar, cred ca un astfel de demers este cu totul indreptatit.
 • Poluare și mișcare (Luni, 25 iulie 2016, 7:22)

  MateiBasarab [utilizator]

  Stimata doamna primar
  1. De ce preferați achiziția unor autobuze care vor creste și mai mult traficul în loc să faceți prima banda pe toate bulevardele dedicată transportului public. Astfel timpi de cursa se înjumătățesc iar capacitatea de transport se dublează fără niciun cost suplimentar?
  2. Dacă Via Sport a fost închis pentru trasarea marcajelor pe Kiseleff, lucrare care sa efectuat sâmbătă seara, putem spera reluarea proiectului în weekend-ul următor?
 • Intrebari primar general Bucuresti (Luni, 25 iulie 2016, 8:27)

  WV [utilizator]

  Buna dinineata!

  1. Ca urmare a incidentului din Parcul Cismigiu ati dispus toaletarea/difrisarea mai multor arbori. Care este politica (publica) dumneavoastra privind crearea si mentinerea spatiilor verzi in Bucuresti?

  2. Actiunile de amenajare a spatiilor verzi derulate in ultimii ani din sectorul 3 sunt deopotriva aporeciate si criticate. Care va fi politca dumneavoastra privind relatia cu autoritatile publice locale de la nivelul celor 6 sectoare in aspectele ce tin de amenajarea si mentinerea spatiilor verzi.
 • Prelungirea Ghencea (Luni, 25 iulie 2016, 8:41)

  Hans Metter [utilizator]

  Cand incepeti amenajarea acestei strazi? Dl. Mutu a promis multe in campanie. Dupa ce a iesit primar a spus ca a discutat cu dv. despre acest proiect si ca lucrurile sunt mai complicate decat credea el in campanie. Daca nu puteti sa faceti inseamna ca trebuie sa demisionati.

  Tineti cont ca oamenii voteaza omul care termina lucrarea nu cel care o incepe. Dv mai mult ca sigur nu o sa terminati aceasta lucrare. Ar fi o minune daca o incepeti mandatul asta.
 • poluare Bucuresti (Luni, 25 iulie 2016, 8:42)

  MirceaIo [utilizator]

  Doresc sa stiu cu ce mijloc de transport va deplasati zilnic de acasa pana la primaria capitalei? Dupa cum probabil stiti Bucurestiul este sufocat din cauza traficului rutier. Sunt capitale ale Europei care au in plan sa interzica complet transportul in centru cu autovehicule (ardere interna) in viitor. D-voastra aveti un plan pentru responsbilizarea cetatenilor in legatura cu acest aspect: poluarea? Multumesc!
 • Ce facem cu masinile abandonate de pe trotuare ? (Luni, 25 iulie 2016, 8:56)

  Frankie [utilizator]

  Se vor lua masuri impotriva masinilor abandonate pe trotoare sau pe langa blocuri? Numai la mine la scara (locuiesc in Bucuresti Sector 6) sunt doua masini care nu au fost miscate de 3-4 ani de zile.
 • ZMB și responsabilitate (Luni, 25 iulie 2016, 8:59)

  Wasile [utilizator]

  Ziua bună,

  Întrebările mele, aproximativ legate între ele.
  1. Ce părere aveți despre crearea Zonei Metropolitane București administrate de un Guvernator?
  În momentul de față observ că multe din problemele Bucureștiului (trafic excesiv, aglomerație, probleme de infrastructură) depind în mare parte și de lipsa stringentă a acestora în zonele învecinate (Ilfov), și o mai mare integrare și o viziune de ansamblu (centuri ocolitoare, transport cu metrou / tren în orașele și comunele învecinate, etc.) ar rezolva din situațiile de mai sus.
  2. Când o să se termine cu pasarea responsabilității între primăriile de sector și primăria generală? De ce avem nevoie de orașe în oraș, de ce atâția consilieri și primari și directori și contracte separate (pentru curățenie, pentru deratizare, pentru deszăpezire)?
 • 2 intrebari (Luni, 25 iulie 2016, 9:13)

  cristianfagadar [utilizator]

  Doamna Primar General va adresez cele 2 intrebari si anume:
  1.de ce Primaria Generala subventioneaza activitatea RATB cu aproximativ 130 milioane de euro anual cand de fapt nu a cunoscut niciodata numarul real de calatori iar aproximarile care se fac nu au nicio baza de calcul statistica?
  2.de ce s-au modernizat cu sume uriase linii de tramvai in Bucuresti multe inca nefinalizate cand Primaria Generala stia ca nu sunt tramvaie suficiente si necesarul de tramvaie este din ce in ce mai mare si nu este niciun interes in a fi acoperit cu tramvaie noi sau second hand?
 • Kisseleff (Luni, 25 iulie 2016, 9:13)

  nick24 [utilizator]

  bună ziua,
  Realitatea cu bulevardul Kisseleff este că era singurul loc unde sâmbăta și duminica, familiile cu copii puteau face mișcare cu bicicleta și rolele, pt că în aceste zile Herăstrăul și toate parcurile sunt pline ochi și abia pietonii se pot deplasa.

  N-am văzut să se blocheze mașini până duminica la ora 14, când se reia circulația, după ora 18, da și în timpul săptămânii - deci e un pretext.
  Care e motivul adevarat? Bănuiesc că nu ne puteți spune...

  Pentru București pentru circulație, prioritatea trebuie să fie centură, pe 3 benzi pe sens, tip autostradă, cu străpungeri spre toate cartierele, nu pasaje care aduc mașinile în centru.

  Evident că pasajul Pieței Libere era mai util spre ieșirea din oraș, nu să aducă mașinile în centru și să mute blocajul la semaforul de la Arcul de Triumf ( nu are deci nicio legătură cu închiderea Kisseff sâmbătă și duminică)
 • Zona Kiseleff (Luni, 25 iulie 2016, 9:42)

  Cuca [utilizator]

  Buna ziua.

  1. Zgomotul din clubul de linga Agronomie (Player parca ii zice) - este incredibil. De vineri spre simbata si de simbata spre duminica e club si la mine acasa, desi stau la ceva distanta de acest loc - se aude atit de tare incit uneori nici cu perna pe cap nu se poate dormi. Inadmisibil. Puteti face ceva in acest sens, in colaborare cu politia ?

  2. Groapa de pe Kiseleff - linga muzeul de geologie. Inainte era un loc frumos, si un lac frumos (acum multi ani). Acum este o groapa infecta, pe care lumea o ocoleste. Ar fi extrem de simplu sa o amenajati in mod elegant, sa le placa oamenilor sa se plimbe pe acolo. Aveti vreun plan in acest sens ?
 • Doua intrebari: (Luni, 25 iulie 2016, 9:45)

  MarianAndrei [anonim]

  1. Tramvaiele din zona Militari sunt niste harburi din anii 70, cele care circula pe Bd Timisoara, depoul Militari, va rugam aveti mila de noi si bagati ceva mai bun, nu vrem din aur, macar sa nu mai murim de cald si sa ne murdarim de rugina si vaselina de pe usi.
  2. Bulevardul Iuliu Maniu este un pericol public, trotuarele pline de masini, nu ai banci, spatiile verzi sunt distruse, transportul public este blocat permanent. Va rog luati masuri macar pentru eliberarea trotuarelor. NU costa nimic.
 • RATB/RADET (Luni, 25 iulie 2016, 9:53)

  CristiRadu [anonim]

  Buna ziua,

  1. In campania electorala spuneati ca sunt peste 150 de milioane Euro bani europeni disponibili pentru RADET si ca dupa castigarea alegerilor veti face toate demersurile necesare pentru accesarea fondurilor.
  De ceva timp nu ati mai pomenit nimic despre acest aspect. In ce stadiu se afla accesarea banilor europeni?

  2. Transformarea RATB in societate comerciala. Spuneati, in campanie, ca sunt disponibilie circa 130 de milioane Euro fonduri nerambursabile pentru innoirea parcului, dar nu pot fi accesati din cauza faptului ca RATB nu este societate comerciala.
  In ce stadiu se alfa aceasta activitate tinand cont ca au mai ramas doar 5 luni din anul 2016, iar de la 1 ianuarie 2017 este obligatorie functionarea regiei ca societate comerciala in vederea accesarii fondurilor?
 • Soseaua Bucuresti Magarele (Luni, 25 iulie 2016, 9:53)

  Silva_ [utilizator]

  Buna ziua,

  Cand se va reabilita partea care apartine de primaria capitalei a soselei Bucuresti-Magurele?
  In mod repetat ne distrugem autoturismele din cauza gropilor dii carosabil.
  Va rugam sa aveti in vedere ca si in zona de sud a capiatelei locuiesc alegatorii dv( e adevarat ca nu la fel de importanti ca cei din nord).
  Va multumesc
 • macaz (Luni, 25 iulie 2016, 9:58)

  Alex1512 [utilizator]

  In București vatmanii schimbă manual macazul în intersecții. Au o rangă de fier și de fiecare dată când este nevoie aceștia coboară din tramvai și mută macazul direcția dorită. Aveți în plan introducerea unui sistem automat de schimbare a macazului? Mulțumesc!
 • Intrebare/recomandare (Luni, 25 iulie 2016, 10:02)

  DezmireanAlexandru [anonim]

  Modernizarea marilor orase europene se face folosind strategii pe termen mediu si lung, strategii ce se contureaza impreuna cu toate partidele politice si cu cetatenii (cei care suporta costurile), astfel incat, ele sa continue indiferent de apartenenta politica a primariei.
  Intrebarea: Credeti D-na Firea ca putem incepe construirea unei strategii pe termen mediu si lung, pentru capitala?
  Pentru fluidizarea traficului in capitala, exista cateva metode simple si fara costuri, care ar imbunatatii starea traficului: 1.Interzicerea masinilor de ridicat gunoi, de spalat strazile, masinile de scoala cu elevi (in aceasta categorie intra si camioanele, autocarele, etc), in intervalele de varf (7:30-9:30 / 16:30-18:30);
  2.Politia comunitara si de circulatie, sa amandeze masinile parcate neregulamentar sau incorect, care incurca traficul. Amenda este cea mai buna solutie pentru civilizarea soferului si ar mai aduce bani in visterie.
  Intrebarea: Se pot pune in aplicare astfel de masuri, simple si fara costuri suplimentare, pentru fluidizarea traficului la ore de varf?
 • RADET si RATB (Luni, 25 iulie 2016, 10:10)

  Nevermind [utilizator]

  Stiu de ce sunt pastrate aceste gauri negre in forma actuala, dar trebuie sa existe o limita.

  1. De ce nu se desfiinteaza RADET?!? Sumele de bani aruncate in aceasta gaura neagra sunt suficiente pentru construirea unor centrale de cartier si/sau pentru creditarea (nu subventionarea) populatiei ca sa-si monteze centrale de apartament in condensatie. Poluarea este mult mai mica iar infrastructura existenta de tevi a RADET poate fi o alternativa la Net City si poate produce bani.

  2. De ce nu se renunta la tramvaie? Au facut-o mai multi. Nu ma refer la linia lui 41 sau la cele asemanatoare. Se pot lua autobuze electrice, pentru ca tehnica a avansat si preturile au scazut. A facut cine un calcul cat costa de fapt intretinerea tramvaielor si mai ales a caii de rulare? Materialul rulant este jalnic iar poluarea sonora este depasita doar de trepidatiile generate (calea Dudesti, de ex)
 • Intrebari (Luni, 25 iulie 2016, 10:19)

  gcprmr [utilizator]

  1.ce a facut in zilele de cand a depus juramantul: actiuni cu impact asupra cetatenilor?
  2, ce are de gand sa faca cu masinile care aprovizioneaza cu marfa?
  3
 • RADET (Luni, 25 iulie 2016, 10:26)

  StefanRez [utilizator]

  Stimata Doamna Firea,

  Aveti de gand sa schimbati RADET-ul din sistemul actual - cu pierderi mari - in central termice de cvartal?
  Solutia nu este noua - au mai aplicat-o si alte orase si ar duce la reducerea costului Gcal, cresterea calitatii serviciilor si o mai buna gestionare a fondurilor primarie.
  Cu bani pentru reabilitarea retelei de agent primar puteti sa schimbati toate punctele termice in central termice. In acest fel ne obtinem independent fata de ELCEN.

  Multumesc
 • Întrebări (Luni, 25 iulie 2016, 10:40)

  LeonardBarbu [anonim]

  Bună ziua,

  1. Avem străzi cu benzi speciale de autobuz precum bulevardul Decebal unde toată banda de autobuz semnalizată este folosită drept parcare? De ce nu se ia nicio măsură și se acceptă ilegalitatea șoferilor?

  2. Benzile de autobuz nu sunt și pentru biciclete ca în Paris, Viena etc.. Cum comentați faptul că un biciclist ar trebui să circule legal pe banda a 2-a de circulația?
 • Transport in comun, defrisari (Luni, 25 iulie 2016, 10:41)

  IulianaStoica [anonim]

  1. Doamna primar, pe ce baze restrictionati traficul pentru inmormantari (vezi Radu Beligan), dar interziceti manifestarile sportive de care beneficiaza sute de cetateni pe motiv ca afecteaza traficul?
  2. Ce ati facut mai exact pentru transportul public de la investire? Mijloacele de transport sunt la fel de imputite ca si pana acum, circula si mai prost si sunt si mai aglomerate! Va recomand sa incercati sa luati un autobuz de la statia Valea Ialomitei in orice zi la orice ora si sa incercati sa ajungeti in centru sa va convingeti!
  3. Lasati copacii in pace. Si copiii dvs. respira acelasi aer cu ai nostri!
 • Bani aruncati (Luni, 25 iulie 2016, 10:43)

  Altmatei [utilizator]

  Buna ziua,
  1. Sub pasajul Basarab, intersectia Sos. Titulescu cu Calea Grivitei exista o parcare, etajata, care este inchisa. Nu stie nimeni de ce este inchisa si care ar fi motivul pentru care facem lucrari pe care le lasam sa rugineasca.
  2.la autogara militari a fost construit unul din faimoasele puncte intermodale, cu parcari, cu acces facil la metrou si statia RATB, ar fi aproape perfect daca parcarea nu ar fi inchisa. Tot din motive necunoscute.
  Exista o analiza a lucrarilor executate in ultimii ani si cate din ele sunt folosite si utile? Adica nu numai pe hartie.
 • 20000(doua zeci de mii) Euro pe zi despagubiri (Luni, 25 iulie 2016, 10:51)

  cetatean2016 [utilizator]

  dosar 28782/303/2015 jud sect 6
  solutia

  Solutia pe scurt: Admite în parte cererea. În baza art. 906 alin. (3) C.p.c., obligă pârâtul să plătească reclamantei penalităţi de întârziere în cuantum de 96.592 lei pe zi de întârziere, reprezentând 0,1% din valoarea obiectului obligaţiei, de la data 12.10.2015 până la executarea obligaţiei prevăzută în titlul executoriu reprezentat de Sentinţa civilă nr. 1570/27.09.2011 pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosarul nr. 6496/3/2008*, îndreptată prin încheierea din 12.06.2012. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 08.02.2016.
 • Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, dis (Luni, 25 iulie 2016, 10:55)

  Bancheru [utilizator]

  Buna ziua,

  O rog pe doamna primar general al Capitalei sa dea dispozitie Directiei de emitere a autorizatiilor de constructii din cadrul Capitalei sa i se RAPORTEZE cum s-au adus la indeplinire prevederile autorizatiei de construire acordata pentru cladirea Corpul B din str. 11 Iunie nr. 30 A , sector 4, Bucuresti inca din anul 2014 (cladire construita fara autorizatie de construire si care trebuia adusa la stadiul initial). Rog ca rezultatul raportarii respective sa-mi fie comunicat la adresa mea din Bucuresti, str. 11 Iunie nr. 32, secorul 4, CP 040172 penumele Mihai Enaga.
  Mentionez ca str. 11 Iunie din sectoul 4, Bucuresti este SUBORDONATA Primariei municipiului Bucuresti ca bulevard Haussmanian din cate cunosc eu si nu Primariei sectorului 4, Bucuresti.
  Multultmesc.
 • Planul de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti-If (Luni, 25 iulie 2016, 10:57)

  MarianIvan [anonim]

  Care este motivul pentru care noua administratie, dupa modelul celor precedente (oprescu, stefanut si sava), refuza sa implice activ cetatenii in dezvoltarea Planului de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti-Ilfov? Conform legilor romanesti dar si a procedurilor europene, administratia are obligatia, sa explice cetatenilor cum functioneaza acest tip de planificare si sa le permita sa contribuie, alaturi de experti, la modelarea strategiei. Conceptul PMUD vorbeste despre "planificare pentru oameni", propunand un set de politici pe care functionarii si cetatenii nu-l inteleg, continuandu-se aplicarea de politici gresite, cele care au facut ca Bucuresti sa ajunga cel mai congestionat oras al Uniunii Europene.
 • De ce s-au taiat zeci de arbori in Bucuresti in ul (Luni, 25 iulie 2016, 11:02)

  EmanuelM [utilizator]

  De ce nu se face intai o campanie de plantare copaci,
  cu liste detaliate privind locatiile in care se vor planta?
 • Poluarea aerului - protejarea cetatenilor (Luni, 25 iulie 2016, 11:08)

  MarianIvan [anonim]

  De ce se lucreaza la piste pentru biciclete in sectorul 3, pe strazi care apartin de Primaria Generala, prin incalcarea legii, fara avize si fara sa existe un proiect aprobat? Banii folositi sunt cei oferiti de Guvernul Romaniei prin Ministerul Mediului? Pentru ca ar fi o cheltuire ilegala, atat timp cat nu se urmareste scopul alocarii, respectiv reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. Lucrarile din sectorul 3 se realizeaza pe trotuare afectand circulatia pietonilor, in loc sa ia din spatiul traficului motorizat, cel care emite gaze cu efect de sera. Bucurestiul este in atentia Comisiei Europene din cauza faptului ca administratia locala nu ia masuri urgente si suficiente pentru protejarea cetatenilor fata de expunerea la poluarea provocata de traficul rutier. Procedura de infringement a inceput in 2014.
 • cateva intrebari (Luni, 25 iulie 2016, 11:09)

  pehash [utilizator]

  1. vineri noapte pe Kiseleff se organizau curse de masini (probabil "lucrarile edilitare" nu au inceput inca..). sunteti informata de Politia Capitalei in legatura cu acest subiect? ce masuri aveti de gand sa luati?
  2. ce program de lucru aveti la primarie si cat timp va ia drumul casa <> birou dimineata si seara?
  3. Pe site-ul PMB apare o singura dispozitie semnata de Primarul General in ultimele 2 luni, prin care va declinati corespondenta catre o subalterna. Cum va puteti desfasura activitatea timp de 2 luni fara sa semnati nici un act oficial?
 • recuperare bani chirii 7 ha recuperate herastrau (Luni, 25 iulie 2016, 11:09)

  cetatean2016 [utilizator]

  daca are de gand sa recupereze in instanta chiriile incasate ilegal ,timp de 15 ani, de catre cei care au detinut cele 7 hectare din parcul herastrau redobandite anul trecut de primarie
 • Distrugere spatiu verde sectorul 3 (Luni, 25 iulie 2016, 11:19)

  VirgilEco [anonim]

  Buna ziua,

  Sunteti la curent cu lucrarile de distrugere a spatiului verde si taierile de copaci care au loc in sectorul3?
  Incepand cu luna iunie sunt desfiintate spatiile verzi din fata blocurilor pe mai multe artere principale, iar in Parcul Brancusi s-au taiat copaci si s-au pus pavele pe spatiul verde. O mare parte din lucrari nu au aviz/autorizatie sau le primesc peste noapte.
  Motivul acestor lucrari il reprezinta constructia de piste de biciclete, care cel mai probabil vor fi declarate ilegale. Ati fost informata de aceasta noua retea de piste de biciclete si ati aflat cum se integreaza cu reteaua existenta (pista de biciclete de pe Livu Rebreanu)? Nu s-a publicat nimic pana acum pe site-ul primariei de sector. (planuri, rapoarte etc)
 • Via Sport (Luni, 25 iulie 2016, 11:37)

  LaurM [utilizator]

  Dupa finalizarea marcajelor rutiere evenimentul Via Sport va continua?
 • sport Kiseleff (Luni, 25 iulie 2016, 11:40)

  MirceaIo [utilizator]

  D-voastra ati inteles mesajul ce s-a dorit a fi transmis atunci cand s-a ales locatia bd. Kiseleff pt. practicarea sportului?
  Sunt personae care folosesc masina personala si atunci cand nu e neaparat nevoie.Stand mai mult in trafi,. e posibil sa inteleaga ca in Bucuresti, Duminica se pot deplasa si alt fel chiar mergand pe jos.
 • biciclete pe bulevarde, acces trotuare (Luni, 25 iulie 2016, 11:41)

  LucianToma [anonim]

  buna ziua, circula foarte multe biciclete intre Herastrau-Aviatorilor - Victoriei - Romana-Universitate.
  Se pot face benzi speciale pe strada pentru biciclete, este loc pentru 2 benzi auto + banda bus + biciclete.
  Eu merg zilnic pe Lascar Catargiu cu bicicleta pe strada si este loc pentru toata lumea. DE CE NU FACETI?

  Si a doua intrebare; trotuarele in Bucuresti nu ofera acces usor de urcare pe ele, fiecare trecere trotuar-strada-trotuar se face la inaltime mare, greu de trecut cu carucior sau scaun dizabilitati sau chiar bicicleta. De ce nu se contruieste accesul la nivelul strazii?
 • tramvai 21 colentina (Luni, 25 iulie 2016, 11:56)

  Andreivon Nae [anonim]

  Vă adresez o întrebare punctuală. De ce nu puneţi garduri pe marginea linie de tramvai 21 pe şoseaua Colentina? Aşa-zişii "morcovi" de cauciuc puşi în mandatul domnului Oprescu nu sunt deloc eficienţi în a opri şoferii de la urcarea cu maşina pe şina de tramvai. Mai ales dimineaţa e un calvar să călătoreşti cu tramvaiul. O asemenea măsură se poate lua imediat şi nici nu costă prea mult. Vă întreb pe dvs. fiindcă ştiu că marile bulevarde sunt în administraţia primăriei generale.
 • Tramvaie în Pantelimon (Luni, 25 iulie 2016, 11:57)

  aqualung [utilizator]

  Când se va relua circulația tramvaielor pe șos. Pantelimon până la Granitul? În acest moment, lucrările la calea de rulare a tramvaielor sunt aproape finalizate, dar la Granitul liniile de tramvai se termină în hău, pentru că în zona fostului terminal lucrările la parcarea supraetajată park-and-ride nici nu au început. Există vreo soluție pentru circulația tramvaielor înainte de terminarea acelei construcții?
 • pidu (Luni, 25 iulie 2016, 11:57)

  SeverDiculescu [anonim]

  Ce se mai aude cu PIDU ?
 • RATB (Luni, 25 iulie 2016, 12:07)

  night [utilizator]

  Doamna Firea,

  1. De ce nu putem oferi gratuitate pensionarilor in transport in comun in limita a 30 de calatorii/luna? Sau, daca lasam gratuitate, de ce nu limitam orele la care pot circula?
  2. Metrorex - 2lei/calatorie si ofera conditii decente. De ce vedeti o solutie in a implementa transport gratis in loc de a implementa controale stricte pentru a va asigura ca toata lumea isi plateste biletul? (mai putin de 50% din oameni isi valideaza cardurile in RATB).
 • parcari (Luni, 25 iulie 2016, 12:10)

  MikeDutza [utilizator]

  Cand se vor introduce automate de parcare in Bucuresti ? Pentru ca Bucurestiul este cam singurul oras care este o mare parcare gratuita. In Ploiesti, Sibiu, Sighisoara, Brasov, parcarea este cu plata. Ma refer aici la marile sosele si bulevarde.
  Este ignorata o potentiala sursa de bani.
 • ... (Luni, 25 iulie 2016, 12:24)

  fdsa [utilizator]

  Buna ziua,

  1. Cand o sa inceapa operatiunea "tantarul" printre blocuri?
  2. O parere legata despre intarzierile santierelor M5, Piata Sudului, Nicolae Grigorescu ?
  3. De ce nu s-a continuat proiectul SmartParking?
  4. De ce se planteaza foarte multi Platani? Stiati ca acestia sunt TOXICI pentru organismul nostru?
 • Poluare Fonica (Luni, 25 iulie 2016, 12:40)

  itza.ro [utilizator]

  Locuiesc in Baneasa si toata vara se aude muzica de la anumite terase pana pe la 4 noaptea.
  Restul vecinilor par sa se fi resemnat, eu fiind singurul care ma plang.
  Exista vreo varianta (legala) prin care sa se verifice poluarea fonica de la aceste terase si prin care sa fie rugate sa dea mai incet muzica dupa ora 22:00 sau trebuie sa ma mut din aceasta zona?
 • Pasaj Avionului (Luni, 25 iulie 2016, 12:57)

  GigiIonescu [utilizator]

  Ce planuri aveti legate de pasajul Avionului?

  Este un pasaj care ar fluidiza traficul in Nord si de care este nevoie disperata si pe care primaria il amana de foarte mult timp?
 • 2 Intrebari/sugestii pt primar general (Luni, 25 iulie 2016, 13:16)

  costi57 [utilizator]

  Buna ziua,
  Ca cetatean al Bucurestilor as avea multe intrebari dar ma limitez la cele maxim admise acum; astfel, v-as ruga sa raspundeti / sa tineti cont de urmatoarele:
  1. Pornind de la promisiunea unui transport in comun macar civilizat, va propun sa mergeti cu metroul si sa observati starea jalnica a statiilor de metrou, a accesului in acestea, a curateniei si aspectului peretilor,. Ex: Piata Unirii2, Piata Romana, etc. Reclam aceasta in contextul in care Metrorex aflat in subordinea Primariei generale beneficiaza suplimentar si de sume consistente din reclame.
  2. Va rog sa deveniti responsabili cu banii bucurestenilor investiti in lucrari pe care nimeni nu le receptioneaza sau verifica periodic in perioada de garantie, astfel ca nici nu se cere remedierea defectiunilor. Ex: pavarea cu placi extrem de subtiri in toata zona Unirii (mag Unirea, zona Hanul lui Manuc, etc.)
 • "Spatii verzi" (Luni, 25 iulie 2016, 13:29)

  Doar_o_persoana [utilizator]

  Considerati o situatie normala ca Primaria sa declare "spatii verzi" terenuri private lasand astfel proprietarii terenurilor in cauza fara folosinta acestora? Considerati o "eroare" ca primaria sa foloseasca, fara niciun titlu, terenuri private pentru proiectele municipalitatii?
 • Teatrul de vara din parcul Bazilescu (Luni, 25 iulie 2016, 13:44)

  Valmu [utilizator]

  Stimata doamna,

  Pe platforma electorala a unui contracandidat in cursa catre PMB aparea si renovarea teatrului de vara din parcul Bazilescu.

  Eu stau in zona parcului si va spun sincer ca mi-e rusine ca un asemenea monument sa zaca in paragina cu tigle sau pereti ce stau sa cada peste oameni si mai ales sa fie nevalorificat.

  Ar fi un mare pacat sa nu aveti in plan renovarea lui.

  Imi puteti confirma / infirma acest lucru? (din cate stiu, pentru ca asta se se intample, trebuia trecut in subordinea Primariei, actualemente fiind sub cea a Ministerului Culturii)

  Va multumesc anticipat!
 • "Spatii verzi" (Luni, 25 iulie 2016, 13:47)

  Doar_o_persoana [utilizator]

  1. Considerati o situatie normala ca Primaria sa declare "spatii verzi" terenuri private lasand astfel proprietarii terenurilor in cauza fara folosinta acestora ajungand dupa o perioada intr-o situatie similara cu cazul Constanda? (in conditia in care deciziile sunt pe riscul (cheltuiala) celor care va platesc salariul si v-au investit cu votul lor sa ocupati functia actuala?
  2. Considerati o "eroare" ca primaria sa foloseasca, fara niciun titlu, terenuri private pentru proiectele municipalitatii?
 • . (Luni, 25 iulie 2016, 14:20)

  Nuzic [utilizator]

  cam subtire cu raspunsurile.

  Cunoastem planurile pentru Soeseaua Pantelimon; intrebarea era cand se termina circul?

  Multumesc,
 • Kiseleff (Luni, 25 iulie 2016, 14:22)

  skye [utilizator]

  Ati metionat ca evenimetul de pe Kiseleff nu a fost interzis ci relocat. Puteti metiona UNDE i s-a propus origanizatorului relocarea?
 • Kisseleff (Luni, 25 iulie 2016, 14:46)

  nick24 [utilizator]

  N-a răspuns clar în legătură cu închiderea bulevardului Kisseleff, se face că nu pricepe că nu e vorba de un organizator de tenis și basket, ceva care durează doar câteva ore, ci de mii de bucureșteni , care timp de 2 ZILE, de dimineață până seara târziu, au un spațiu de mișcare cu biciclete , role, etc.
  Și care nu se pot duce acum în niciun parc, pt că toate sunt pline de pietoni.

  Drept dovadă, noaptea trecută se făceau curse de mașini de fițe și moto pe Kisseleff - or fi nepoței de-ai ei?
 • Zona Uranus Academia Romana (Luni, 25 iulie 2016, 14:53)

  Uranus [utilizator]

  Stimata doamna Primar,

  Exista in lucru/urmeaza a fi elaborat vreun proiect cu privire la amenajarea spatiului verde din fata Academiei Romane (zona Uranus)?

  Va multumesc!
 • Prelungirea Ghencea (Luni, 25 iulie 2016, 15:00)

  becks123 [utilizator]

  Cand va incepe sistematizarea acestei artere foarte importante pentru zona de vest a orasului, inclusiv nodul de circulatie cu centura ?
 • Reparatii inainte de asfaltare (Luni, 25 iulie 2016, 15:42)

  Hades1 [utilizator]

  O intrebare care ma macina de cand eram mic!
  De ce nu se pot face lucrari de canalizare/ gaze/ apa/ electricitate/telefonie-date-TV inainte de a se asfalta?
  De fiecare data cand se asfalteaza, la cateva zile- 1 luna maxim se gaureste strada si se trag cabluri/tevi si alte lucrari enumerate mai sus. Parca e un program special, ca dupa asfaltare sa fie gaurita si peticita strada. Cel putin in Bucuresti asa e. Nu ar trebui sa fie un program bine stabilit? Totusi vorbim de Bucuresti, unde nu se mai construiesc multe case sau blocuri in zona centrala...Dar se gaureste asfaltul ca asa vrea Dorel.
  Multumesc.
 • Slabut (Luni, 25 iulie 2016, 18:08)

  kun [utilizator]

  A obosit de cat a raspuns la intrebari. Cred ca a stat 5 minute, n a raspuns la nici 10% din intrebari.

  Foarte slab!
 • transport in comun linia 104 (Luni, 25 iulie 2016, 18:51)

  danPe [utilizator]

  Tinand seama de faptul ca, odata cu prelungirea traseului liniei de autobuz 104, pana aproape in orasul Pantelimon, conditiile de transport s-au depreciat foarte mult, acum aratand practic precum o cursa preoraseneasca (ne-am intors inapoi, in timp, cu cel putin 25 de ani), exista posibilitatea de a se reveni la vechiul traseu, pana la Arena nationala, si de a compensa fluxul foarte mare de calatori din orasul Pantelimon cu o alta ruta? sau, in situatia pastrarii neschimbate a traseului actual, introducerea unei noi linii de autobuz, cel putin pe segmentul Unirii-Piata Hurmuzachi? Fluxul foarte mare de calatori pe acest segment nu mai poate fi preluat, nici pe departe, de varianta actuala de transport.
  A existat la un moment dat, de ochii presei, varianta ridicola de suplimentare a nr. de autobuze, pe linia 104, cu 1-2 bucati ( a se citi inca 100-200 persoane), care, chiar daca s-a aplicat, a fost total insignifianta.
 • PRIMARUL A MINTIT IN RASPUNS Referitor CONSTANDA (Luni, 25 iulie 2016, 19:30)

  cetatean2016 [utilizator]

  Doamna primar A MINTIT in raspunsul dat referitor la problema celor 160 mil eur care trebuie platite lui Constanda-
  In principal banii se vor plati de primarie si ulterior primaria va cere eventual banii de la consilierii generali care bineinteles au averi care nu permit recuperarea nici macar a 1 la suta din suma, deci ramane primaria de paguba.

  si despre cuantumul sumei nu va fi 160 de mil eur cat e in prezent dar va fi o suma de acelasi ordin de marime ceea ce e la fel de grav

  COMENTARIUL INITIAL

  Doamna Primar,

  Toate problemele anterioare sunt derizorii in raport cu problema celor 160 mil euro pe care trebuie sa i plateasca bucurestenii lui COSTANDA. de banii acestia se pot cumpara 800 autobuse mercedes noi sau face 10 pasaje subterane sau o gramada de lucruri necesare.
  de ce nu puneti in dezbatere situatia acestor bani si de ce nu considerati o prioritate acesta problema avand in vedere suma enorma ????????????????
  trimite

  RASPUNSUL (Luni, 25 iulie 2016, 12:49)


  Gabriela Firea [hotnews.ro] i-a raspuns lui cetatean2016
  Este foarte important sa se inteleaga ca nu PMB va plati acesti bani, ci persoanele impotriva carora s-a indreptat din punct de vedere juridic dl Costanda ( o parte din fostii consilieri generali). In plus, in acest moment nu se poate spune ca vorbim despre 160 mil euro, si va explic si de ce: instanta a dispus reevaluarea acestei sume, in acest sens numind experti care sa faca evaluarea. Urmatorul termen in acest dosar este in septembrie.
 • Anularea evenimentului de din Kisselef (Luni, 25 iulie 2016, 21:20)

  RazvanOrasanu [anonim]

  Stimata doamna primar,

  Prin adresa nr. 4617/21.07.2016 transmiteti organizatorilor evenimentului traditional de pe sos. Kisselef (linkul este aici : http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-21179545-taiat-zeci-arbori-bucuresti-ultimele-saptamani-masuri-luat-pentru-modernizarea-ratb-gabriela-firea-primarul-general-capitalei-discuta-online-cititorii-luni-ora-11.htm) ca anulati evenimentul la care urmau sa participe cateva mii de oameni pentru "organizarea unor lucrari edilitare si gospodaresti". Va rugam sa ne precizati clar - despre ce lucrari este vorba, cate persoane vor participa la ele si care este efectul lor concret preconizat, plus sa ne precizati de ce nu se puteau efectua decat la data, ziua si ora la care se desfasura aceasta manifestatie care are deja o traditie de cativa ani? Va multumesc.
 • Obligatiuni (Marţi, 26 iulie 2016, 5:43)

  RazvanOrasanu [anonim]

  O intrebare intr-un registru diferit, avand in vedere interesul investitorilor pentru obligatiuni ale Municipiului Bucuresti - daca aveti un plan ref. la obligatiuni, daca veti mai lansa astfel de instrumente la intervale regulate in madatul dvs si cand.
 • pai ce-a facut mai nene?! (Marţi, 26 iulie 2016, 9:19)

  Hans Metter [utilizator]

  a raspuns la 10 intrebari din 118 ?!

  Daca e fost jurnalist si nici la vorbe nu se pricepe, e clar cum o sa fie cu faptele...
 • Sport in parc (Marţi, 26 iulie 2016, 11:04)

  john-doe [utilizator]

  Terenurile de baschet din Parcul Tineretului se afla intr-o stare avansata de degradare, nu s-a mai facut o intretinere de 6-7 ani, adica de cand au fost date in folosinta, instalatia de iluminare nu are becuri si nu a mai functionat de 4 ani. Cu un mic efort din partea ALPAB situatia se poate imbunatati (poate de vina este si situarea sediului acestei institutii in nordul capitalei, ar fi util un punct de lucru la Sala Polivalenta)
 • PLANTARE ARBORI (Miercuri, 27 iulie 2016, 10:25)

  Champonion [utilizator]

  Dupa toaletarile (si cum acestea nu se pot face in sezonul cald, sa le spunem pe nume: defrisarile) masive din ultimul timp, conform prevederilor legale, PMB avea obligatia sa inlocuiasca arborii doborati (cu mai mult sau mai putin temei, mai mult sau mai putin legal, dar oricum ar trebui sa stim unde s-au volatilizat ei). Puteti preciza cati arbori au fost plantati si in ce zone ale Capitalei?


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version