Licitatia pentru tratamentele de dezinsectie - combatere a tantarilor in parcurile si pe spatiile verzi din Capitala a fost suspendata dupa ce una dintre firmele participante a depus o noua contestatie, informeaza Digi24, care precizeaza ca dezinsectia completa a orasului a fost primul angajament luat de primarul general Gabriela Firea dupa alegeri.

TantariFoto: MorgueFile.com

"Primaria Municipiului Bucuresti a suspendat procedura de achizitie publica pana la primirea motivarii deciziei Curtii de Apel pentru punere in aplicare", se arata intr-un comunicat de presa al Primaria Generale.

Intre timp, primariile de sector au fost informate ca, pentru a compensa lipsa acestui serviciu, pot achizitiona servicii de dezinsectie, "intr-o anumita limita", a declarat pentru Digi24 Bogdan Cotiga, directorul ADP (Administrarea Sectorului public) Sector 3.

Primaria Capitalei anunta la inceputul lunii iulie va pana la finalizarea licitatiei, Centrul de Protectie a Plantelor Bucuresti va efectua tratamentele de dezinsectie in parcurile si pe spatiile verzi administrate de Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti.

Potrivit sursei citate, Centrul de Protectie a Plantelor, aflat in subordinea Primariei Capitaleu, are la dispozitie doar sapte masini de interventie cu care a facut pana acu, tratamente in parcurile din nordul Capitalei - Herastrau, Miorita, Bordei, Floreasca, Cismigiu - urmand sa intre in Tineretului, Carol, Unirii.