Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, s-a intalnit miercuri, 6 iulie 2016, cu o delegatie a Bancii Europene de Investitii (BEI), in cadrul unei vizite de lucru, pentru a discuta posibilitatea extinderii programului de reabilitare termica si la case. Potrivit unui comunicat de presa emis de institutie, in perioada urmatoare Primaria sectorului 1 va defini un program pilot pentru reabilitarea termica a 10-15 case.

"Principalul punct pe ordinea de zi a intalnirii a constat in definirea unui program pentru reabilitarea termica a caselor, gratuit pentru cetateni, astfel incat sa nu existe nicio discriminare intre proprietarii de apartamente din blocurile reabilitare termic si cei care detin locuinte unifamiliale. In perioada urmatoarea, o echipa de specialisti din cadrul Primariei Sectorului 1, va defini un program pilot pentru aproximativ 10-15 case din categorii diferite - regim de inaltime, forma in plan, elemente arhitecturale deosebite - pentru a stabili categoriile de lucrari ce pot fi finantate in viitorul program de catre BEI. Mentionam faptul ca, aceste lucrari vor fi finantate atat din buget local al Sectorului 1, cat si din parteneriatul cu BEI, astfel incat reabilitarea termica a caselor sa fie gratuita pentru toti locuitorii Sectorului 1", se arata in comunicatul Primariei sector 1.

Totodata, cele doua parti au discutat si despre continuarea parteneriatului dezvoltat de catre BEI cu Sectorul 1 privind finalizarea programului de reabilitare termica a blocurilor inclusiv includerea unor masuri suplimentare de eficienta energetica prin posibilitatea inlocuirii surselor de energie clasica cu surse de energie alternativa, prin montarea de panouri solare pentru apa calda menajera si curent electric.