Asociatia Pro Infrastructura a postat pe pagina de Facebook filmari cu drona ale pasajelor de la Piata Sudului, Ciurel si Nicolae Grigorescu, aflate in lucru. Potrivit informatiilor facute publice de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, lucrarile la pasajul subteran rutier de la Piata Sudului sunt realizate in proportie de 63%, dar nu vor fi gata pana la finalul acestei luni, asa cum a promis fostul primar interimar al capitalei, Razvan Sava. Din aceasta cauza, finantarea europeana pentru proiect s-a pierdut in integralitate, iar municipalitatea trebuie sa dea inapoi cele 18 milioane de lei absorbite pana la finalul anului 2015. Noul termen de finalizare al lucrarii, anuntat de Gabriela Firea, este finalul anului 2016.

Pasaj Piata Sudului iunie 2016Foto: Captura YouTube

Pasaj subteran Piata Sudului - iunie 2016

Lucrarile la Pasajul de la Piata Sudului au inceput in mai 2014, investitia ridicandu-se la 127 milioane lei, dintre care 88 milioane lei, finantare europeana. Constructor: Asocierea Astaldi - Euroconstruct. Lucrararea trebuia finalizata pana la finalul anului 2015 ca sa nu se piarda finantarea europeana. Pasajul va fi realizat pe directia Calea Vacaresti - strada Nitu Vasile si va avea o lungime de 356 metri.

Pasajul Ciurel

Fosta conducere a Primariei Capitalei anunta, in luna mai, ca pasajul este realizat in proportie de 50%. Pasajul face parte din penetratia Splaiul Independentei - Ciurel - Autostrada Bucuresti - Pitesti. Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat recent ca lucrarea este realizata in proportie de 12,8 %, noul termen de finalizare fiind 2018.

Pasaj Ciurel - iunie 2016

Lucrarile au inceput in 2010, iar termenul de finalizare era 2012, insa din cauza unor litigii si a lipsei de bani, s-au blocat.

Strapungere Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu

In primavara acestui an, fosta conducere a Primariei Capitalei anunta ca lucrarea este gata in proportie de 60%. Strapungerea Nicolae Grigorescu- Splai Dudescu consta in largirea B-dului N. Grigorescu la trei benzi pe sens, realizarea unui scuar median de 7-12 metri si largirea trotuarelor la 5 metri. La intersectia bulevardului Nicolae Grigorescu cu Splai Dudescu va fi construit un pasaj suprateran rutier peste raul Dambovita. Pasajul rutier va avea cate doua benzi pe sens. In etapa a doua artera va ajunge pana in Soseaua Oltenitei.

Strapungere Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu - iunie 2016

Aceasta artera este parte a inelului median al Municipiului Bucuresti si asigura descarcarea traficului de pe artera Vitan - Barzesti. Odata cu finalizarea A3, va asigura dirijarea traficului catre zona de sud a orasului;

Proiectul a fost demarat in martie 2010 si ar fi trebuit incheiat la sfarsitul anului 2012. Lucrarea a fost insa blocata circa patru ani din cauza exproprierilor deoarece Consiliul General al Municipiului Bucuresti nu a aprobat exproprierile, estimate la o valoare de 35 milioane lei (8 milioane euro). In urma unei licitatii, valoarea proiectului a fost stabilita la 90 milioane lei. Lucrarile au fost reluate in luna martie 2014. Exproprierile pentru prima etapa a lucrarii sunt estimate la 30,9milioane de lei.