Un investitor privat vrea sa construiasca un bloc de locuinte cu parter si 5 etaje pe spatiul verde aferent blocurilor de pe Calea Grivitei nr. 188

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Luni, 23 mai 2016, 10:35 Actualitate | Administratie Locala

Calea Grivitei 188 - A
Foto: Google Street View
Un investitor privat vrea sa construiasca un bloc de locuinte cu parter si 5 etaje pe spatiul verde aferent blocurilor de pe Calea Grivitei nr. 188, potrivit unui proiect discutat recent la Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei. Presedintele Comisiei, Sorin Gabrea, a declarat pentru HotNews.ro ca proiectul a fost respins, insa ramana de vazut ce decizie va lua Primaria Capitalei in acest sens.
Imagine din satelit Calea Grivitei 188. Cu rosu este marcat terenul proprietate privata

Potrivit proiectului afisat, proprietarul terenului cere permisiunea sa construiasca un bloc de locuinte cu subsol, parter si 5 etaje la intersectia Caii Grivita cu str. Barbu Lautaru, pe spatiul verde aferent blocului de pe Calea Grivitei 188.

Indicatorii urbanistici ceruti sunt: POT- 19%, CUT - 1,27.
Initiator: Susu Aurelian
Proiectant: Burlacu Laura Andreea


Proiect prezentat la Comisia Tehnica de Urbanism

Desi sunt mai multi arbori pe teren, in Registrul Spatiilor Verzi al Primariei Capitalei, terenul nu apare ca spatiu verde desi la fata locului sunt mai multi arbori. Spatiile verzi invecinate figureaza ca atare in cadastrul verde.


Captura Registrul Spatiilor Verzi


Potrivit ultimelor modificari la Legea 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor, "terenurile inscrise in cartea funciara ca fiind in categoria curti-constructii, terenuri ce se afla in proprietatea privata a persoanelor fizice sau juridice, nu pot fi inventariate sau declarate ca spatii verzi, in sensul legii, decat dupa indeplinirea procedurii de expropriere conform legislatiei in domeniu".

Pe de alta partea, Legea 70/2013 de aprobare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 114/2007 -spuen ca "Schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi si/sau prevazute ca atare in documentaiile de urbanism, reducerea suprafetelor acestora ori stramutarea lor este interzisa, indiferent de regimul juridic al acestora. Actele administrative sau juridice emise ori incheiate cu nerespectarea prevederilor aliniatului 1 sunt lovite de nulitate absoluta".


Citeste mai multe despre   11506 vizualizari

 • +16 (16 voturi)    
  distante (Luni, 23 mai 2016, 10:48)

  stefansb [utilizator]

  la marginea sibiului, in selimbar practic, se construieste un cartier de blocuri nou. unele sunt deja gata. sunt atat de apropiate incat poti sa-i arunci vecinului fara probleme o ceapa pe balcon, daca are nevoie la o salata. nu-s mai mult de 10 metri intre ele. nu stiu despre ce intimitate mai poate fi vorba in blocurile alea, dar eu ma intreb cum vor face cu locurile de parcare, cand vor fi ocupate integral, si in jurul lor vor mai aparea si alte blocuri, pe campul care acum e liber, inclusiv pt parcat.
  Cred ca un bloc de locuinte, pe langa faptul ca n-are ce cauta intr-un cartier de case ( ca se mai intampla si asa) trebuie sa fie plasat la o distanta decenta de orice alta cladire, nu inghesuit pe orice petec de pamant lasat liber, si sa asigure din start macar un loc de parcare de fiecare apartament. Mai ales cele facute la periferiile oraselor, cartierele aea noi, unde e clar nevoie de masina, pt ca nici mijoacele de transport nu ajung la momentul darii in folosinta, ca pana se adapteaza regia de transport la noua realitate trec 2-3 ani.
  • +1 (19 voturi)    
   Și a cui e vina? (Luni, 23 mai 2016, 11:04)

   Barosanu_nr1 [utilizator] i-a raspuns lui stefansb

   A investitorului, care caută să-și maximizeze profitul (ca întotdeauna), sau a celor care acceptă să cumpere chiar și în astfel de condiții? Dacă există cerere pentru blocuri unde vecinul îți poate arunca ceapa pe balcon, înseamnă că se va forma și oferta.

   Asta în exemplul tău. În cazul din articol ar fi bună o expropriere.
   • +2 (8 voturi)    
    Vrei sa spui ca e bine ca hotii incearca sa fure? (Luni, 23 mai 2016, 13:03)

    andipetre [utilizator] i-a raspuns lui Barosanu_nr1

    "Intelepciunea" asta pe care o aplici seamana cu proverbul ala idiot: "nu e prost cine cere, e prost cine da". Adica, sigur, in mod natural omul trebuie sa fie necinstit si hot, daca fraierii l-au lasat, asta e, n-are nicio vina. Europeni ziceati ca sunteti?

    Cu mentalitate din asta de civilizatie otomanizata ne mai miram ca in Bucuresti toate se fac haotic? Sau ca infractori notorii, proaspat iesiti din inchisoare, dau in continuare lectii de investitii la posturile sportive?...
    • +1 (3 voturi)    
     si totusi are dreptate! (Luni, 23 mai 2016, 13:39)

     Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

     Hotii ajung hoti pentru ca sunt AJUTATI (daca nu chiar incurajati!!) sa ajunga hoti!
  • +10 (10 voturi)    
   de ce accepta oamenii asa ceva? (Luni, 23 mai 2016, 11:22)

   gigi1 [utilizator] i-a raspuns lui stefansb

   Eu ma intreb de ce se muta lumea in asa ceva ca nici ieftin nu e, daca ar ramane goale nu ar mai repeta alti constructori "greseala".
   • +4 (4 voturi)    
    mister total.. (Luni, 23 mai 2016, 13:47)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui gigi1

    trecand peste penibilitatea de a da bani ca sa te muti la 2 metri de alt bloc, cel mai ciudat este ca populatia Romaniei este in scadere, dar continuam sa inghesuim cladiri..
    • 0 (4 voturi)    
     Pentru ca e cerere (Luni, 23 mai 2016, 15:42)

     M. G. [utilizator] i-a raspuns lui pehash

     Lumea vine din provincie in Bucuresti. Si mai trebuie sa si locuiasca undeva. Cum stand in chirie arunci banii pe geam, ca nu te alegi cu nimic de ei, toti incearca sa isi cumpere o locuinta.
     • +2 (4 voturi)    
      asta nu e motiv.. (Luni, 23 mai 2016, 18:02)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui M. G.

      unii vin, altii pleaca, multi emigreaza. populatia orasului nu mai creste de ani buni.
      inchiriate sau vandute, stocul de locuinte este acelasi. daca nu sta nimeni in chirie, cate apartamente sunt goale?
      • 0 (2 voturi)    
       Si studentii? (Luni, 23 mai 2016, 23:48)

       M. G. [utilizator] i-a raspuns lui pehash

       Cohortele de studenti din provincie raman in Bucuresti la munca. Putini se intorc in localitatile de bastina. Emigreaza multi dintre cei care oricum aici nu aveau casa si castigau putin, de nu-si puteau cumpara ceva.
       • +1 (1 vot)    
        vrei neaparat sa ai dreptate? :) (Marţi, 24 mai 2016, 8:25)

        pehash [utilizator] i-a raspuns lui M. G.

        sunt ~20k de absolventi de cursuri la zi in Bucuresti in fiecare an. la "apogeu" erau peste 55k. acum pana si in preuniversitar sunt mai putin de 30k.
        populatia scade. verifica cifrele.
  • +6 (6 voturi)    
   Coruptie (Luni, 23 mai 2016, 11:48)

   Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui stefansb

   Coruptie mascata sub pretextul general : sa aducem investitii ...
  • +4 (6 voturi)    
   Asta se intampla pentru ca ... (Luni, 23 mai 2016, 11:49)

   A_Radu [utilizator] i-a raspuns lui stefansb

   Oamenii de acolo nu se organizeaza si protesteaza pentru drepturile lor .. la intimitate, la spatiu verde .. de asta ne calaresc toti pentru ca suntem mamaligi ...
   Democratia nu inseamna doar sa-ti aperi drepturile ci sa si lupti pentru ele .. ca nimeni n-o sa te apere pe tine, in timp ce tu iesi in oras la distractie si apoi te plangi online .. in concluzie ne meritam soarta
   • +5 (5 voturi)    
    finvestitori urnizori de spaga (Luni, 23 mai 2016, 15:17)

    emc2 [utilizator] i-a raspuns lui A_Radu

    Daca nu era campanie electorala, la ora asta avea PUZUL si autorizatia emise, iar blocul era la finisaje si cu anuntul de vanzare apartamente pe el. Si, bineinteles, nu avea P+5E, ci P+10E, urmand sa primeasca o autorizatie pentru intrare in legalitate.
    Dar nu-i nimic, se rezolva dupa alegeri, daca raman aceiasi oameni in Primaria Sectorului 1!
    Protestele si postarile cu naduf pe internet nu ajuta la nimic. Cainii latra, ursul trece!
    Poate locuitorii din blocurile invecinate ar trebui sa fie mai atenti pe cine voteaza. Cine are ca punct principal de actiune respectarea legalitatii in urbanism.? PSD sau PNL? Astia au primari si consilieri la sectorul 1 de 25 de ani si s-a construit ilegal in nestire. Numai mafioti si corupti!
    Blocurile construite intre blocuri au mari probleme de legalitate cu retragerile, insorirea, locurile de parcare. Deci solutia de oprire a acestei ilegalitati este in mana celui care da autorizatia de construire! Daca vrea sa respecte legea.
    Apropo, retrocedarea s-a facut din domeniul public. Nu exista spatiu verde aferent blocurilor. Constructii pot aparea oriunde intre blocuri.
    • -1 (1 vot)    
     Ce treaba are PS1 aici? (Luni, 23 mai 2016, 17:58)

     mimir77 [utilizator] i-a raspuns lui emc2

     Nu citim, dar comentam. Din articol: "...ramana de vazut ce decizie va lua Primaria Capitalei in acest sens". Deci, Primaria Capitalei este cu decizia. De ce amesteci Primaria Sectorului 1 in povestea asta?
     • +1 (1 vot)    
      are (Luni, 23 mai 2016, 20:02)

      emc2 [utilizator] i-a raspuns lui mimir77

      Primaria Capitalei, prin arhitectul sef si primarul general, propune PUZUL, iar prin Consiliul General, aproba PUZUL, iar autorizatia o va da Primaria Sectorului 1. Primaria de sector poate da doar autorizatii si PUDURI.

      Dar raionamentul de mai sus este valabil si pentru primarii si consilierii de la PMB.
  • +6 (8 voturi)    
   pai existasera niste norme! (Luni, 23 mai 2016, 12:18)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui stefansb

   Nu aveai voie sa construiesti blocuri care sa imbreasca blocurile alaturate!
   Ori nu mai exusta acele norme, ori cineva a dat avizele pe shpaga!
   In afara de asta, eu nu inteleg CUM au obtinut avizul de la Pompieri!!
   Faceti si voi o plangere la DNA, in legatura cu modul in care s-au dat avizele ;)
  • +2 (2 voturi)    
   n-a fost de loc prost!!! (Luni, 23 mai 2016, 13:10)

   un_deget_de_secaturi [utilizator] i-a raspuns lui stefansb

   Prima reactie este de revolta, in locuita imediat de admiratie: nu investitorul este de blamat, ci aceia care i-ar acorda avizele, si ulterior, cei ce cumpara apartamente in noua cladire, aglomerata din start!
   Constatarea prgamatica 'n-a fost de loc prost' se refrera la paradoxul mentionat in articol:

   "Desi sunt mai multi arbori pe teren, in Registrul Spatiilor Verzi al Primariei Capitalei, terenul nu apare ca spatiu verde desi la fata locului sunt mai multi arbori. Spatiile verzi invecinate figureaza ca atare in cadastrul verde"
 • +8 (10 voturi)    
  Retrocedari aiurea (Luni, 23 mai 2016, 10:57)

  M. G. [utilizator]

  I-au dat omului teren aiurea. Trebuia sa-i fi dat bani sau teren la marginea orasului, ori chiar actiuni la Fondul Proprietatea... Similar s-a construit ceva pe coltul opus Liceului Gh. Sincai, pe Bd. Tineretului, in Bucuresti. Au distrus spatiul verde fara jena. Deh, proprietate privata.
  • +2 (2 voturi)    
   Coruptie. (Luni, 23 mai 2016, 11:57)

   Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui M. G.

   Acum ar trebui ca sa se ofere de catre candidatii la primarie care acum vorbesc ca o sa faca si o sa dreaga ce pozitie au ei in aceasta situatie.Sa vedem ce fac daca macar o sa sesizeze potentialul acestei afaceri.
   • +1 (5 voturi)    
    e materie prima pentru USB (Luni, 23 mai 2016, 15:13)

    codo [utilizator] i-a raspuns lui Frank777

    USB-ul lui Nicusor DAN promoveaza actiuni impotriva unor astfel de manarii. Daca vreo asociatie de locatari/grup de locuitori afectati li se adreseaza, ii ajuta in instanta. Practic asta fac, ND nu are nevoie sa minta ca s-ar ocupa de asa ceva. Va dati seama ca ar disparea toate enormitatile astea daca ar ajunge el primar. Dar o alegem pe firea, ca e in firea lucrurilor dambovitene.
    • 0 (4 voturi)    
     Nicusor Dan (Luni, 23 mai 2016, 16:09)

     M. G. [utilizator] i-a raspuns lui codo

     Nicusor Dan contesta la comanda tot felul de proiecte. Nu face asta ca asa vrea el. Si le contesta cu sustinere financiara din partea altora, altfel trebuie sa plateasca din buzunarul propriu daca este obligat sa plateasca daune in caz de pierdere a procesului. Deci ca sa faca o contestatie trebuie sa fie platit.
 • +9 (9 voturi)    
  mda (Luni, 23 mai 2016, 11:08)

  SoulSearcher [utilizator]

  pana nu se da legea ca la orice imobil construit care sa aiba peste 2 etaje sa aiba parcare subterana... toti se vor arunca sa construiasca blocuri langa blocuri, fara locuri de parcare si cu 5m distanta intre ele

  in germania in munchen orice bloc construit in oras, este obligatoriu construit cu parcare subterana, altfel nu se aproba niciun proiect
  • +2 (2 voturi)    
   Asta nu e totusi prea suficient (Luni, 23 mai 2016, 12:09)

   Cuca [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

   Pentru ca de multe ori degeaba am eu parcare subterana daca strada pe care se construieste nu suporta atata populatie. Da, bun, se va mai descongestiona traficul pentru ca nu vor mai fi masini parcate pe strada, dar oricum - daca pe o straduta ingusta, cu case individuale si curti mari, cu o capacitate de trafic de X masini pe ora, eu construiesc blocuri, straduta pur si simplu nu va mai ajunge (cel putin la orele de varf), si traficul se va revarsa pe strazile adiacente.
 • +5 (9 voturi)    
  Bucurestiul interlop (Luni, 23 mai 2016, 11:43)

  Trojan.H [utilizator]

  Bani aruncati. Toate constructiile ridicate vor ajunge oricum niste ruine nelocuite. Ca orice asezare infestata de sobolani-oameni, va fi parasita de oamenii cumsecade. Procesul este demult inceput. Vor ramine sobolanii-oameni care se vor manca o perioada intre ei dupa care vor vrea sa mearga sa paraziteze organismul-gazda in noua locatie.
 • +5 (7 voturi)    
  toti mojicii sunt acum "investitori privati" (Luni, 23 mai 2016, 12:03)

  andipetre [utilizator]

  Frumoasa denumirea "investitor privat" pentru un smecheras de Dambovita fara pic de civilizatie si respect pentru calitate. Asta ar construi si intr-o groapa de gunoi daca i-ar cumpara cineva cladirile.
 • +4 (4 voturi)    
  ... (Luni, 23 mai 2016, 12:03)

  Elfu [utilizator]

  Cum se poate asa ceva ? De ani de zile se construieste intre blocuri ... se macelareste orice spatiu doar de dragul banilor ... cum se poate retroceda teren intre blocuri ? Bucurestiul e plin de chestii de genul asta si nimeni nu face nimic ... ne cam meritam soarta ca nu facem nimic pentru normalitate .... ori suntem partasi in ilegalitati ori intoarcem pur si simplu capul si nu ne pasa ... ne cam meritam soarta ... primariile se distreaza pe banii nostrii de zeci de ani .... noi ne multumim cu o bucata de asfalt din cand in cand ... si atat ... ce tara ....
 • +5 (5 voturi)    
  nu mai folosiţi titulatura de investitor (Luni, 23 mai 2016, 12:08)

  anonimicus [utilizator]

  Investitor e acela care investeşte bani, nu care face bani prin corupţie şi speculă.
  Spuneţi-i speculant imobiliar sau mafiot.
 • +3 (5 voturi)    
  si astia... (Luni, 23 mai 2016, 12:20)

  Codruta N [utilizator]

  ... din blocul care deja exista, DE UNDE or sa mai aiba lumina?
  ???
 • -3 (9 voturi)    
  spatiu verde aferent blocului (Luni, 23 mai 2016, 12:42)

  AndreiSe [utilizator]

  Nu inteleg cum acel spatiu verde este aferent blocului. Daca este aferent blocului inseamna ca este in proprietatea indiviza a proprietarilor acelui bloc, ceea ce evident nu este cazul.
  Aceasta formulare, folosita in acest articol dar si in altele, naste concluzii gresite. In realitate acel teren este al cuiva (cine i l-a dat, de l-a dat acolo si nu l-a despagubit, etc - sunt alte probleme) si acel om vrea cumva sa il valorifice. Atata timp cat respecta reglementarile urbanistice nu vad de ce nu ar realiza acolo un bloc. In nici un caz faptul ca desfinteaza o zona verde "aferenta" unui bloc nu este un argument.
 • +2 (4 voturi)    
  Coruptii, "investitorii" si Meltenii (Luni, 23 mai 2016, 14:35)

  quietguy58 [utilizator]

  1. Bucuresti este capitala europeana cu cea mai mica suprafata de spatiu verde pe cap de locuitor

  2. Bucuresti este orasul cu cel mai mare numar de melteni veniti de aiurea si stabiliti in acest oras.

  3. Coruptia si incompetenta sint la ele acasa printre cei care "avizeaza" PUZ, PUD si alte Putz..e

  Avind aceste "minunate" ingrediente este normal ca "investitorii" imobiliari vor distruge orice spatiu verde si vor sfida orice lege.
  • -1 (5 voturi)    
   Hai sa lasam minciunile (Luni, 23 mai 2016, 17:23)

   silmix [utilizator] i-a raspuns lui quietguy58

   O fi minciuna ta un semnal de alarma dar tot o minciuna este.

   E bucurestiul un oras cu urme de verdeata dar , nu e capitala Europeana cu cel mai putin spatiu verde.

   Desi avem doar 9 mp2 de spatiu verde adica de vreo 5 ori mai putin decat se recomanda , Atena are doar 2,5 mp.

   Nu e asta motiv de lauda ca uite sunt unii mai prosti decat noi dar...

   "Bucuresti NU , NU si iarasi NU este capitala europeana cu cea mai mica suprafata de spatiu verde pe cap de locuitor"
   • 0 (2 voturi)    
    Nimic despre coruptie, incompetenta si melteni? (Luni, 23 mai 2016, 19:35)

    quietguy58 [utilizator] i-a raspuns lui silmix

    "NU si NU". Sa fi matale sanatos cu replica ta isterica.

    Pentru isterici si prost informati am si un link la document furnizat de Curtea de Conturi
    http://metropotam.ro/La-zi/bucuresti-locul-cu-foarte-putine-spatii-verzi-pe-cap-de-locuitor-si-orasul-unde-primariile-cheltuie--art7735244618/

    Si alt link, tot de la Curtea de Conturi.
    http://lbhn-1602388572.eu-west-1.elb.amazonaws.com/stire/20711827

    Un alt link despre umflarea artificiala a "spatiului verde" bucurestean.
    http://www.academia.edu/8631916/Studiul_comparativ_al_spatiilor_verzi_in_sectoarele_capitalei

    Din intimplare, in prima clasa primara am invatat ca numele de orase incepe printr-o majuscula.

    Dvs, banuiesc ca ati facut scoala primara / generala la FF.

    Acum, pe un ton mai serios, nimic despre coruptie, incompetenta autoritatilor, melteni?

    Asa ca flacu, las-o mai usor cu urcatul pe baricade .
 • 0 (0 voturi)    
  Cum se poate asa ceva? (Luni, 23 mai 2016, 21:17)

  civism [utilizator]

  Practic e un bloc lipit de blocul care deja exista. Pentru cei care tot intreaba, cei care isi recupereaza terenul au optiune de a primi despagubiri sau in natura. Dar aici e mana in mana cu primaria... este si scos din cadastrul verde. E clar manarie.
  Dar lumea vad ca voteaza la fel. Votati Nicusor Dan sa ma dispara mafia asta, altfel magarille astea o sa continue.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version