Declaratia de avere a primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, este verificata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare, existand unele neclaritati cu privire la veniturile obtinute de societatea medicala detinuta de acesta, anunta Agerpres. Primarul a declarat, joi, dupa ce procurorii s-au deplasat la domiciliul sau si i-au solicitat documente, ca este vorba despre o pozitie din declaratia sa de avere unde sunt trecute veniturile Societatii Medicale Dr. Coica, fiind de fapt banii acesteia, nu banii lui.

Dorel CoicaFoto: AGERPRES

"In luna martie, dupa ce m-am consultat cu cei de la Finantele Generale, mi-au spus ca Societatea Medicala Dr. Coica este constituita pe codul meu numeric personal si ca veniturile societatii se considera ca si veniturile mele. Eu nu am consemnat acest lucru in declaratia de avere pentru ca eu sunt suspendat de la societate pe perioada cand sunt primar, si atunci am facut o declaratie rectificativa pentru cei trei ani de cand am inceput sa fiu primar si am trecut si veniturile pe care le-a realizat SCM Dr. Coica, eu neavand tangenta cu ele pentru ca nu conduc acea societate in momentul de fata", a declarat primarul.

Dorel Coica este de parere ca procurorii s-au sesizat dupa ce au vazut aceasta diferenta de bani, de circa un milion de lei, in declaratia rectificativa: "Eu ma bucur ca verifica acum, pentru ca nu sunt suspiciuni de nimic altceva, n-am nicio treaba cu legea, sa verifice aceste venituri ale societatii, societatea fiind pe codul meu numeric personal. In momentul in care am devenit primar nu puteam sa-mi anulez codul numeric personal si nici sa dizolv societatea ca sa fac o alta societate. Asta ramane asa. Eu sunt suspendat pe perioada de 4 ani. Cand n-o sa mai fiu primar merg si imi reiau functia de director si medic la SCM Dr. Coica."

Dorel Coica este candidatul PSD pentru un nou mandat de primar al municipiului Satu Mare.