Depozitul temporar de deseuri din orasul Saveni nu va mai primi nicio masina cu gunoi din afara localitatii, a anuntat, marti, primarul Relu Tarzioru, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, capacitatea depozitului a fost depasita, iar din acest motiv firmele care ridica si transporta deseurile au primit interdictia de a accede in rampa de gunoi.

"Suntem in imposibilitatea de a primi deseurile judetului la Saveni pentru ca nu mai avem spatiu disponibil de depozitare. Cei de la Mediu stiu foarte bine care este situatia. Va mai fi depozitata o mica cantitate de deseuri, colectata de pe raza orasului Saveni", a afirmat Tarzioru la finalul unei sedinte convocate de prefectul Dan Nechifor, care a avut ca scop gasirea unei solutii pentru iesirea din criza gunoiului.

Decizia administratiei de la Saveni pune trei firme specializate in ridicarea si transportul deseurilor in imposibilitatea de a mai colecta deseurile din 55 de comune ale judetului Botosani.

"Sunt foarte multe comune in care nu s-a mai ridicat gunoiul dinainte de Paste. Operatorii stau cu gunoiul in masini, iar populatia cu tomberoanele pline pentru ca nu au unde sa il depoziteze", a declarat, pentru AGERPRES, comisarul sef al Garzii de Mediu, Razvan Rotaru.

Problema depozitarii deseurilor a aparut ca urmare a tergiversarii punerii in functiune a depozitului ecologic de deseuri de pe raza localitatii Victoria, care a fost construit cu fonduri europene. Consiliul Judetean a demarat procedurile pentru desemnarea unui operator, insa achizitia publica nu a fost finalizata. Investitia a costat peste 30 de milioane de euro