Un tramvai a ramas blocat pe linie, la Craiova, din cauza unei defectiuni, la doar trei zile de la reluarea circulatiei, transmite corespondentul Mediafax.

Tramvai blocat pe sina la CraiovaFoto: Captura YouTube

Tramvaiul se afla la prima cursa pe care a efectuat-o doar pana la jumatate, dupa care s-a defectat, conducerea Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova fiind nevoita sa il tracteze pana la depou cu o autobasculanta.

Potrivit directorului RAT Craiova, Sorin Manda, a fost vorba de o defectiune a chopperului, iar vineri, inainte de a fi trimis in cursa, tramvaiul a fost verificat de firma care se ocupa de mentenanta lor.

"In timpul probelor pe care le-am facut inainte de a relua circulatia tramvaielor in Craiova, au fost sesizate unele probleme la acest tramvai. Chopperele au fost montate printr-un proiect european in perioada 2008-2013, iar firma care le-a montat se ocupa si de mentenanta lor. Vineri i-am rugat sa vina sa il verifice si sa il repare daca este nevoie. La ora 16:00 ne-au spus ca este totul in regula si am trimis tramvaiul in cursa. A reusit sa parcurga traseul doar dus. La intoarcere a ramas fara alimentare electrica si l-am tractat pana la depou. Astfel de defectiuni sunt, din pacate, inerente avand in vedere parcul invechit de care dispunem. Asteptam deschiderea liniilor de finantare pe fonduri europene pentru a putea achizitiona tramvaie noi. Angajatii Regiei cand au reabilitat tramvaiele, au lucrat la partea de interior, la scaune, podea, iluminat si la bandajele si cuplajele de la roti, dar nu au intervenit si asupra sistemelor de alimentare cu energie electrica ale acestora", a declarat, sambata, pentru Mediafax, Sorin Manda, directorul RAT Craiova.

Circulatia tramvaielor in Craiova a fost reluata miercuri, dupa trei ani de pauza, perioada in care a fost reabilitata calea de rulare dar si sistemul de alimentare cu energie electrica de pe traseu.