Consiliul general al Municipiului Bucuresti a majorat suma necesara extinderii si consolidarii sediului administrativ al Cimitirului Belu de la 3 la 5 milioane lei, potrivit unui proiect de hotarare adoptat joi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Banii se aloca din bugetul Primariei Capitalei, iar lucrarea trebuie sa fie gata in 2 ani.

Cimitirul BelluFoto: Jurnalul National

Suma a crescut deoarece cladirea veche trebuia consolidata, iar dupa ce s-a facut proiectul tehnic, s-a constatat ca sunt costuri mai mari.

Sediul Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane are nevoie de spatii suplimentare de birouri si arhiva si de asemenea necesita functiuni anexe esentiale bunei functionari a cimitirului. In anul 2010, a fost elaborata documentatia aferenta fazei de Studiu de Fezabilitate, pentru investitia cu numele de "Extindere sediu administativ - Cimitir Bellu". Indicatorii tehnico-economici stabiliti de studiul de fezabilitate, in valoare totala de 3.689.310 RON inclusiv TVA. In anul 2015, a fost elaborat proiectul tehnic si s-a obtinut Autorizatia de Construire din 05.11.2015 emisa de Primaria Municipiului Bucuresti. In urma intocmirii proiectului tehnic s-a reactualizat devizul general al obiectivului de investitii si s-a constatat o marire a indicatorilor tehnico-economici stabiliti initial de studiul de fezabilitate", se arata in expunerea de motive a proiectului.

Cimitirul Bellu se afla in administrarea Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane. Obiectivul inscris in Lista Monumentelor Istorice 2010, sub denumirea de "Ansamblul Cimitirul Serban Voda - Bellu", din Calea Serban Voda 249, sector 4, este monument istoric, nominalizat cu toate constructiile aferente.

Pe teren, se afla o constructie cu functiune de pavilion administrativ, situata in incinta cimitirului Serban Voda - Bellu. Aceasta constructie, face parte din ansamblul inclus in Lista Monumentelor Istorice Protejate din Bucuresti, datat in anul 1859. Aceasta constructie are un regim de inaltime de Spartial+P+M si o suprafata desfasurata de 1 100,55 mp.