Premierul Dacian Ciolos a declarat, luni, ca administrarea portului din Tulcea ar putea fi transferata de la Ministerul Transporturilor la autoritatea locala. "Apropo de infrastructura care sa conecteze Delta la restul lumii, am discutat si de posibilitatea de a transfera la autoritatea locala administrarea portului din Tulcea, cu conditia ca autoritatea locala se angajeaza sa investeasca in modernizarea si in punerea in valoare a acestui port. Sa nu patim asa cum s-a intamplat in alte cazuri cand Ministerul Transporturilor a transferat gestiunea unor porturi la autoritati locale si acestea, din lipse de resurse financiare, au lasat in paragina infrastructura respectiva", a afirmat primul ministru, citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"In cazul de fata avem fonduri in mod normal alocate si prin fondurile europene si ar trebui autoritatea locala impreuna cu actorii din Delta sa gaseasca modalitatea cea mai eficienta de a folosi si investiile in acest port pentru a dezvolta o retea multimodala de transport durabil in Delta, care sa fie adaptata la specificul de aici", a mai spus Dacian Ciolos, luni, dupa o dezbatere publica referitoare la Strategia Deltei Dunarii.

Administrarea portului din Tulcea este detinuta in prezent de Administratia Porturilor Dunarii Maritime (APDM) de la Galati, companie nationala aflata in subordinea Ministerului Transporturilor.