​FOTOGALERIE Cum s-au umplut parcurile din Bucuresti de terase, restaurante si chioscuri si cum au ajuns o parte dintre ele proprietate privata. Plus, pe cati bani s-au vandut bucati din parcuri si cine le-a cumparat

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Marţi, 5 aprilie 2016, 9:23 Actualitate | Administratie Locala


Terase Herastrau
Foto: Hotnews
In perioada 2004-2012, majoritatea constructiilor (wc-uri, chioscuri, terase) din cele mai importante parcuri bucurestene - Cismigiu, Herastrau, Carol, Tineretului, Lumea Copiilor - au fost vandute de Primariile de sector din Capitala pe sume de nimic. In locul lor au aparut restaurante de lux si terase care au crescut de la an la an. La vremea respectiva, acestea au fost cumparate de firme, in actionariatul carora apareau nume celebre - Cristi Borcea, Andrei Nastase, Dorin Cocos, etc.

In paralel, Primaria Capitalei a mai si inchiriat spatii comerciale in parcurile Herastrau si Cismigiu, iar pe acestea fie au aparut chioscuri, fie terase si restaurante. De exemplu, in parcul Herastrau sunt peste 20 de terase si restaurante, acestora adaugandu-li-se zeci de chioscuri. Interesant este ca atat pe site-ul Primariei Capitalei cat si al Primariei sector 1, in parcul Herastrau, monument istoric, nu s-au eliberat decat cateva autorizatii de construire. Ceea ce inseamna fie ca restul au fost construite ilegal, fie institutiile au ascuns autorizatiile.

Parcul Herastrau este in administrarea Primariei Capitalei, prin ALPAB, iar Adriean Videanu si Sorin Oprescu, fosti primari generali, au promis ca vor demola terasele ridicate ilegal si vor curata parcul. Insa Primaria Capitalei a continuat sa inchirieze terenurile pentru terase in parc si acestea s-au inmultit.

Institutiile cu atributii de control nu au nici o reactie in fata acestei situatii care a dus la inchiderea a mari portiuni din parcurile bucurestene.

Studiu de caz - Parcul Herastrau

In Parcul Herastrau sunt peste 20 de terase si restaurante si 8 chioscuri, potrivit informatiilor furnizate de Primaria Capitalei. La o numaratoare in parc insa, numarul chioscurilor este mai mare. Doar la Roata mare sunt 4 chioscuri. In ceea ce priveste terasele si restaurantele, printre acestea se numara: Pescarus, La Raci, Funky Lounge, Casa di David, Bonton, AGO, La Braserie, Il Calcio, Quattro Stagioni, La Fattoria, The Embassy, Bel Mondo, Cherhanaua Ancora, Complex Herastrau cu restaurant, hotel si terasa, The Gang, Isoleta, Harem Restaurant, La roata, Terasa Debarcader, Quatro Stagioni (Charles de Gaulle), Baraka Bar&Lounge, La biblioteca si Tete a Tete. Acestora se adauga Beraria H, amenajata in vechiul pavilion H, Hard Rock Cafe, Boa Club si Restaurant Diplomat. In plus, in parc se afla un mic parc de distractii, un club de mini golf cu o cafenea si mai multe terenuri de tenis (BTT).

FOTOGALERIE Terase si restaurante Parcul Herastrau


Restaurantul La roata


Restaurantul La Raci


Restaurant La Fattoria, construit in locul unui fost WC publicRestaurant La braserie


Restaurant La braserie


Terasa Isoleta


Terasa - restaurant Il Calcio


Restaurant Il Calcio - Sos. Nordului


Terasa Golf Cafe
Fostul atelier din Parcul Herastrau - vandut de Primaria sector 1


Terasa pe malul lacului Herastrau


Restaurant EmbassyComplex Herastrau


Cherhanaua Ancora


Byblos


Restaurant Bonton


Terasa BontonPe acest teren din parc ar urma sa apara o noua terasa


Vedere lac Herastrau


Restaurant Tete a tete


Terasa Marinaru


Terasa La BibliotecaTerasa Parcul Herastrau


Terasa Baraka


O noua terasa va aparea pe malul lacului Herastrau


Restaurant Ago


Parc de distractii in parcul Herastrau pe teren inchiriat de la Primaria Capitalei


Restaurant Quattro Stagioni


Restaurant Pescarus

O parte dintre acestea sunt facute pe terenuri vandute de Primarie, o alta parte pe terenuri inchiriate de la municipalitate, o alta parte prin privatizare.

De exemplu, in perioada 2004-2012, in baza Legii 550/2002, care a permis primariilor de sector vanzarea spatiilor comerciale din parcuri, Primaria sector 1 a vandut 8.500 mp din Parcul Herastrau. Printre imobilele vandute se numara restaurantul Roua Marinarul, 345 mp vandut pe 20 mai 2005 firmei Complex Herastrau pentru suma de 14.406 lei. Aceleiasi companii i-au fost vandute si patru terenuri de tenis in suprafata de  4.438 mp, pe 22 ianuarie 2004, pentru suma de 220.600 lei.

Tot atunci au fost vandute si cele cinci WC-uri din Parcul Herastrau, transformate in restaurante de lux:

- WC 190 mp - vandut pe 7 iunie 2012 firmei Dino Parc pentru suma de circa 87.200 lei;

- WC plus constructie- in total 591 mp - vandut pe 30 august 2005 firmei Total Development pentru suma de circa 160.700 lei; Presa a scris in mai multe randuri ca aceasta firma era controlata de Cristian Borcea.
 
- WC plus constructie - 238 suprafata construita  - vanduta pe 25 august 2005 firmei Solo Ex-IM pentru suma de 143.418 lei;

- WC - 42,54 mp suprafata construita, vandut pe 1 aprilie 2004 firmei Siretul Comimpex pentru suma de circa 11,900 lei;

- WC plus constructie proprie circa 303 mp, vanduta pe 15 iunie 2006 firmei Vivi Primcom pentru suma de 218.000 lei;


De exemplu, WC-ul de 42,5 mp s-a transformat in celebrul resturant La Fattoria, cu o cladire noua si terasa. Singura autorizatie pe care am gasit-o pentru aceasta cladire pe site-urile Primariei Capitalei si primariei sector 1 este o autorizatie eliberata de sectorul 1, pe data de 21.06.2004 - SC SIRETUL COMIMPEX - Sos. NORDULUI 7-9 - pentru consolidarea si reamenajarea cladirii.


Un alt exemplu este restaurantul Bonton. Primaria sector 1 a vandut spatiul comercial in suprafata de circa 451 mp, pe 15 iunie 2006 firmei Rodrag.Trade.Co pentru suma de 205.000 lei. Pentru "consolidarea" cladirii Primaria sectorului 1 a dat autorizatie de construire pe 08.01.2010. Initial, actionari la Rodrag Trade erau  Andrei Nastase (cu 50% din actiuni) si Horia Constantinescu, nepotul lui Miron Constantinescu, fost demnitar comunist. In 2008, Andrei Nastase s-a retras din firma.


Pe langa spatiile comerciale vandute de Primaria sectorului1, Primaria Capitalei a inchiriat si ea, separat, teren in parc, fie pentru chioscuri, fie pentru terase sau spatii de agrement. Doar in parcul Herastrau a inchiriar circa 10.000 mp din parc in acest scop.

De exemplu, pe langa spatiul comercial vandut de Primaria sectorului 1, Primaria Capitalei a inchiriat firmei Rodrag, care detine restaurantul Bonton, doua terenuri pentru amenajarea terasei:
- teren 3276 mp, perioada 28.05.1997- 28.05.2018, chirie 2.056 euro/luna;
-  teren 416 mp, perioada 25.04.2014- 25.04.2039, chirie 3.000 euro/luna;

Totodata, in parc au aparut zeci de chioscuri, unele noi, altele mai vechi. In 2011, Primaria Capitalei prin Administratia Lacuri Parcuri si Agrement (ALPAB), administratorul marilor parcuri din Bucuresti, a cumparat 16 chioscuri in valoare de circa 37.000 de euro fiecare, acestea fiind amplasate in parcurile Cismigiu, Herastrau, Tineretului, Carol, Izvor si Unirii. Chioscurile au o suprafata de 4 metri patrati, un aspect istoric, iar reprezentantii municipalitatii declarau la vremea respectiva ca le-au achizitionat pentru ca activitatea de comert din parcuri sa se desfasoare civilizat, nu la tarabe, mai ales in parcurile monument istoric cum sunt Cismigiu si Herastrau.

Desi s-a cheltuit o suma impresionanta de bani, comerciantii care isi desfasoara activitatea in noile chioscuri le-au extins cu diverse tarabe, mese, umbrele si alte acareturi, iar chioscurile istorice abia se mai vad, ajungandu-se practic la situatia dinainte. Reprezentantii municipalitatii spun ca cele 16 chioscuri sunt exploatate de o firma privata, cu care institutia are contract si, desi li s-a cerut sa desfiinteze aceste amenajari, nu s-au conformat, urmand sa se rezilieze contractul.


Chioscuri langa parcul de distractii din Parcul Herastrau


Chiosc cumparat de Primaria Capitalei cu 37.000 euro pentru comert civilizat


Chiosc vechi Parcul Herastrau

"In luna aprilie 2012 s-a incheiat contractul de asociere in participatiune nr.2186/03.04.2012 intre ALPAB si SC Integrate Lobby Solutions SRL. Obiectul contractului este exploatarea celor 16 chioscuri metalice, denumite istorice, in vederea desfasurarii de activitati comerciale si necomerciale, pe o suprafata de 9 mp (4 mp constructie chiosc si 5 mp spatiu depozitare marfuri), SC Integrate Lobby Solutions SRL avand dreptul de folosinta exclusiva asupra chioscurilor", se arata intr-un raspuns trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Pentru exploatarea celor 16 chioscuri, municipalitatea primeste, conform contractului, 50% din profitul firmei care le foloseste. "In baza acestui contract ALPAB primeste anual 50% din profit, respectiv suma de 880 euro/lunar cu titlul de avans beneficii din asociere, la sfarsitul anului urmand a se face regularizarea", au mai explicat reprezentantii municipalitatii. Astfel, in 2013, ALPAB a primit pentru cele 16 chioscuri circa 10.000 de euro, potrivit informatiilor furnizate de municipalitate. Asta inseamna circa 650 de euro pe luna pentru toate cele 16 chioscuri si circa 50 de euro/chiosc.


Un alt exemplu sunt locurile de agrement. Pe 28 aprilie 2014, Primaria Capitalei a inceput desfiintarea parcului de distractii din zona Roata Mare care apartinea firmei SC Dino Park Invest SRL. Roata mare functiona din 1952, iar  reprezentantii Primariei Capitalei au spus ca aceasta era veche si punea in pericol utilizatorii. Pe 14.08.2014, Primaria Capitalei prin ALPAB a inchiriat insa terenul unde se afla acest parc de distractii, circa 2000 mp, pana pe 19.08.2029, firmei Britta Trading pentru a amenaja un nou parc de distractii. Firma plateste municipalitatii o chirie de  2.300 euro/luna. Parcul a fost deschis anul trecut.


Reamintim ca atat primarul Adriean Videanu cat si Sorin Oprescu, pe mandatul carora s-au construit aceste terase si s-au "dezvoltat", au declarat de mai multe ori ca fac curatenie in parc si chiar au demolat cateva.

Locul lor a fost luat insa de altele noi (vezi parcul de distractii cu Roata mare) sau cele vechi au functionat in continuare.

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis, in mai 2015, ca suprafata de 7 hectare din Parcul Herastrau, vanduta de Biroul de Turism si Tranzactii S.A. (BTT) in 1999 unei firme controlate prin interpusi de omul de afaceri Bartolomeu Finis, sa ramana in proprietatea Municipalitatii. Decizia este definitiva si irevocabila, iar Clubul Sportiv Sportul Studentesc si municipalitatea se judeca din 2002 pentru pastrarea terenului in domeniul public. Cele doua au sustinut ca BTT a vandut acest teren desi era domeniu public si nu avea dreptul sa faca tranzactia. Pe cele 7 hectare se afla mai multe carciumi: Trattoria Il Calcio, Harem, Isoletta, Gradinita si Tenis Bar. Oprescu a declarat atunci ca va intabula terenul si va face curatenie, insa acest lucru nu s-a intamplat.O alta problema este ca pe site-ul Primariei Capitalei, care are atributii sa emita autorizatii pentru acest parc din 2010 si pana in prezent si pe site-ul Primariei sector 1, care emitea autorizatii ianinte de 2010, apare ca sunt autorizate doar cateva terase din cele peste 20 din parc.

Autorizatii construire emise Primaria Capitalei:

- 13.12.2011, autorizatie construire emisa pentru  SC Domino 94 Impex - continuare lucrari consolidare
- 12.12.2012, autorizatie construire emisa pentru ALPAB CEA BEST INVESTMENT amenajari interioare-exterioare Club Nautic
- 03.12.2012, autorizatie construire emisa pentru SC Domino 94 Impex - amenajari interioare cortina retractabila;
- 07.11-2011, autorizatie construire emisa pentru Rova SEA FOOD - consolidare reparatii refacere
- 06.12.2012, autorizatie construire emisa pentru SC Domino 94 Impex - consolidare reabilitare
- 13.12.2011, autorizatie construire emisa pentru SC Domino 94 Impex - amenajari interioar

Autorizatii construire emise Primaria sector 1:

-6.06.2008 - autorizatie emisa pentru ALPAB pentru firma SEVERALL, adresa Sos. NORDULUI 1, pentru lucrari de MODERNIZARI LA SPATII COMERCIALE REAMENAJARE TERASA

-21.06.2004 - autorizatie emisa pentru SC SIRETUL COMIMPEX, adresa Sos. NORDULUI 7-9, pentru lucrari de CONSOLIDARE, REAMENAJARE

- 08.01.2010 - autorizatie emisa pentru SC RODRAG TRADE CO, adresa Sos. NORDULUI 1, pentru lucrari de CONSOLIDARE - Bonton

Intrebarea este daca celelalte terase si restaurante au fost edificate legal si daca da, de ce nu se afla autorizatiile de construire pe site. Daca nu au fost emise autorizatii si cladirile au fost ridicate ilegal, intr-un parc monument istoric, de ce nu se sesizeaza nimeni si nu le inchide? • Terenuri vandute in parcurile din Bucuresti

Parcul Cismigiu - terenuri si cladiri vandute de Primaria sectorului 1


- chiosc 29,22 mp - vandut pe 29 martie 2007 firmei Zeta Impex Crisis pentru suma de 48.967 lei;
- Biblioteca - terasa alimentatie publica - 136 mp suprafata construita - vanduta pe 24.11.2003 firmei Micoma pentru suma de circa 64.000 lei;

Parcul Herastrau - terenuri si cladiri vandute de Primaria sectorului 1

- WC 190 mp - vandut pe 7 iunie 2012 firmei Dino Parc pentru suma de circa 87.200 lei;

- WC plus constructie- in total 591 mp - vandut pe 30 august 2005 firmei Total Development pentru suma de circa 160.700 lei; Presa a scris in mai multe randuri ca aceasta firma era controlata de Cristian Borcea.

- Terenuri tenis - 4.438 mp - vandute in 22 ianuarie 2004 firmei Complex Herastrau pentru suma de 220.600 lei;

- WC plus constructie - 238 suprafata construita  - vanduta pe 25 august 2005 firmei Solo Ex-IM pentru suma de 143.418 lei;

- Constructie restaurant 533 mp suprafata construita - vanduta pe 7 aprilie 2004 firmei Trei Cocosi Complex International pentru suma de 313.735 lei;  Presa a scris la vremea respectiva ca firma este controlata de familia Cocos.

- Constructie alimentatie publica - 221 mp - vanduta pe 7 aprilie 2004 firmei Trei Cocosi Complex International pentru suma de 137.853 lei;

- constructie atelier 827 mp - vanduta pe 30 august 2005 firmei Total Investment Solutions pentru suma de circa 21.000 lei;

- Restaurantul Roua Marinarul, 345 mp suprafata construita- vandut pe 20 mai 2005 firmei Complex Herastrau pentru suma de 14.406 lei;

- WC - 42,54 mp suprafata construita, vandut pe 1 aprilie 2004 firmei Siretul Comimpex pentru suma de circa 11,900 lei;

- constructie alimentatie publica circa 80 mp, vanduta pe 15 iunie 2006 firmei Bonipopa pentru suma de 32.000 lei;

- constructie alimentatie publica circa 451 mp, vanduta pe 15 iunie 2006 firmei Rodrag.Trade.Co pentru suma de 205.000 lei;

- WC plus constructie proprie circa 303 mp, vanduta pe 15 iunie 2006 firmei Vivi Primcom pentru suma de 218.000 lei;

Parcul Tineretului -
terenuri si cladiri vandute de Primaria sectorului 4
- suprafata construita 86.71 mp vanduti pe 31.01. 2005 firmei Com Paradox Gat pentru suma de 16.660 euro;

- bd. Tineretului nr. 2, suprafata construita de 54.23 mp vanduta in august 2006 firmei L'Incontro VVV pentru suma de 18.000 euro.

- suprafata construita 56 mp vanduta in septembrie 2009 firmei Zasen Trade pentru suma de 24.000 euro.


Parcol Carol
- terenuri si cladiri vandute de Primaria sectorului 4
- suprafata construita  de 409 mp vanduta in iunie 2007 firmei Cornel General Comert (RestaurantDines) pentru suma de 166.000 euro.

- Terasa de pe malul lacului Carol este amenajata pe locul fostului debarcader, obiectul contractului fiind exploatarea lacului, debarcaderului si a casei de bilete, contract incheiat cu SC Marie Celeste Club Carol SRL.

Parcul Oraselul Copiilor
- terenuri si cladiri vandute de Primaria sectorului 4
- o cladire de 218 mp a fost vanduta in octombrie 2012 firmei Atomic Bar pentru suma de 35.500 euro;
Primaria sectorului 4 a dat autorizatie pentru modificarea si amenajarea terasei pe 25 iulie 2012. Fata de 2009, dupa reamenajare, terasa a mai crescut in latime. Firma Atomic a primit dreptul de folosita asupra acestui teren in 1991 de la Directia Domeniului Public din Primaria Capitalei. La vremea respectiva pe teren se afla o sala jocuri de 62 mp, un depozit de 72 mp si o anexa de 44 mp. Contractul a fost prelungit in 2007 de catre Administratia Lacuri parcuri si Agrement in posesia careia se afla terenul la vremea respectiva. In 2010, dupa ce Oraselul Copiilor a trecut in administrarea Primariei Sectorului 4, contractul de inchiriere a fost prelungit si de aceasta institutie. Apoi, in 2012 cladirea a fost vanduta.


Atomic Bar • Spatii comerciale inchiriate de Primaria Capitalei in Parcurile Herastrau, Cismigiu, Carol, Izvor, Circului si Tineretului

Parcul Carol


- inchiriere teren 9 mp, perioada 23.05.2013- 31.12.2017, chirie 552 euro/luna, inchiriat firmei ALDOMOND INVEST;

- inchiriere teren 9 mp, perioada 22.05.2013- 31.12.2016, chirie 500 euro/luna, inchiriat firmei Betty Ice;

- inchiriere teren 9 mp, perioada 22.05.2013- 21.05.2019, chirie 300 euro/luna, inchiriat firmei Georgia Art;

Parcul Herastrau

- inchiriere teren 7 mp, perioada 13.05.2014- 25.04.2024, chirie 200 euro/luna, inchiriat firmei AFGA KOKINOROZ;

- inchiriere teren 9 mp, perioada 24.05.2013- 31.12.2016, chirie 380 euro/luna, inchiriat firmei Betty Ice Com;

- inchiriere teren 7 mp, perioada 27.05.2014- 31.12.2016, chirie 452 euro/luna, inchiriat firmei Biadar Import Export;

- inchiriere teren 18 mp, perioada 27.05.2014- 31.12.2016, chirie 550 euro/luna, inchiriat firmei Top World;

- inchiriere teren 82 mp, perioada 25.04.2014- 25.04.2039, chirie 380 euro/luna, inchiriat firmei Aker Media Grup;

- inchiriere teren 61 mp, perioada 25.04.2014- 25.04.2039, chirie 240 euro/luna, inchiriat firmei Aker Media Grup;

- inchiriere teren 9 mp, perioada 27.05.2013- 31.12.2017, chirie 500 euro/luna, inchiriat firmei ALPIN 57 Lux;

- inchiriere teren 2000 mp, perioada 14.08.2014- 19.08.2029, chirie 2.300 euro/luna, inchiriat firmei Britta Trading;

- inchiriere teren 9 mp, perioada 28.05.2013- 31.12.2016, chirie 400 euro/luna, inchiriat firmei Betty Ice;

- inchiriere teren 330 mp, perioada 25.04.2014- 25.04.2039, chirie 2.000 euro/luna, inchiriat firmei Concept Expresso Cafe;

-  inchiriere teren 300 mp si un imobil de 150 mp, perioada 01.07.2014- 01.07.2039, chirie 1.550 euro/luna, inchiriat firmei Internext Style Digital;

-  inchiriere teren 100 mp si un imobil de 36 mp, perioada 01.07.2014- 01.07.2039, chirie 600 euro/luna, inchiriat firmei Internext Style Digital;

- inchiriere teren 18 mp, perioada 28.05.2013- 31.12.2016, chirie 1.616 lei/luna, inchiriat firmei Maltaco Media;
-  inchiriere teren 1024 mp si un imobil de 524 mp, perioada 04.06.1999- 04.06.2019, chirie 10.000 lei/luna, inchiriat firmei Internext MHZT Investitii;

- inchiriere teren 3276 mp, perioada 28.05.1997- 28.05.2018, chirie 2.056 euro/luna, inchiriat firmei Rodrag Trade;

- inchiriere teren 416 mp, perioada 25.04.2014- 25.04.2039, chirie 3.000 euro/luna, inchiriat firmei Rodrag Trade;

- inchiriere teren 270 mp, perioada 10.02.2014- 10.02.2039, chirie 1.450 euro/luna, inchiriat firmei Ultra Platinum;

- inchiriere teren 980 mp si 654 mp spatiu verde, perioada 21.03.2000- necunoscut, chirie 2801 euro/luna, inchiriat firmei Severall;

- inchiriere teren 120 mp, perioada 03.07.2014- 03.07.2039, chirie 660 euro/luna, inchiriat firmei Special Agrement;

- inchiriere teren spatiu verde 2000 mp, perioada 14.08.1998- 14.08.2018, chirie 1.200 euro/luna, inchiriat firmei Pescarus;

- inchiriere teren 9 mp, perioada 10.02.2014- 10.02.2024, chirie 200 euro/luna, inchiriat firmei Funny Food Expres;

- inchiriere teren 9 mp, perioada 10.02.2014- 30.02.2024, chirie 200 euro/luna, inchiriat firmei Funny Food Expres;

- inchiriere teren 35 mp, perioada 03.07.2014- 03.07.2039, chirie 455 euro/luna, inchiriat firmei Florin Calinescu Media Company;

- inchiriere teren 9 mp, perioada 28.05.2013- 31.12.2016, chirie 703 euro/luna, inchiriat firmei Nestland Ice Com;

Parcul Cismigiu

- inchiriere teren 9 mp, perioada 11.06.2013- 31.12.2017, chirie 500 euro/luna, inchiriat firmei Alpin 57 Lux;

- inchiriere teren 7 mp, perioada 11.06.2013- 31.12.2018, chirie 150 euro/luna, inchiriat firmei Zeta Impex;

Parcul Izvor

- inchiriere teren 9 mp, perioada 22.06.2013- 31.12.2016, chirie 500 euro/luna, inchiriat firmei Betty Ice;

Parcul Circului

- inchiriere teren 9 mp, perioada 22.05.2013- 31.12.2016, chirie 500 euro/luna, inchiriat firmei Betty Ice;

- inchiriere teren 9 mp, perioada 22.05.2013- 31.12.2017, chirie 300 euro/luna, inchiriat firmei Alpin 57 Lux;

Parcul Tineretului

- inchiriere teren 9 mp, perioada 23.05.2013- 31.12.2017, chirie 400 euro/luna, inchiriat firmei Alpin 57 Lux;

- inchiriere teren 9 mp, perioada 31.05.2013- 31.12.2016, chirie 450 euro/luna, inchiriat firmei Betty Ice;

- inchiriere teren 9 mp, perioada 25.06.2013- 31.12.2016, chirie 465 euro/luna, inchiriat firmei Nestland Ice Com;br>br>


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

23731 vizualizari

 • +18 (18 voturi)    
  Cum? (Marţi, 5 aprilie 2016, 10:18)

  Martinezu [utilizator]

  Foarte interesant.!
  Aproape imi vine sa cred ca in tara asta se practica jaful la scara nationala.
  Imi amintesc de condamnarea lui Nastase si ce sperante de revenirea la normalitate a societatii.
  Imi ziceam ca daca un greu ca Nastase a fost condamnat ( gata gata sa se " sinucida") celorlalti le va fi frica sa fure.
  Au continuat arestarile si condamnarie de rasunet si sperantele cresteau.
  De o buna bucata de vreme insa constatam ca in perioada aceea abia infloreau afacerile cu statul. Ca sumele furate cresteau ametitor la zeci si poate sute de milioane de euro/tranzactie. Pe masura ce trece timpul observam ca marea coruptie inloreste, nu da un singur pas inapoi. Se " privatizeaza paduri, parcuri combinate.
  Poate sa imi spuna si mie care e urmatorul nivel? Privatizarea tarii? Sa zicem o gasca multipartid ne poate vinde la o tranzactie de multe miliarde de euro ? Se mai indoieste cineva ca aceasta situatie chiar poate avea loc?
  Societatea este adormita in somnul de veci si se trezeste in cazul unui incident precum " coletiv",dar de miile de morti din spitale sau de pe sosele nu se revolta nimeni. Sindicatele " lupta " pentru 100 de lei la salariu dar inchide ochii la furtul de miliarde facute in contul- sa zicem -al autostrazilor.
  Societatea in dobitocimea ei ajunge sa faca front comun cu infractorii impotriva DNA. Oamenii adera la discursurile mafiotilor din parlament, si li se alatura. O haituire/arestare a unui politician corupt inseamna o incalcare a drepturilor noastre a tuturor. Corect!
  Ce va mai mira ca s-au privatizat niste amarate de parcuri?
  • +14 (14 voturi)    
   faceti poze si in Mamaia... (Marţi, 5 aprilie 2016, 10:43)

   IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui Martinezu

   ...unde au rasarit, din mandatele lu' Mazariche, o gramada de constructii pe plaja, bașca mai cer și despăgubiri ca din cauza eroziunii le bat valurile in ziduri.
   De oraș nu mai spun, cam toate spațiile verzi au fost transformate in ”oportunitați de afaceri”.
   Și ar mai fi circul cu ”vrei nu vrei bea Grigore agheazmă”, adică ia-ti șezlong la preț de mașină că altfel nu ai unde sa stai la plaja, asta legat de concesionarea spatiului public.
   Dar proști sint si turiștii, ca in loc să-și intindă oasele pe nisipul fierbinte, ei se pun pe șezlonguri pline de bacterii și mucegaiuri.
   • +9 (19 voturi)    
    votati Nicusor Dan ! (Marţi, 5 aprilie 2016, 11:27)

    LiviusAcris1 [anonim] i-a raspuns lui IancuJianu

    un om care a luptat impotriva abuzurilor imobiliare din Bucuresti
    • -9 (15 voturi)    
     Oare !!!! (Marţi, 5 aprilie 2016, 12:58)

     sipu [utilizator] i-a raspuns lui LiviusAcris1

     ce sa faca "nicusor" la primarie sa stea MOMAIE pe acolo . Mai tineti minte cand Basescu cerea sa ii dam consiliu ca sa poata sa faca treaba ? si Basescu avea langa el PDL-ul ........................................... apai nicusor ................................ !!!!!!!!!!\
     PS:Bcuresteni trebuie sa iasa la vot masiv si sa nu mai lase sa voteze numai "HODOROGI"
     • +9 (9 voturi)    
      niste mici gherete pe langa prezident (Marţi, 5 aprilie 2016, 18:15)

      snowflake [utilizator] i-a raspuns lui sipu

      restaurantul prezident din parcul tei le fac pe toate restaurantele din herastrau sa para niste mici gherete. Ca sa va faceti o impresie hala aia de isi zice restaurant e infipta in mijlocul parcului si are peste 1000 de mp plus dita mai curtea in care s-au taiat toti copacii.
      PS: Ontanu sa traiasca mult si bine acolo unde e acum.
  • +7 (7 voturi)    
   Arestari de rasunet (Marţi, 5 aprilie 2016, 16:59)

   Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui Martinezu

   Daca la Codrut Seres cu acuzatii de inalta tradare ia 6 ani cum poti spube ca asta este justitie normala. Justitia din Romania lasa impresia ca furand cat mai mult platesti f putin si deci inca se merita sa incalci legea
 • +10 (10 voturi)    
  Strandul Ciurel / Crangasi. (Marţi, 5 aprilie 2016, 10:38)

  Johanis [utilizator]

  Aici e ceva mai dureros, au aparut doua saloane nunti. Constructii imense amplasate pe spatiul verde. Si inca un restaurant chiar langa bazinele de apa.
  • +8 (8 voturi)    
   Cristi Borcea prin intermediul sotiei! (Marţi, 5 aprilie 2016, 13:31)

   pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

   Prin intermediul sotiei semianalfabete dar folosind reteaua mafiei administrative a confiscat domeniul public!

   Uneori am mai multa apreciere pentru tiganii care trec prin parc, cel putin aceia isi pun cortul stau doua saptamani si pleaca!
   Mafiotii acestia ne fura orasul bucata cu bucata si ne trateaza ca pe niste gunoaie!
   • +3 (3 voturi)    
    Repetir (Miercuri, 6 aprilie 2016, 6:51)

    Cetateanu [utilizator] i-a raspuns lui pedepsitorul

    Aceeasi haita in frunte cu perechea Manescu - Borcea, evident secondati de PNL/PDL (ca de functionarii publici numa de bine) au distrus si Drumul Taberei- parc, strand si cam tot ce inseamna spatiu verde prin zona!! Pacat ca MANESCU e aparat de DNA si nu reface prietenia cu Borcea si Poteras indaratul gratiilor.
 • +15 (15 voturi)    
  Vanzare parc (Marţi, 5 aprilie 2016, 10:41)

  Victtor [utilizator]

  Auzisem ca parcurile se vand dar credeam ca sunt doar zvonuri.
  Peste cativa ani ne vom trezi cu blocuri P+4 in Herastrau.
 • +21 (21 voturi)    
  Ce smecherie... (Marţi, 5 aprilie 2016, 10:43)

  Johanis [utilizator]

  Sa cumperi un spatiu comercial de 451 mp, in Herastrau, cu cca 60.000 de euro, asta da chilipir!
  Numai odrasla lui Nastase putea avea norocul acesta!
  Da, bine, el e om de afaceri!
 • +10 (10 voturi)    
  Din pacate, trebuie sa fiu (Marţi, 5 aprilie 2016, 10:55)

  Cuca [utilizator]

  100% de acord cu dvs.

  Noi sintem moi, cam lasi, cam delasatori, cam lenesi, si mai ales si mai ales sintem foarte ignoranti in orice tine de cultura sociala si civica.

  Avem un urias deficit de spirit democratic.

  Din ce in ce inclin catre parerea ca noi nu putem functiona corect in aceasta societate, si ca ne trebuie, ca multor altor popoare estice/bizantine un tatuc, un despot luminat (daca avem bafta, ca daca nu, vom avea un alt tartore mizerabil ca Ceausescu),
  • +8 (10 voturi)    
   Romania (Marţi, 5 aprilie 2016, 11:10)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Cuca

   O tara care nu merita un loc pe harta Europei. Cea mai corupta tara, anexata si jefuita de fostii securisti si rudele lor. O tara cu o JUSTITIE care se face doar la TV. O tara de hoti care voteaza hoti. O tara din care sa pleci, sa scuipi in urma si sa uiti ca te-ai nascut aici
 • +16 (16 voturi)    
  plimbare in Herastrau (Marţi, 5 aprilie 2016, 11:15)

  mike_the_hunter [utilizator]

  Nu e saptamana sa nu ma plimb in Herastrau. Cam 8 luni pe ani toate aceste constructii hidoase stau goale si abandonate. Din mai pana pe la sfarsitul lui septembrie functioneaza zi si noapte. Sunt atat de multe , si atatea terenuri imprejmuite, incat e dificil sa mergi pe un drum de cativa metrii latime ce inconjoara lacul. Nu poti merge pe anumite portiuni nici la stanga -unde e lacul, nici la drepta unde sunt garduri si terase. In alte parcuri ,cum e IOR, toate terasele astea au fost daramate de Negoita I si nici Negoita II nu le-a dat voie sa se reaseze.
  Monumentul istoric Herastrau arata ca un obor jalnic pe anumite portiuni , saptamana trecuta langa gradina japoneza era un targ ,cu mici, cu sarmale , blanuri, imbracaminte si muzica populara data la maxim.
 • +5 (5 voturi)    
  noi suntem niste prosti (Marţi, 5 aprilie 2016, 11:39)

  Captain Obvious [utilizator]

  care nu intelegem acest capitalism
 • +8 (8 voturi)    
  alegeri locale 2016 (Marţi, 5 aprilie 2016, 12:11)

  andreexe [utilizator]

  Sa nu uitam ca oamenii aleg din 4 in 4 ani primarii si consilierii locali - daca ne uitam mai atent la candidatii de anul acesta, ii putem identifica usor pe cei care au luptat pentru respectarea legii in Bucuresti. Tot la fel de usor ne putem da seama ca partidele politice vechi au sustinut candidati care odata ajunsi la primarie au facut posibile abuzurile de mai sus. Chiar nu vad de ce as avea incredere intr-un partid care l-a sustinut pe Oprescu in 2012 - oare candidatii pe care ii propun anul acesta sunt onesti si bine intentionati? Daca da, de ce l-au sustinut pe Oprescu in 2012?
  • +1 (11 voturi)    
   N-ai ce sa alegi.... (Marţi, 5 aprilie 2016, 13:03)

   jaffu [utilizator] i-a raspuns lui andreexe

   A alege pe unul sau pe altul dintre candidati este ca si cum ai avea optiunea de a alege intre a manca dintr-o farfurie cu cianura de potasiu sau din alta cu verde de Paris....Toti candidatii sunt, din pacate, o apa si-un pamant.....
 • +9 (9 voturi)    
  Consolidari si amenajari interioare? Ce gluma! (Marţi, 5 aprilie 2016, 13:09)

  Hellnews [utilizator]

  Chiar si putinele autorizatii de construire mentionate sunt de fapt emise pentru consolidari, amenajari interioare si exterioare, reamenajari, reparatii, etc. Niciuna nu autorizeaza o constructie noua, cum sunt in realitate marea majoritate a restaurantelor.
  Cine nu si-a exercitat atributiile de control al respectarii autorizarilor? A fost cineva vreodata tras la raspundere?
 • +9 (9 voturi)    
  ! (Marţi, 5 aprilie 2016, 18:29)

  Natasa [utilizator]

  Ati uitat toate mizeriile facute de Ontanu in Parcul Tei! Jumatate din parc este ocupat de un restaurant care s0a intins de la an la an! Alta jumatate este acum parc de distractii! Si bomboana de pe coliva, in mijlocul parcului troneaza statuia unui dictator! Si poate Ontanu chiar va face puscarie, dar cei care au dat spaga ca sa distruga parcurile dorm linistiti, constructiile lor nu ar trebui puse la pamant pentru ca sunt ilegale!?
 • +7 (7 voturi)    
  Bucuresti (Marţi, 5 aprilie 2016, 19:47)

  CRMS [utilizator]

  Bucurestiul a ajuns o urbe in care triumfa prostul gust , constructiile di demolarile ilegale: case care nu respecta PUZ-uri (vezi Bucurestii Noi), Catedral Plaza, restaurantele din Herastrau, piata Buzesti.
  Madat dupa mandat bucurestenii isi aleg acelasi tip de primari: spagari, trombonisti, infatuati.
  Presupun ca acest fapt se datoreaza si mutarii multor bucuresteni "cu vechime" in cartierele rezidentiale limitrofe Bucurestiului (Corbeanca, Cosmopolis, Tunari-ca sa amintesc numai cateva din zona de nord) si care nu mai apartin de Bucuresti. Locul acesta a fost luat de noii veniti din provincie (sau chiar din Rep Moldova-vezi Pajura unde au capatat o pondere importanta moldovenii).
  • 0 (2 voturi)    
   Xenofobia (Miercuri, 6 aprilie 2016, 6:58)

   Cetateanu [utilizator] i-a raspuns lui CRMS

   Xenofobia distruge bunul simt
   Turci arabi tigani... ei sunt de vina? Sau javrele care dau autorizatii, nu verifica nu intervin si iau spaga - primari, consilieri, functionari ai primariei, Dna, politie judecatori...?
   • 0 (0 voturi)    
    si unii si altii! (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:05)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Cetateanu

    Si cei care dau si cei care iau spaga!
    Nu conteaza etnia!
 • +1 (3 voturi)    
  Urmeaza asa zisa DELTA VACARESTI ! (Miercuri, 6 aprilie 2016, 7:34)

  sun [utilizator]

  Ministresa Mediului a pus deja de o mega afacere cu Rezervatia Naturala Vacaresti pe care o va da in administrare unor prieteni ! 200 de ha care sunt revendicate de fostii proprietari de 25 de ani vor ajunge pe mana unor profitori ce vor face bani frumosi din taxe, inchirieri sau subinchirieri. Profitand de naivitatea bucurestenolor (80%emigrati din tara) cu lozinca aer curat niste ,, baieti destepti ,, vor face banaret pentru ei si familiile lor pt 50 de ani de acum incolo! HALAL TARA DE HOTI SI PROSTOVANI!
  • +1 (1 vot)    
   Vacaresti (Miercuri, 6 aprilie 2016, 10:36)

   CRMS [utilizator] i-a raspuns lui sun

   Bucurestiul are nevoie de parcuri iar o rezervatie naturala este mai mult decat binevenita.
   Daca s-ar da terenul ala inapoi sigur vom vedea acolo inca un Mall si/sau niste blocuri de prost gust.
   Trebuie sa avem si o lege buna a nationalizarii in interes public pentru ca nimic nu se poate construi in tara asta intrucat mafiotii afla si-si cumpara terenuri acolo, ridica hale si cer apoi 1k euro pe m2 ca sa-ti vanda tie Stat si sa poti sa faci un nod rutier acolo.
 • +1 (1 vot)    
  Primarii postdecembristi... (Miercuri, 6 aprilie 2016, 10:06)

  Olyx [utilizator]

  Niste HOTI si ŞPĂGARI. Deja RĂUL a fost facut...e mult mai complicat acum sa demolezi ce au construit altii ilegal. Cei care conduc primariile acum vor fi fortati sa respecte legea numai daca actiunile DNA-ului vor fi in continuare COERENTE.
  • +1 (1 vot)    
   sa demolezi ce au construit altii ilegal (Miercuri, 6 aprilie 2016, 13:37)

   misa2002_2006 [utilizator] i-a raspuns lui Olyx

   nu e deloc greu sa demolezi o constructie ridicata ilegal..totul este sa existe atat dovezi clare ca s-au manarit acte, cat si hotarari judecatoresti definitive si irevocabile de demolare a acelor constructii..

   daca se vrea- se poate...intrebarea este: se vrea??

   cum au ajuns constructii pe marginea apelor din parcuri si in parcuri?? pai, sa intrebam primaria..si celelalte institutii abilitate..mediu..apele romane..si cine o fi implicat...ce spaga au luat?...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by