Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a solicitat joi Directiei de Cultura Bucuresti oprirea lucrarilor de la Casa Nanu Muscel din Piata Romana nr. 7, transmite Agerpres.

Casa Nanu MuscelFoto: Captura Google Maps

"S-au realizat o serie de interventii fara aviz: 1. Demontarea planseelor de lemn si refacerea acestora din beton armat cu camasuiri la interior; 2. Realizarea de spaleti centrali; Interventii pe finisaje interioare, demontarea decoratiilor originale fara mentiunea procedurii si metodologiei de interventie; 4. Alte elemente originale disparute, rame de usi, tamplarii, scarile de marmura de la intrare si marchiza. In urma inspectiei Directiei de Cultura Bucuresti s-a constatat ca lucrarile executate nu respecta prevederile avizului. Lucrarile efectuate in prezent maltrateaza monumentul istoric. Lipsa constructorilor avizati de Ministerul Culturii in domeniul restaurarii monumentelor istorice se reflecta de asemenea in acest fapt", precizeaza Alexandrescu intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului Culturii, "au fost instiintate organele competente de control, Inspectoratul de Stat in Constructii si Politia din cadrul DGPLC din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti pentru oprirea santierului si completarea documentatiei in felul mentionat anterior (expertiza tehnica noua si proiect tehnic de restaurare pentru monumente istorice)".

"Imobilul este monument istoric, inscris in LMI cu urmatorul cod B-II-m-B-21064", mai precizeaza Vlad Alexandrescu.

Potrivit site-ului romaniacurata.ro, Academia de Studii Economice a anuntat in iulie 2015 ca a inceput lucrarile de consolidare si restaurare a Casei Nanu Muscel, proiectul, avizat de Primaria Capitalei, prevazand si construirea unei cladiri de 7 etaje lipita de cladirea ASE, imobil ce va fi folosit pentru invatamant si cercetare.