Un fost director de la Administratia Cimitirelor, repus in functie. Acesta a fost concediat in 2009 de Oprescu si a obtinut in instanta repunerea in functie si plata salariului in perioada 2009-2016

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Joi, 31 martie 2016, 16:56 Actualitate | Administratie Locala

Bani
Foto: Stirile ProTV
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a infiintat o noua directie in cadrul Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane pentru a-l repune in functie pe Laurentiu Stefan Corut, fostul director al Directiei Juridic,  concediat de Oprescu in februarie 2009. Corut a anulat in instanda documentul prin care a fost concediat, iar Primaria Capitalei este obligata sa ii plateasca acestuia salariul, plus penalitati, pana la data repunerii in functie.

"Se majoreaza numarul total de posturi al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane de la 379 de posturi la 380 de posturi (din care 24 de posturi conducere) prin infiintarea unui post de sef serviciu (S), gradul II, ca urmare a punerii in aplicare a Deciziei civila nr. 473/29.01.2016 a Curtii de Apel Bucuresti. Se infiinteaza Serviciul juridic, contencios administrativ, cauze comerciale,in subordinea directorului", se arata intr-un proiect de hotarare adoptat joi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.
Pe 29 ianuarie 2016, Curtea de Apel Bucuresti a decis reintegrarea lui Stefan Laurentiu Corut in postul si functia detinute anterior concedierii si obliga Primaria Capitalei la plata catre contestator a unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si actualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul de la data concedierii si pana la data reintegrarii efective.

"Reclamantul a fost salariatul paratei Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, detinand functia de sef serviciu juridic, contencios administrativ si cauze comerciale in cadrul Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane in baza contractului individual de munca nr. 140/22.02.2006. Prin decizia nr. 85/13.02.2009 reclamantul a fost concediat disciplinar. Prin Sentinta civila nr. 4525/26.05.2010 pronuntata de Tribunalul Bucuresti, ramasa definitiva, a fost admisa in parte contestatia reclamantului Corut Laurentiu Stefan impotriva deciziei mentionate, parata fiind obligata la reintegrarea reclamantului pe postul si functia detinuta anterior emiterii deciziei anulate, la plata unei despagubiri egale cu drepturile salariale indexate, majorate si actualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data concedierii si pana la reintegrarea efectiva. Sentinta civila nr. 4525/26.05.2010 pronuntata de Tribunalul Bucuresti sectia a VIII a conflicte de munca si asigurari sociale este pusa in executare cu o intarziere de peste 3 ani, la data de 22.01.2014, parata emitand decizia nr. 77/22.01.2014 prin care dispune reintegrarea contestatorului in functia de sef serviciu juridic contencios administrativ. Prin aceeasi decizie contestatorul este notificat in sensul desfiintarii aceluiasi post, acordandu-i-se un preaviz in perioada 22.01.2014-18.02.2014. La data de 19.02.2014 este emisa decizia nr. 195 de incetare a contractului individual de munca al reclamantului. La data de 21.02.2014 contestatorul inregistreaza pe rolul acestei instante contestatia impotriva masurii concedierii, aratand ca textul legal in baza caruia a fost emis preavizul nr 77/22.01.2014 este neconstitutional, ca nu exista o cauza reala si serioasa a desfiintarii postului sau si ca nu este indeplinita nici conditia desfiintarii efective nefiind posibil ca infiintarea si desfiintarea postului sau in aceeasi zi sa se reflecte intr-o organigrama aprobata potrivit dispozitiilor legale", se arata in motivarea instantei.

[P] Afla cum poti sa-ti imbunatatesti aerul din locuinta

Stiati ca umiditatea mare poate provoca probleme de respiratie si de adaptare la temperaturi mari?

2112 vizualizari

 • +1 (3 voturi)    
  Prost e Oprescu (Joi, 31 martie 2016, 17:39)

  mitg [utilizator]

  Cum sa te duca capul sa dai afara in mod abuziv un jurist?
  Hai, ca dai afara un politruc angajat de partid cu sapte clase e una, dar sa dai afara in mod abuziv un JURIST chiar denota prostie maxima.
  • +3 (3 voturi)    
   crezi ca i-a pasat? (Joi, 31 martie 2016, 18:27)

   minos [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   doar instituita o sa plateasca, adica noi cei care ne platim taxele. Desigur, institutia ar trebui sa-l dea in judecata pe Oprescu pentru a recupera prejudiciul, dar oare se va intampla asta?
  • -1 (1 vot)    
   Nu e treaba justiției să decidă angajări (Vineri, 1 aprilie 2016, 11:05)

   Harald [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   Un angajat concediat ilegal sau abuziv poate fi despăgubit pe măsura prejudiciului suferit, poate primi și despăgubiri morale dacă e cazul, dar nu e normal ca angajarea să o hotărască justiția.

   Dreptul la muncă nu înseamnă dreptul la un anumit loc de muncă. Ce autoritate mai poți avea în fața angajatului, dacă încadrarea lui a fost dispusă de către justiție?


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version