RATB va plati catre ANAF circa 126 milioane lei, datorie aferenta TVA-ului pentru gratuitatile acordate pensionarilor, veteranilor si angajatilor municipalitatii in ultimii 5 ani. Datoria va fi platita esalonat, astfel: 86,9 milioane lei pana pe 31 martie 2016, iar diferenta de 39 milioane lei pana la 30 iunie 2016. Reamintim ca Primaria Capitalei ofera aceste gratuitati pensionarilor indiferent de valoarea pensiei si nu se stie cate persoane beneficiaza de aceste gratuitati, astfel ca trebuie platite pentru toata lumea.

Autobuz RATBFoto: RATB

RATB avea catre ANAF o datorie de 237 milioane lei, insa datorita Legii 4/2006, daca datoriile se platesc pana pe 31 martie, se scad penalitatile.

Cele 126 de milioane se iau din subventia de 515 milioane lei data anual de Primaria Capitalei catre RATB, insa la urmatoarea rectificare bugetara, cele 126 milioane lei vor fi luate din bugetul Primariei Capitalei pentru a astupa gaura ramasa in subventie, fara de care RATB nu poate functiona, a spus primarul interimar, Razvan Sava.

Tot vineri, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat restituirea catre Trezorerie a 32 milioane lei din imprumutul de 248 milioane lei luat iarna trecuta pentru plata subventiei la RADET, intrucat banii nu au fost cheltuiti pana la finalul anului 2015. Reprezentantii municipalitatii spun ca banii nu au fost cheltuiti fiindca a fost o iarna calduroasa, iar cheltuielile cu incalzirea au fost mai mici.