"Prin acest proiect se mareste numarul de locuri de parcare cu 50%. Pe timp de noapte va putea fi folosita si ca parcare de resedinta. Pe Sos. Pantelimon este un deficit de 4000 locuri de parcare", spun proiectantii. Potrivit acestora, lucrarile de construire a facilitatii trebuie terminate pana la finalul lunii septembrie.
Parcarea este corelata cu mijloacele de transport in comun care vor stationa la parterul cladirii. Va exista si o legatura cu viitoarea linie de metrou.
Comisia Tehnica de Urbanism a fost de acord cu proiectul, dar au cerut o arhitectura simplificata a cladirii.
Propunere fatade parcare







Proiectul de amenajare a parcarii de la capatul Sos. Pantelimon face parte din proiectul de reabilitare a acestui bulevarad. "Stadiul lucrarilor este de 70%. Liniile de tramvai sunt finalizate in procent de 69%, carosabil - 85%, parcaje - 70%, amenajari urbanistice - 45%, amenajari edilitare - 50%, iluminat public - 65%, automatizari - 65%. Valoarea lucrarilor executate pana la data de 31 decembrie este de 90.000.000 lei fara TVA, ceea ce reprezinta un procent de 50 % din valoarea totala a tronsonului sos. Pantelimon", potrivit informatiilor furnizate de municipalitate.
In bugetul Primariei Capitalei pe anul 2016 s-au alocat pentru reabilitarea Sos. Pantelimon 118 milioane lei.
Lucrarile de reabilitare a Sos. Iancului si Pantelimon se ridica la circa 70 milioane de euro, iar licitatia a fost castigata de consortiul alcatuit din firmele Tehnologica Radion, TIAB si Via Proiect. Lucrarile la Soseaua Iancului au fost finalizate la inceputul acestui an.
De cativa ani insa a fost inchis si sta degeaba. Toata lumea parcheaza acum pe unde apuca...
De cand nu se mai ridica masini, nesimtirea n-are margini. Se blocheaza strazi, se parcheaza complet aiurea. Trotuarele, prin definitie pietonale, au devenit parcari. Politicienii asteapta sa treaca de alegeri pentru a lua masuri nepopuliste (dar de bun simt).
sunt insa tare curios cum a intrat in posesia proprietarului. ANRP? Acolo a fost dintotdeauna Autogara Militari.
Asta era maniera opresciana de a manageria capitala. Se castiga mai multa spaga din studii de fezabilitate facute pentru proiecte care, oricum, nu puteau fi realizate.
Este material pentru DNA si o astfel de ''renuntare''.
Pe ea se vor deplasa tinerii in oras.
Soferii batrani trebuie sa renunte la viciul numit automobil si sa treaca la transportul public.
Avansam doar daca renuntam la poluare si ne gandim la generatiile tinere.
Deci, repet: pista ,,conceputa" pentru biciclete este inutila si ocupa de pomana spatiul foarte necesar parcarilor impreuna cu fasia de pamant dintre aleea auto si carosabilul soselei.
In 20 de minute cat am stat acolo nu a trecut un biciclist pe pista aia
Daca se pune taxa, o sa fie ca la unirii si la cocor, parcarile stau goale, si lumea se inghesuie pe trotuare in loc sa dea 2-3lei/h sa parcheze civilizat ....
In militari la Pacii a existat timp de 1 an un park & ride mare... cred ca vreo 700 locuri. a mers excelent pt ca se ridicau masinile parcate aiurea... adica era zilnic ocupat in proportie de 80% minim.... acum nu mai exista si toti parcheaza peste tot unii peste altii.
Ocupa un loc in oras. Fa-le pe acelea locuri de parcare si baga taxa de parcare pe zone cum este peste tot in lume.
Solutia e culoar unic #ratb1 pe prima banda CIRCULABILA.
fb.com/speedupbucuresti
Proiectul trebuie realizat in doua-trei etape:
etapa 1-subsoluri 1-2-3 niveluri - betoane ascunse - e scump acum dar va fi mai scump sa demolezi apoi..
etapa 2 - 1-2 niveluri supraterane - structura mixta beton - metal
etapa 3 - niveluri suplementare structura metalica
Ai flexibilitate , ai modularitate , se poate demonta usor cu recuperarea materilalelor in cea mai mare parte.....