Mai multe LED-uri albastre vor fi montate pe marginea lacului IOR din Sectorul 3 al Capitalei, dupa cum se arata in proiectul de hotarare aprobat de Consiliul Local Sector 3, informeaza Mediafax.

"Se propune ca lacul, care reprezinta atractia principala a parcurilor Al. I. Cuza si Titan, sa fie pus in valoare din punct de vedere estetic prin montarea unor benzi cu leduri luminoase, care au un consum redus de energie, la intradosul grinzilor de coronament pe tot conturul lacului si al insulelor. Aceste benzi LED vor produce un efect de iluminare indirecta (scafa de lumina) care va imbunatati considerabil ambianta celor doua parcuri circumscrise", se arata in proiectul aprobat de Consiliul Local Sector 3.

Potrivit proiectului, ledurile vor avea culoarea albastra si vor fi rezistente la umiditate.

"In ultimii ani, Primaria Sectorului 3 a depus eforturi pentru a imbunatati aspectul acestor parcuri. Au fost facute investitii in lucrari de peisagistica, irigatii, mobilier urban si spatii de joaca", se mai arata in raportul de specialitate al proiectului aprobat de Consiliul Local.

In toamna anului 2014, primarul Sectorului 3, Rober Negoita, anunta ca vrea sa construiasca in Parcul IOR o sala de spectacole cu o capacitate de 1.200 de locuri, care ar fi trebuit sa fie construita pe o suprafata de 3.000 de metri patrati. Suma necesara ridicarii salii era de peste 10 milioane de euro, iar finantarea ar fi trebuit sa fie asigurata in proportie de 90% de Compania Nationala de Investitii. In cele din urma, proiectul nu a mai fost realizat pentru ca in parc au fost organizate mai multe proteste, unii locuitori din sector fiind nemultumiti de faptul ca sala de spectacole ar fi urmat sa fie construita pe spatiu verde.