Vicepremierul Vasile Dincu a declarat vineri, la Zalau, ca exista toate conditiile pentru ca meciul de fotbal Romania-Spania sa se joace la Bucuresti, pe Arena Nationala, existand numai problema acceptului Primariei, potrivit Agerpres.

Afirmatiile vicepremierului vin in contextul in care tot vineri primarul general interimar al Capitalei, Razvan Sava, i-a solicitat vicepremierului Vasile Dincu accelerarea procedurilor in urma carora Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice sa elibereze agrementul privind materialul din care este realizat acoperisul de la Arena Nationala.

'O sa-i raspund mai complex domnului Sava, pentru ca nu am vrut sa frang de la inceput cariera politica a unui tanar politician. Am adunat trei ministere care au lucrat la o solutie, ISU, Inspectoratul de Stat in Constructii, am lucrat impreuna si cu reprezentanti ai primariei pentru a fec impreuna un dosar de cateva sute de pagini privind organizarea securitatii spectatorilor la meciul respectiv. Aveam toate conditiile, ne pregateam sa anuntam acest lucru si in ultimul moment a venit domnul primar si ne-a spus ca daca nu-i dam autorizatie sau daca nu schimba legea pentru ca el sa primeasca autorizatie atunci el nu este de acord cu asta, pentru ca el vrea sa respecte legalitatea intru totul. Adica a vrut sa devina o statuie a legalitatii intruchipate, sa ne arate pe de o parte ca vechiul primar nu a facut lucrul care trebuie pentru stadion si alte chestiuni in prag de campanie. Ne pare rau ca un tanar politician are o asemenea tratare a unei probleme publice foarte importante', a afirmat Vasile Dincu.

Vicepremierul a subliniat ca in acest moment se pune doar problema acceptului Primariei Capitalei.

'Noi am pregatit toate acele documente. O sa facem publice si alte aspecte legate de asta. Deci exista in acest moment toate conditiile pentru ca sa se desfasoare meciul cu Spania in 27 martie, la Bucuresti. Este numai problema acceptului Primariei. (...) Domnul primar incearca mai degraba sa caute ceva politic, dar noi nu putem schimba legea prin care sa optimizam, sa spunem asa, populismul candidatilor din campanie si nici nu putem sa eliminam lipsa de curaj a celor care se gandesc in primul rand la cariera lor politica si nu se gandesc la oameni si la cetatenii din orasele respective', a mentionat Dincu.