Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat decontarea valorii a 500 de certificate medico-legale pentru victimele violentei in familie din municipiul Bucuresti, iar in cazul in care se va depasi acest prag si acestea vor fi decontate.

Cuantumul serviciilor privind examinarea victimelor si eliberarea certificatului medico-legal este de 38 lei. Examinarea persoanelor pentru constatarea virginitatii, deflorarii, sarcinii, viduitatea sau avortul patologic este de 50 lei. Examenul petelor de lichid seminal este de 45 lei, potrivit hotararii adoptate.

In situatia in care aceste costuri vor fi majorate Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti va deconta emiterea certificatului medico-legal, conform bugetului aprobat si a rectificarilor bugetare ulterioare.

"Avind in vedere faptul ca victimele violentei in familie sunt obligate sa paraseasca domiciliul conjugal in graba intrucat viata, integritatea fizica, psihica ori libertatea ii este pusa in pericol, acestea ajung in strada fara de cele mai multe ori fara a avea asupra lor documente sau bani. Tinand cont de cele expuse anterior Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti considera oportuna aprobarea unei Hotarari a Consiliului General al Municipiului Bucuresti prin care sa se asigure decontarea costurilor aferente serviciilor privind examinarea victimelor si eliberarea", se arata in expunerea de motive a proiectului adoptat.