Presedintele Uniunii Salvati Bucurestiul (USB), Nicusor Dan, a aratat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca "acelasi buget pentru 2015 se regaseste in bugetul pentru anul 2016" al Capitalei si a atras atentia ca nu se poate intelege din document "unde se duc exact cheltuielile", scrie Agerpres.

Nicusor DanFoto: HotNews.ro

"Toate bugetele sunt identice de la an al an. Am vazut un raport cu Curtii de Conturi care vorbea de cheltuieli nejustificate, preturi de la cinci ori la 50 de ori mai mari la ALPAB, unde vorbim de bancute, crizanteme, tei. Acelasi buget pentru 2015 se regaseste in bugetul pentru anul 2016. Pastram aceeasi meteahna de a previziona cheltuieli mai mari decat stim de la inceput ca o sa reusim sa acoperim prin venituri, asta probabil pentru a avea o marja de manevra in negocieri. Asa cum DNA a dovedit de multe ori, trebuie sa platesti si cand iei contractul, si cand se fac plati. Nu poti sa intelegi din buget unde se duc exact cheltuielile", a afirmat Nicusor Dan.

El a spus ca, in bugetul Capitalei pe anul 2016, exista, la capitolul "Alte cheltuieli", prevazuti 270 de milioane de lei si la "Cheltuieli cu bunuri si servicii" inca 250 de milioane de lei.

"Doar in bugetul primariei avem o linie pe care scrie "alte cheltuieli" 270 de milioane de lei si o alta linie, alte cheltuieli, cu bunuri si servicii, 250 de milioane de lei. In total, 500 de milioane de lei, peste 100 milioane de euro de care nimeni nu stie. Ce vom face cu acesti bani?" a spus Nicusor Dan.

La randul sau, Liviu Malureanu de la USB sectorul 3 considera ca bugetul in forma actuala este "netransparent, neprietenos cu cetatenii, un document de contabilitate interna".

"Nu urmareste o lista de prioritati, nu este structurat pe programe de dezvoltare. Nu permite trasabilitatea indeplinirii obiectivelor de investitii. Nu arata daca banii cheltuiti au fost bine administrati", a spus Malureanu.