Lucrarile la pasajul rutier de la Piata Sudului au avansat, realizandu-se 40% din proiect, fata de 20% la inceputul lunii ianuarie, fiind necesare noi restrictii de circulatie in zona, potrivit unui comunicat al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB).

Pasaj Piata Sudului 3Foto: PMB

"Astfel, incepand de sambata, 20 februarie, breteaua de circulatie si trotuarul aferent de pe Calea Vacaresti, din dreptul benzinariei Mol - sens mers spre b-dul C-tin Brancoveanu - vor fi blocate pentru efectuarea unor lucrari de amenajare a zonei pietonale, pentru montarea stalpilor comuni pentru iluminat public si sustinerea retelei electrice a mijloacelor de transport public. De asemenea, se mai construiesc doi pereti mulati care intregesc linia peretilor mulati pentru rampa de la Calea Vacaresti si se construieste breteaua numarul trei a pasajului rutier", se arata in comunicatul PMB, citat de Agerpres.

Perioada restrictiei de circulatie pe breteaua de pe soseaua Vacaresti este de aproximativ 30 de zile.

Traficul rutier se va desfasura in continuare pe Calea Vacaresti pe patru benzi de circulatie, cate doua pe sens, in dreptul intersectiei de la Piata Sudului.

Politia Locala a Municipiului Bucuresti, Serviciul Rutier, va suplimenta numarul de echipaje in zona, pentru masuri de fluidizare a traficului.

Primarul general interimar al Capitalei, Razvan Sava, a solicitat constructorului sa grabeasca finalizarea lucrarilor.

"Ce nu s-a facut in doi ani de zile s-a realizat intr-o luna si jumatate. Am impus constructorului un ritm de lucru mai rapid, astfel incat sa putem respecta termenul de 30 iunie pentru finalizarea proiectului", a declarat Sava.

Municipalitatea precizeaza ca s-au realizat peretii mulati in proportie de 90% pe rampa de intrare dinspre Calea Vacaresti si in proportie de 65% pe rampa de iesire spre Calea Vacaresti, precum si in proportie de 50% pentru rampa de iesire si cea de intrare dinspre strada Nitu Vasile.

Au fost efectuate lucrarile la pasajul pietonal nr. 1 in proportie de aproximativ 50%. "Structura de rezistenta la pasajul pietonal nr. 2 este realizata in proportie de 50%, iar lucrarile la pasajul pietonal nr. 2, in ansamblu, sunt executate 20%; structura de rezistenta la pasajul pietonal nr. 3 este realizata in proportie de 80%, iar lucrarile la pasajul nr. 3, in ansamblu, sunt executate 60%; s-a realizat structura de rezistenta completa a trei tronsoane (T1, T2, T3) din rampa pasajului rutier, iesire calea Vacaresti si se lucreaza la T4", precizeaza PMB.

Totodata, se lucreaza la finalizarea lucrarilor de deviere a instalatiilor de canalizare, de alimentare cu apa potabila, de distributie energie electrica si distributie gaze naturale in zona santierului si s-a demontat reteaua de contact a tramvaiului si troleibuzului pe anumite sectoare si partial calea de rulare.

Potrivit PMB, au mai ramas de executat: finalizarea devierii retelelor de canalizare, alimentare cu apa potabila, de distributie gaze naturale, fibra optica Netcity, reintregire retele RATB, realizarea retelei noi de semaforizare, respectiv iluminat public, a peretilor mulati si a pilonilor de sprijin din zona intersectiei, continuarea demontarii si remontarea liniilor de tramvai si montarea retelei de contact, finalizarea dalei de acoperire a pasajului rutier si pasajelor pietonale, realizarea sistemelor de canalizare pluviala si de realizare a radierului si sistemului rutier al pasajului, refacerea sistemului carosabil si a amenajarilor urbanistice, precum si finisajele si lucrarile de arhitectura ale pasajului.