Primaria Capitalei, prin Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic, vrea sa dea in 2016 circa 7,2 milioane lei pe statui. Astfel, se propune alocarea a 1,8 milioane lei pentru amplasarea monumentului Aripi la Piata Presei Libere, 540.000 lei pentru decorarea Pasajului Latin, 351.000 lei pentru monument "Avram Iancu", 360.000 lei - bust Hortensia Papadat Bengescu, 160.000 lei - altorelief bronz Corneliu Coposu, 2,1 milioane lei - ansamblu monumental Rainier al III-lea si 1,5 milioane lei pentru realizare monument din bronz - Regenesis.

Bucurestiul in decembrie 2015Foto: USER UPLOADED

In 2015, Primaria Capitalei, prin Administratia Monumentelor, a mai platit circa 1,6 milioane de lei pentru turnarea in bronz a basoreliefurilor din Pasajul pietonal Latin care lega terminalul de tramvai de la Sf. Gheorghe cu str. Lipscani, un pasaj intunecos si care miroase a urina. Basoreliefurile ilustreaza scene de pe columna lui Traian, harta Imperiului Roman in timpul imparatului Traian, harta Daciei in timpul imparatului Traian, harta Bucurestiului in timpul domnitorului Constantin Brancoveanu, iar machete ale acestora, turnate in ipsos, au fost amplasate in pasaj inca din 2012. Acum, mulajele au fost luate, iar in locul lor vor fi aduse basoreliefurile turnate in bronz. Pentru realizarea machetelor, municipalitatea a mai platit 1,86 milioane lei, iar pentru realizarea in bronz a efigiilor reprezentand portretele "Imparatul Traian" si a "Regele Decebal" inca 700.000 lei.

Artistul care a primit aceste lucrari in valoare de peste 4 milioane lei este Valentina Adriana Ivan, contractele fiind atribuite prin negociere.

In 2015, in total Primaria Capitalei, prin Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic, a cheltuit circa 10 milioane de lei pentru realizarea si amplasarea mai multor sculpturi in Capitala. Pentru finalizarea monumentului "Aripi", municipalitatea a alocat 4 milioane lei. Monumentul costa in total circa 2 milioane euro, iar amplasarea sa circa 1 milion de euro. Pentru realizarea statuii din bronz dedicata printului Rainier al III-lea de Monaco si realizata de Ionel Stoicescu au fost alocati 2,7 milioane lei.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a mai bugetat in 2015 urmatoarele lucrari:

- soclu din piatra si lucrari de amplasare monument de for public Nicolae Cajal - 250.000 lei. Monumentul a fost amplasat deja la intersectia Str. Baba Novac cu Sos. Mihai Bravu in fata Institutului de Virusologie. Acesta este realizat de sculptorul Dragos Catalin Munteanu.

- soclu din piatra si lucrari de amplasare monument de for public Emil Cioran - 220.000 lei. Monumentul este amplasat la intersectia strazilor Gara de Nord – Mircea Vulcanescu si este realizat de sculptorul Valentin Duicu.

- soclu din piatra si lucrari de amplasare monument de for public Mircea Eliade - 200.000 lei. Bustul a fost deja amplasat anul trecut la intersectia Bd. Mircea Eliade cu str. Aviator Radu Beller. Autorul monumentului este artistul plastic Gheorghe Tanase.

- Realizare monument de bronz "Lacatele Dragostei" (Romeo si Julieta pe banca) - 650.000 lei;

- Altorelief bronz Corneliu Coposu - 220.000 lei;