Problema acuta a lipsei creselor din municipiul Bacau a fost rediscutata la ultima sedinta de Consiliu Local, dupa ce Dragos Stefan, consilier UNPR (trecut recent la ALDE), a informat ca raportul biserici-crese a evoluat de la 5-5 in 1990 la 26-5 in 2015, scrie Ziarul de Bacau. Viceprimarul Radu Ababei a explicat de ce Primaria Bacau nu vrea sa faca nicio cresa astfel: "Daca ne apucam sa facem acum o cresa, aceasta va putea fi terminata cel mai devreme peste doi ani. Peste doi ani, copiii care se nasc anul asta nu mai prind varsta de cresa".

Deja cu un picior in afara Consiliului Local, dupa ce UNPR i-a retras sprijinul politic, in urma plecarii la ALDE, consilierul Dragos Stefan a mai facut o incercare de obtinere a fondurilor de la buget pentru construirea unei crese, relateaza publicatia citata. "Anul trecut, v-am rugat sa construim o cresa in municipiul Bacau, dar nu ati dorit. Am ramas stupefiat sa constat ca anul trecut ati alocat unei parohii 35 de miliarde de lei (vechi - n.r.). Este revoltator!", a afirmat Stefan.

El a propus, din bugetul pe 2016, construirea unei crese, in cartierul Serbanesti, cu banii ce urmeaza sa fie alocati bisericilor. "Bisericile arata foarte bine in municipiul Bacau, dar copiii au ramas in afara creselor", a mai spus Dragos Stefan.

De la prezidiul sedintei, viceprimarul Radu Ababei a replicat ca nu executivul a alocat cele 35 miliarde lei vechi unei parohii, ci banii au fost dati prin Consiliul Local. De asemenea, viceprimarul a explicat de ce Primaria Bacau nu vrea sa faca nicio cresa: "Daca ne apucam sa facem acum o cresa, aceasta va putea fi terminata cel mai devreme peste doi ani. Peste doi ani, copiii care se nasc anul asta nu mai prind varsta de cresa".

In cele din urma, nu se va face nicio cresa in Bacau, deoarece amendamentul nu a fost votat decat de cel care l-a propus, nefiind sustinut nici macar de alesii din opozitie, a mai relatat Ziarul de Bacau.