Teatrul de vara din parcul Bazilescu, ce sta in paragina de mai multi ani, ar putea fi in sfarsit reabilitat. Consiliul General al Municipiului Bucuresti a cerut marti Ministerului Culturii sa-i dea terenul si cladirea in administrare pentru a putea face lucrarile de modernizare.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Municipiul Bucuresti se confrunta cu o reala problema in ceea ce priveste lipsa spatiilor pentru desfasurarea activitatii institutiilor publice de cultura aflate sub coordonarea Directiei Cultura, Sport, Turism (T. Nottara, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Ion Creanga etc.) motiv pentru care s-a identificat un imobil ce s-ar preta desfasurarii activitatii acestor institutii, respectiv Teatrul de Vara "Nicolae Balcescu" din Parcul Bazilescu - sector 1, imobil ce se afla in stare de degradare. lmobilul - Teatrul de Vara "Nicolae Balcescu" situat in Str. Olteni nr. 4, sector 1, se afla in domeniul public al statului si administrarea Ministerului Culturii si Patrimoniului National - Centrul National de Conservare si Valorificarea Traditiei si Creatiei Populare. Pentru a reda circuitului cultural acest obiectiv, este necesar ca Primaria Municipiului Bucuresti sa solicite Ministerului Culturii sa-l treaca in proprietatea municipiului Bucuresti.", se arata in expunerea de motive a proiectului semnata de primarul interimar Razvan Sava.

Terenul a fost donat statului de profesorul jurist Nicolae Basilescu si este acum in administrarea Sectorului 1, care a investit pentru reamenajarea parcului circa 1 milion de euro in 2004. Teatrul propriu-zis, ridicat in 1953 dupa modelul Teatrului de la Soci si reprezentativ pentru arhitectura stalinista, este in proprietatea Ministerului Culturii. In ultimii ani acesta se afla intr-o continua stare de degradare.