​​VIDEO - FOTOGALERIE Vot decisiv pentru viitorul Bucurestiului. Consiliul General va discuta din nou, pe 26 ianuarie, proiectul care propune schimbari majore in centrul Capitalei, cu impact urias asupra traficului auto si aspectului orasului

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Vineri, 22 ianuarie 2016, 12:04 Actualitate | Administratie Locala


Proiecte PIDU
Foto: Hotnews
Consiliul General al Municipiului Bucuresti va discuta din nou, pe 26 ianuarie, proiectul care propune reamenajarea unor spatii publice si parcuri din centrul orasului. Proiectul a fost discutat si pe 29 decembrie, insa atunci a fost respins dupa ce mai multi cetateni au cerut acest lucru. Aceste proiecte ar da in sfarsit o fata civilizata acestor spatii publice care in prezent sunt folosite drept imense parcari, insa pentru reamenajare sunt propusi pentru taiere circa 500 de arbori. Proiectantii spun insa ca vor inlocui arborii taiati, o mare parte batrani si degradati, cu arbori noi si la final se va ajunge la un numar mai mare de copaci.

"Un Bucuresti modern, un Bucuresti prietenos cu locuitorii sai este, nu exista nici un dubiu, o dorinta exprimata de bucuresteni in orice studiu, sondaj. Planul Integrat de Dezvoltare Urbana este exact raspunsul la aceste asteptari ale bucurestenilor. Am decis sa reintroduc PIDU pe ordinea de zi a sedintei din 26 ianuarie a Consiliului General. PIDU cuprinde 62 de proiecte de investitii in Capitala, in valoare de aproximativ 293 de milioane de euro. Zonele vizate sunt: Piata Romana la Nord, Piata de Flori la Sud, Calea Mosilor la Est si Calea Grivitei la Vest", a anuntat primarul interimar al Capitalei, Razvan Sava, pe Facebook.

Cele sase mari proiecte ce vor fi discutate si votate de consilierii bucuresteni sunt reamenajarea bulevardului Unirii intre Piata Constitutiei si Piata Unirii si transformarea in spatiu pietonal, reamenajarea Pietei Constitutiei si amenajarea unei parcari subterane, reamenajarea Pietelor Cantacuzino si Lahovary si amenajarea unor parcari subterane, reamenajarea spatiului verde de la Sala Palatului, a parcurilor Izvor si Sfintii Apostoli, dar si revitalizarea zonei de la Piata de Flori.

Proiectele care au stranit cele mai mari controverse au fost reamenajarea bd. Unirii, unde se propune taierea a circa 50 de arbori, dar si reamenajarea Parcului Sfintii Apostoli, unde se taie peste jumatate din copaci. Proiectantii spun ca o mare parte dintre arborii care se taie sunt batrani si bolnavi si se va planta in compensare, astfel ca la final vor fi mai multi arbori decat inainte de inceperea proiectului. HotNews.ro va prezinta o analiza cu arborii taiati si planuri cu taierile marcate.


Pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu General de pe 26 ianuarie se afla urmatoarele proiecte:

- Plan Urbanistic Zonal - PUZ - Piata Constitutiei - Antim - B-dul Unirii Plan Integrat de Dezvoltare Urbana "Zona Centrala"
- Plan Urbanistic Zonal - PUZ  Piata Cantacuzino - Piata Lahovary, Plan Integrat de Dezvoltare Urbana - Zona Centrala"
- Plan Urbanistic Zonal - PUZ - Parc Sfintii Apostoli - Podul Calicilor Plan Integrat de Dezvoltare Urbana "Zona Centrala"
- Plan Urbanistic Zonal - PUZ - Parc Izvor - Pod Mihai Voda Plan Integrat de Dezvoltare Urbana "Zona Centrala"
- Plan Urbanistic Zonal - PUZ - Spatiu Public Sala Palatului Plan Integrat de Dezvoltare Urbana "Zona Centrala"
- Plan Urbanistic Zonal - PUZ - Rahova - Uranus - Piata de Flori Plan Integrat de Dezvoltare Urbana "Zona Centrala"

Aceste proiecte urmeaza a fi depuse pentru a se obtine fonduri europene nerambursabile in valoare de circa 200 milioane de euro. Contractul pentru realizarea proiectulului a fost semnat in 2010 cu un consortiu de firme. Valoarea de proiectare este de 6 milioane de euro, mai mult de jumatate din bani fiind deja platiti.Un București modern, un București prietenos cu locuitorii săi este, nu există nici un dubiu, o dorință exprimată de bucureșteni în orice studiu, sondaj. Planul Integrat de Dezvoltare Urbană este exact răspunsul la aceste așteptări ale bucureștenilor. Am decis să reintroduc PIDU pe ordinea de zi a ședinței din 26 ianuarie a Consiliului General. PIDU cuprinde 62 de proiecte de investiții în Capitală, în valoare de aproximativ 293 de milioane de euro. Zonele vizate sunt: Piața Romană la Nord, Piața de Flori la Sud, Calea Moșilor la Est și Calea Griviței la Vest. #PIDU #Bucuresti

Posted by Razvan Sava on 22 Ianuarie 2016


 • Ce propune fiecare proiect in parte si cati arbori se taie

Bulevardul Unirii - Piata Constitutiei - Manastirea Antim - 53 arbori propusi taiere


Primul proiect pus in dezbatere de Primaria Capitalei prezinta reamenajarea unitara a Pietei Constitutiei, a bulevardului Unirii, bucata cuprinsa intre Piata Constitutiei si Piata Unirii si zona aferenta Manastririi Antim, aflata in spatele bulevardului Unirii.

"Diminuarea traficului in aceasta zona prin implementarea etapizata a propunerilor va crea un mediu propice pentru interzicerea circulatiei auto in zona acestui tronson de pe Bd-ul Unirii, permis fiind doar accesul transportului public pentru sustinerea mobilitatii prin intermediul mijloacelor de tranport blande si totodata pentru facilitarea tranzitarii acestui tronson intr-un timp mult mai scurt", spun arhitectii.

In prima etapa se propune realizarea parcajului subteran de la Piata Constitutiei pentru decongestionarea traficului si eliminarea parcajelor supraterane din aceasta zona, masura esentiala pentru redarea spatiului suprateran pietonului. A doua etapa presupune ridicarea la acelasi nivel a partii carosabile cu trotuarul si tratarea unitara a pavimentului din Piata Constitutiei, zona Manastirii Antim si a Bd-ului Unirii, precum si realizarea amenajarilor peisagistice si urbanistice in zona de interventie conform PUZ-ului.Simulare cum vor arata cafenelele de pe BD. Unirii;  FOTO: Re-act Now Studio


Simulare cum va arata Bd. Unirii dupa reamenajare: FOTO: Re-act Now Studio


Simulare cum va arata Piata Constitutiei dupa reamenajare; FOTO: Re-act Now Studio


Etapa a treia se realizeaza pentru restructurarea circulatiei pe Bd. Unirii prin reducerea suprafetei carosabile la doua benzi pe sens si eliminarea parcajelor laterale, precum si diminuarea numarului de parcari din zona Antim. Restructurarea partii carosabile se va realiza prin delimitarea fata de pietonal prin bolarzi si largirea zonei pietonale aferente fantanilor.

In etapa a patra se propune restructurarea circulatiei auto si pietonale de la nivelul Bd-ului Unirii prin reducerea traficului la un fir pe sens si concentrarea acestuia pe zona de nord fata de axul central, extinderea pietonalului in partea de sud pentru realizarea unei zone deschise pietonale si accesarea spatiului din jurul fantanilor, realizarea pistelor de biciclete, dar si amenajarea peisagistica si urbanistica a spatiilor publice din zona de interventie. Prin aceasta propunere se doreste crearea unei promenade generoase, compusa din spatii publice si o alternare de spatii verzi.

"Datorita latimii mari a bulevardului si a promenadei nou create, pistele duble de biciclete amplasate pe ambele laturi ale bulevardului vor activa trotuarele din proximitatea magazinelor si a pavilioanelor. Acestea nu vor mai fi piste de tranzit, ci pentru plimbare. De asemenea, amplasarea pistelor intre aliniamentele de copaci ar separa spatiul promenadei in doua", spun proiectantii.

Din 766 de arbori cat se afla in zona, vor fi desfiintati 53, dar la final, prin replantari, proiectantii sustin ca se va ajunge la 964 arbori.Arborii propusii cu taiere, marcati cu rosu si portocaliu


"In zona Manastirii Antim, sensul si numarul benzilor de circulatie auto se va pastra, in schimb se va modifica traseul lor, in sensul eficientizarii, astfel castigandu-se spatiu pietonal si spatiu verde. Parcajele auto se vor mentine de o parte si de alta a circulatiei auto, insa vor fi in numar mai mic decat in prezent (existand Parcarea din piata Constitutiei). Zona din fata Manastirii Antim (la intersectia str. Justitiei cu str. Antim Ivireanu) va fi zona pietonala, cu acces auto ocazional pentru parcajele manastirii, parcajele riveranilor si accesul in curtea manastirii. Pentru accesibilizarea zonei se va crea un spatiu public de legatura primitor intre Bulevardul Unirii si Manastirea Antim", explica arhitectii.

"In prezent, bulevardul Unirii nu dispune de o infrastructura propice pentru pietoni si biciclisti, de mobilier urban sau de un sistem de iluminat adecvate, vegetatia este neintretinuta si partial uscata si degradata, iar fantanile nu sunt functionale. Fiind un reper important la nivelul orasului, avand o latime considerabila a partii pietonale si beneficind de prezenta vegetatiei si a fantanilor, bulevardul are potentialul de a deveni un spatiu public important. In Piata Constitutiei, tipul de ocupare al terenului, in acest caz, domeniul public, este parcarea supraterana, fiind utilizata numai ocazional ca spatiu de evenimente, pentru concerte, targuri sau expozitii. Zona Manastirii Antim este greu accesibila si destructurata", spun arhitectii.


Piata Lahovari si Piata Cantacuzino - 13 arbori propusi taiere

Al doilea proiect propune reamenajarea Pietelor Cantacuzino (piata dintre Parcul Icoanei si Parcul Ioanid) si Lahovari si a strazii Eremia Grigorescu care le leaga. Sub Piata Cantacuzino si Lahovari ar urma sa se construiasca doua parcari subterane.

In prezent, pe amplasament, se afla 37 de arbori si se propun pentru taire 13 arbori. La final, datorita plantarilor se va ajunge la 73 arbori, sustin proiectantii.


Proiectul isi propune sa reconfigureze Piata Alexandru Lahovari astfel incat sa se pastreze statuia lui Alexandru Lahovari, vor fi plantati arbori, locurile de parcare reconfigurate si imputinate, iar accesul masinilor va fi permis in special la Spitalul Oftalmologic.Simulare cum va arata Piata Lahovary dupa reamenajare; FOTO: Re-act Now Studio/DSBASimulare cum va arata Piata Lahovari dupa reamenajare; FOTO: Re-act Now Studio/DSBASimulare cum va arata Piata Lahovari dupa reamenajare; FOTO: Re-act Now Studio/DSBA


Pentru Piata Alexandru Cantacuzino, proiectul isi propune reorganizarea traficului rutier astfel incat sa se realizeze o trecere pietonala intre cele doua parcuri din zona. Dupa finalizarea constructiei parcajului subteran, spatiul de deasupra va fi amenajat cu arbori.Simulare cum va arata Piata Cantacuzino dupa reamenajare; FOTO: Re-act Now Studio/DSBA


Simulare cum va arata Piata Cantacuzino dupa reamenajare; FOTO: Re-act Now Studio/DSBASimulare cum va arata Piata Cantacuzino dupa reamenajare; FOTO: Re-act Now Studio/DSBAParc Sfintii Apostoli - Podul Calicilor - 76 arbori propusi taiere


Proiectul propune in principal reconstruirea fostului pod al Calicilor peste Dambovita si conectarea centrului vechi al orasului cu zona din spatele Palatului de Justitie. In plus, se propune reamenajarea parcului Sf. Apostoli, construirea unui parcaj de circa 300 de locuri sub o parte din parc, si regandirea circulatiei auto din zona.

Din 364 de arbori, sunt propusi pentru taiere 76 de arbori din intreaga zona - 45 fiind in declin biologic.

Daca ne uitam strict la arborii din parc, circa jumatate sunt taiati.
Ce arbori se taie in parcul Sf. Apostoli: arborii propusi spre taiere sunt marcati cu portocaliu si rosu

"Propunerea are ca obiectiv reabilitarea in ceea ce priveste traficului, functionala, morala si economica a zonei, prin amenajarea unui traseu pietonal si de bicilisti, refacerea spatiilor verzi din parc si de alianiament si mai ales realizarea unei legaturi pietonale intre cele doua maluri ale Dambovitei in dreptul fostului pod istoric al Calicilor. Conexiunea cu Bd. Unirii, important factor in revitalizarea zonei, se poate obtine prin crearea unor zone de servicii parter in imediata vecinatate a blocurilor, incurajandu-se traversarile si achizitiile din partea PMB pentru refunctionalizarea parterelor. Copacii de aliniament existenti pe strazile Danielopol si Sf. Apostoli se pastreaza si se protejeaza pe perioada lucrarilor si se toaleteaza (daca evaluarea lor recomanda aceasta). Pe o sectiune a str. Sf. Apostoli se introduce un al treilea rand de arbori care intareste plantatia de aliniament si care permite deopotriva pietonilor si biciclistilor sa experimenteze parcursul strazii ca o alee plantata. Catre limita sudica a amplasamentului, reamenajarea prevede completarea plantatiei existente in imediata vecinatate a blocurilor catre bulevardul Unirii. Se propune inlocuirea arborilor degradati. In ceea ce priveste arborii desfiintati datorita noii amenajari, acestia sunt in cuantum total de 31. Numarul de copaci aproape ca se dubleaza in propunere, intrucat totalul acestora insumeaza in prezent 364 copaci, iar noua amenajare propune 537 de copaci, dintre care 288 sunt copaci pastrati din situatia initiala. Intreaga suprafata a parcului Sf. Apostoli face obiectul acestei reamenajari", spun proiectantii.


Simulare cum va arata parcul Sf. Apostoli dupa reamenajare; FOTO: Re-act Now Studio


Simulare cum va arata Podul Calicilor; FOTO: Re-act Now Studio

Cum se restructureaza circulatia

Etapa 1


In prima etapa se propune realizarea parcajului subteran Sfintii Apostoli, a Podului Calicilor si realizarea acceselor pietonale si carosabile in subteran. Aceste interventii au rolul de a decongestiona traficul in zona si totodata de a elibera zona supraterana si de a reda spatiul pietonului. Pentru atingerea acestor obiective, viteza traficului auto va fi redusa la 30 km/h si se vor amenaja intrarile in parcarea subterana. Parcarea subterana va cuprinde la nivel subteran spatiile de parcare pentru autoturisme cu cca. 300 de locuri.

Etapa 2
In aceasta etapa se va realiza reconfigurarea profilului strazii Palatul de Justitie, prin realizarea unor spatii verzi tampon pe limia de proprietate a Palatului de Justitie si
totodata prin realizarea unui rand de parcari supraterane de acostament in partea de nord a parcului.

Etapa 3

In etapa a treia se va realiza uniformizarea pavimentului si ridicarea partii carosabile la acelasi nivel cu pietonalul, comform reglementarilor, precum si amenajarea peisagistica
a parcului Sfintii Apostoli. Pentru suprafetele carosabile pantele, rampele si racordurile vor fi configurate astfel incat sa fie asigurat accesul persoanelor cu dizabilitati locomotorii in
spatiile publice. Traversarile si trecerile de pietoni vor fi prevazute cu covoare tactile pentru nevazatori si deficienti de vedere prin insertii metalice in pavajul de granit. Circulatia velo
este posibila in ambele sensuri si sunt prevazute parcari de biciclete. Intersectiile vor avea semaforizare suplimentara pentru biciclisti. Dispunerea bolarzilor va tine cont de accesele
spre proprietati private.
Mobilierul urban propus va fi alcatuit din obiecte cu dublu rol, functional si de reper, obtinut prin designul unitar in cadrul proiectelor parte a traseului prioritar pietonal si de
biciclisti: rol preponderent functional (bolard, loc de stat, cos de gunoi, rastel de biciclete, inel protectie pentru copaci etc.) sau rol preponderent de oriectare si semnalizare (stalpi
de iluminat, totem, afisaj pentru reclame, insertie metalica in pavaj).

Etapa 4
In etapa finala se va realiza pietonizarea strazii Palatul de Justitie, astfel incat se vor elimina parcarile supraterane si se va extinde suprafata pietonala de la nivelul parcului.

Parcul Izvor - reconstruirea Podului Mihai Voda - 201 arbori propusi taiere

Proiectul pus in dezbatere publica propune regandirea zonei Parcului Izvor - Brezoianu - Lipscani. Astfel, podul Mihai Voda, demolat in 1977, ar urma sa fie reconstruit, iar zonale de la cele doua capete ale podului (scuarul si strada Lipscani si scuarul Izvor) vor fi reamenajate si se vor construi doua parcari subterane.

 "Strada Lipscani va fi reamenajata. Se va scoate circulatia auto de pe segmentul dintre Strada Radu Elie si strada Anghel Saligny. Pavajul, mobilarea si iluminatul se vor face unitar pentru intreaga suprafata", explica arhitectii. La celalalt capat al podului, in scuarul Izvor va fi amenajat un amfiteatru.

Parcajul Lipscani, va avea 2 nivele si un numar total de locuri de parcare de 168, cate 89, respectiv 79 pe nivel. Accesul se face pe o rampa dreapta, sens unic, din Splaiul Independentei printr-o artera de decelerare. Iesirea se face tot in Splai, dar la capatul opus al laturii adiacente Splaiului Independentei. Parcajul Izvor, sub scuarul amfiteatrului, va avea 1 nivel si un numar total de locuri de parcare de 164. Sunt prevazute doua accese si doua iesiri, pe rampe drepte, cu sens unic, o iesire din Splaiul Independentei si doua accese si o iesire din/in Strada Libertatii", explica arhitectii.

Simulare cum va arata podul Mihai Voda; FOTO: Re-act Now Studio/DSBASimulare cum va arata podul Mihai Voda; FOTO: Re-act Now Studio/DSBASimulare cum va arata podul Mihai Voda; FOTO: Re-act Now Studio/DSBASi Parcul izvor va primi o alta fata. "Se propune transformarea lui dintr-un maidan plantat intr-un parc urban reprezentativ pentru centrul Bucurestiului, o anticamera cu doua intrari: spre Muzeul National de Arta Contemporana si, opus, spre centrul istoric al Bucurestiului. Aleiile pietonale ale parcului vor fi trasate pe locul vechilor strazi ale cartierului Uranus si se va reface simbolic topografia zonei, cum era ea inaintea demolarilor din anii '80. Se va reface partial si dealul Manastirii Mihai Voda si se va construi un memorial/ spatiu expozitional ingropat in zona fostei Manastiri Mihai Voda", explica arhitectii.

In total, din 2068 de arbori aflati pe amplasament, proiectul propune desfiintarea a 201 arbori, dar in final se va planta in compensare si se va ajunge pana la 2146 arbori.

Spatiul verde de la Sala Palatului - 137 arbori propusi taiere


Potrivit proiectantilor, parcarea de la suprafata va fi desfiintata, iar masinile vor fi duse in parcarea subterana care se va amenaja sub acest spatiu, iar in fata Salii Palatului vor fi amenajate gradene si fantani arteziene.

Cele doua parculete din stanga si din dreapta salii vor fi si ele reamenajate, iar vizitatorii vor putea sta in doua spatii gen "acvarii de sticla, transparente", unde vor putea bea un ceai sau o cafea. "Vrem ca acest spatiu sa nu fie animat doar cand este un spectacol la Sala Palatului ci in fiecare zi, pe toata durata zilei", a declarat pentru HotNews.ro Mario Kuibus, proiectantul acestui spatiu.


Simulare cum va arata spatiul de la Sala Paltului dupa reamenajare; FOTO: Re-act Now Studio/DSBA


Din 406 arbori si arbusti existenti pe amplasament, se propune desfiintarea a 137. La final insa se va ajunge la un numar de 428 de arbori si arbusti prin replantari.


Reamenajare Piata de Flori - 16 arbori propusi taiere


Zona Uranus a fost un cartier rezidential care a devenit o zona reziduala in urma demolarilor masive din anii 80, iar Calea Rahovei care reprezenta una dintre cele mai vechi si mai dinamice artere comerciale din capitala, a fost izolata in urma insa constructiilor si schimbarilor realizate in perioada regimului comunist. Piata de Flori va fi reamenajata si modernizata, iar in subsol va fi construita o parcare subterana cu 360 de locuri. In zona se va realiza si un traseu pietonal.

"Piata de Flori" este eliminata functiunea de piata agro-alimentara. Inspre Calea Rahovei este propusa salubrizarea terenului si eliminarea constructiilor cu caracter improvizat. Sunt propuse a fi reabilitate si refunctionalizate corpul dinspre Bd. Cosbuc si corpul de piata construit  in aceeasi perioada, dinspre calea Rahovei. Cele doua ganguri ale cladirii pietei, in prezent obturate, vor fi redate in folosinta, realizand un parcurs coerent intre cele doua jumatati ale terenului , care pana acum  functionau independent ca piata agro-alimentara, si piata de flori improvizata. Porticul Pietei Cosbuc se continua cu parcursuri agrementate cu copertine care apara de soare si intemperii varietatea de flori, si mese care te invita la pranz sau si numai la un ceai", propun arhitectii.


Simulare cum va arata Piata de Flori dupa reamenajare; FOTO: Re-act Now Studio/DSBA


"Piata de Flori" este eliminata functiunea de piata agro-alimentara. Inspre Calea Rahovei este propusa salubrizarea terenului si eliminarea constructiilor cu caracter improvizat. Sunt propuse a fi reabilitate si refunctionalizate corpul dinspre Bd. Cosbuc si corpul de piata construit  in aceeasi perioada, dinspre calea Rahovei. Cele doua ganguri ale cladirii pietei, in prezent obturate, vor fi redate in folosinta, realizand un parcurs coerent intre cele doua jumatati ale terenului , care pana acum  functionau independent ca piata agro-alimentara, si piata de flori improvizata. Porticul Pietei Cosbuc se continua cu parcursuri agrementate cu copertine care apara de soare si intemperii varietatea de flori, si mese care te invita la pranz sau si numai la un ceai", propun arhitectii.

In prezent, pe amplasament, se afla 22 de arbori si se propun pentru taire 16 arbori. La final, pe amplasament vor fi tot 22 de arbori datorita replantarilor.


Ce se intampla daca proiectele vor fi adoptate de CGMB


Urmatorul pas este sa se depuna dosarele pentru finantare europeana. Daca se aproba finantarea, urmeaza sa se faca licitatiile pentru desemnarea constructorilor si realizarea proiectelor tehnice pentru executie. Cel mai optimist termen pentru inceperea efectiva a lucrarilor este undeva in 2018, daca primarul Capitalei si le va asuma.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4227 vizualizari

 • -1 (7 voturi)    
  Cartier Henri Coanda (Vineri, 22 ianuarie 2016, 12:26)

  Tibi [anonim]

  Cel mai mare respect pentru acest proiect ambitios - chiar nu suna rau. Din punctul meu de vedere proiectul trebuia demarat cu multi ani inainte, insa niciodata nu e prea tarziu. Am avut ocazia sa vizitez mai multe capitale din EU si nu cred ca exista termen de comparatie cu ce se intampla la noi. Ar trebui totusi schimbat si ceva in randul cetatenilor si anume cultivarea respectului, bunul simt, mentalitatea etc. - sunt elemente de baza fara de care nu vom realiza progresul mult asteptat.
  Stim ca sunt foarte multe probleme in capitala noastra, insa rugam autoritatile sa nu uite de investitiile promise ani la rand pentru amenajarea retelelor edilitare din cartierul Henri Coanda (apa, canal, iluminat public, amenajare drumuri de acess, spatii verzi etc.) - speram ca in campania pentru primaria Bucurestiului sa fie luata in serios aceasta problema si gasirea unei solutii fezabile.

  Cu respect!
 • -1 (5 voturi)    
  This city needs total rebranding in 19th century (Vineri, 22 ianuarie 2016, 12:44)

  Lucjan [anonim]

  Build more parking in the center and surroundings! Repair the sewage system! Repair the existing blocks! They're uglyyyyyy! Get rid of gipsys!Then think how to make this city more beautiful, and make it like old style Bucharest, don't try to make it modern! Because those projects are so daub!
 • +1 (5 voturi)    
  Foarte frumos! (Vineri, 22 ianuarie 2016, 12:54)

  Martinezu [utilizator]

  Mai este cineva pe pagina asta care isi imagineaza ca un singur loc va arata vreodata ca in fotografiile de mai sus?
  Mai crede cineva ca noi avem " autoritati" care cat de cat se gandesc si la bunul mers al lucrurilor? Cate mii de probe nu sunt adunate care toate ne spun contrariul?
  Sa presupunem totusi prin absurd ca se va sistematiza ca in foto. Intr-una din poze, vedem in Piata Lahovari parcat un Audi. Hai sa ne imaginam realitatea. Un purcoi de masini strins unite in jurul Audi ului.
  De ani de zile se tot taie copaci. Acum cica s-ar planta mai multi decit se vor taia...pai da, probabil vine vreun martian la primarie si va randui el lucrurile.
  Visam crozi, si autobuzele de azi sunt blocate de interlopi.
  Haos. !
  • -1 (1 vot)    
   fara masini (Sâmbătă, 23 ianuarie 2016, 1:45)

   Teodor [anonim] i-a raspuns lui Martinezu

   Daca va uitati mai aient si mai si cititi informait proiectul este despre cum lasam doar un Audi ratacit in intersectie si restul masinilor dispar in parcari subterane. Mai mult spatiu pe trotuare pentru oameni asta inseamna mai mult spyiu pentru pomi plantati.
   • 0 (0 voturi)    
    Pomi plantati! (Sâmbătă, 23 ianuarie 2016, 11:51)

    civism [utilizator] i-a raspuns lui Teodor

    Tu intelegi ce spui? In subteran sa va betona, unde este acel spatiu pentru pomi plantati ca stii copacii au nevoie de pamant pentru radacini? II lipeste de beton?
    Uita-te la Piata Universitatii?
 • +2 (2 voturi)    
  Ok, sa zicem ca suntem toti de acord (Vineri, 22 ianuarie 2016, 12:59)

  bigbrother [utilizator]

  Primim ceva garantii ca aceste proiecte chiar se vor face si, mai ales, vor fi realizate conform proiectelor prezentate? Dupa experienta cu Oprescu si zecile de amanari si tzepe, culminand cu betonarea zonei de la Universitate desi proiectul prevedea altceva, nu pot decat sa ma gandesc ca iar vom plati in plus peste costul intial si nici macar nu vom obtine ceea ce s-a stabilit.

  Daca mai punem la socoteala si faptul ca nu exista in acest moment un primar general ci unul interimar precum si ca fiecare sector are o strategie proprie de..haideti sa-i spunem "dezvoltare" ca sa nu spun direct "furt", la cati primari sunt arestati - avem imaginea unui proiect asumat de niste personaje care maine s-ar putea sa nu mai fie la putere, care s-ar putea sa fure industrial, s-ar putea sa schimbe proiectele din condei si lista poate continua. Ma intreb daca merita sa mai riscam inca odata, orasul asta parca e blestemat sa fie condus in ultimii 25 de ani doar de incapabili si hoti.

  Desigur, ceva trebuie facut si cat mai urgent, problemele orasului se agraveaza si cu cat se amana mai mult schimbarea, cu atat va fi mai rau. Este foarte bine ca se mai reduce traficul auto, poate si acea taiere de copaci va fi benefica (apropos, cum stim daca acei copaci au fost plantati si daca aceasta plantare are succes? Primaria sector 3 a plantat zeci de copaci pe care i-a lasat sa se usuce sau au fost furati), poate ca la final totul va arata ok.

  Dar, am mai spus-o si repet: schimbarile par a fi doar de suprafata, nu cred ca asta trebuia sa fie primul pas, ci intai trebuie se rezolva problemele din subteran la nivelul intregului oras (si fiecare ploaie/ger/caldura ne arata cate sunt), apoi problemele cu regiile care au in grija facilitatile orasului (acolo trebuie intrat cu DNA peste ei) si apoi sa se treaca la infrumusetarea orasului. Asta daca nu vrem ca dupa terminarea lucrarilor sa vina Dorel si sa sparga din nou asfaltul..
 • +1 (3 voturi)    
  VISE (Vineri, 22 ianuarie 2016, 13:38)

  Helmuth [anonim]

  VISE, VISE, VISE ........
  Din pacate nu va fi pus nimic in practica nici in 1000 de ani.
  Poate sa vina si Isus din Nazareth premier iar cei 12 apostoli sa fie ministri, iar presedintele Romaniei sa fie insusi Dumnezeu si tot nu se va mai putea face ceva in aceasta tara.
  Praf in ochi, vise desarte, propanganda, atat din pacate.
 • +2 (6 voturi)    
  Defrisari peste defrisari! (Vineri, 22 ianuarie 2016, 15:11)

  Chiar Eu [utilizator]

  Se vor betona pentru parcari subterane, magazine si carciumi intregul parc din jurul Salii Palatului, o treime din parcul din spatele Palatului de Justitie, scuarul dintre Bulevardul Libertatii si Splaiul independentei si o parte din parcul izvor. Se vor defrisa 500 de copaci.
  Unde se va planta in compensare cand spatiul verde din oras se tot reduce. Artentie se vorbeste de suprafata de spatiu verde (asa considera UE) nu de numar de copaci pe metru patrat!!! Baietii astia de la primarie, daca vin eu la ei acasa si le betonez gradina dar le plantez in compensare pe un metru patrat ramas nebetonat vero 50 de, puieti ar accepta?
  Exista procedura de infringement deschisa impotriva romaniei de UE pentru poluarea din Bucuresti, iar Curtea de Conturi tocmai a constatat ca Bucurestiul are numai 9,86 mp de spatiu verde/locuitor (nu 23,21 cat declara Primaria). Uninea Europeana ne cere sa avem minim 26 de metri de spatiu verde/locuitor si noi tot defrisam si betonam ,dar plantam nevoie mare in compensare pe cioturile ramase, sa vada si UE cum poti planta 100 de copaci pe metru patrat.
  La toata aceasta defrisare existau alternative, dar la contracte cu dedicatie, fara concurs, asa se intampla.
  Ce nebuni si corupti ne conduc! Asemenea proiecte vor fi desfiintate in instanta.
 • +1 (3 voturi)    
  CETATENI = REPREZENTNTI ASOCIATIILOR BDUL UNIRII (Vineri, 22 ianuarie 2016, 16:01)

  liviul2006 [utilizator]

  rog Hotnews, ca locuitor al zonei, va rog specificati ca nu erau simpli cetateni, ci reprezentatii tuturor asociatiilor de pe Bdul Unirii
 • -1 (3 voturi)    
  Succes! (Vineri, 22 ianuarie 2016, 16:12)

  marina [anonim]

  In prezent, in Bucuresti nu se poate circula nici pe jos, nici cu bicicleta, nici cu masina, plus ca nu exista locuri de parcare - in centru, in cartiere, deloc. Orice proiect care prevede remedierea unuia dintre aceste aspecte e binevenit. Din cate stiu, strategia care cuprinde aceste proiecte a ajutat orasul sa ajunga pe lista scurta de candidatura la Capitala Culturala Europeana. Pana sa ajungem acolo mai e mult...dar e un inceput. Mai ales daca e pe fonduri = bani europeni...ar trebui facut cat mai mult din aceste propuneri...caci bani romanesti nu vor fi niciodata pentru investitii de dimensiunea asta.
 • 0 (2 voturi)    
  Amintiri.... (Vineri, 22 ianuarie 2016, 16:14)

  nolica [utilizator]

  Avem cumva ? Primarul mrilor "PROIECTE"....AMINTESTE DE sova.
 • -2 (2 voturi)    
  am obosit de discutii fara finalitate! (Vineri, 22 ianuarie 2016, 16:32)

  Cristina [anonim]

  Oameni buni, am obosit sa tot discutam atata, si sa nu facem nimic!
  Votati odata ce e de votat, si haideti sa vedem si rezultate! Ca anii trec, plangem ca Bucurestiul nu arata ca alte capitale europene, dar apoi ne poticnim in discutii sterile despre una sau alta, si iar nu facem nimic!
  Un pic de coerenta si continuitate, asta mi-ar placea sa vad! Hai cu PIDU asta mai repede!


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by