Zeci de masini circula zilnic si parcheaza pe strazile pietonale din Centrul Istoric al Capitalei. Asta desi este interzis accesul masinilor, iar intrarile in aceasta zona sunt pazite de Politia Locala si au bolarzi (stalpisori) retractabili. HotNews.ro a scris in mai multe randuri despre aceasta situatie, iar reprezentantii Primariei Capitalei au spus ca in zona sunt mai multe institutii ale statului care au permis de parcare (Avocatul Poporului are 3 locuri de parcare) si se permite accesul locatarilor.

Masini Centrul Istoric 7Foto: Hotnews

Cu toate acestea, Primaria Capitalei nu a facut nimic pentru remedierea situatiei, desi la doi pasi se afla parcarea subterana de la Universitate, detinuta de Primarie, unde se poate parca fara probleme. Tot in zona exista mai multe parcari private (Cocor, Unirea, Intercontinental) unde exista suficiente locuri libere.

In plus, desi aprovizionarea se face potrivit regulamentului doar intre orele 6.00 - 10.00 dimineata, dubele cu marfa vin toata ziua pe aceste strazi. Pe langa faptul ca risti sa te calce masina ca pieton si trebuie mereu sa te uiti in spate, din cauza traficului intens pavajul de pe aceste strazi s-a deteriorat. Reamintim ca Primaria Capitalei a investit peste 12 milioane de euro pentru a reface strazile din centrul Istoric, lucrarile finalizandu-se in 2012.

FOTOGALERIE Centrul Istoric al Capitalei, marti, ora 9.30 dimineata