O noua avarie a avut loc marti dimineata, in jurul orei 4.00, la reteaua RADET. Este vorba despre o magistrala care alimenteaza circa 145 de blocuri aflate in zona Brancoveanu din Capitala. Reprezentantii RADET spun ca avaria a fost izolata si ca furnizarea incalzirii si a apei calde nu a fost intrerupta, dar pot aparea disfunctionalitati.

Calorifer cu repartitorFoto: Agerpres

"Au fost efectuate manevre specifice sistemului de termoficare, avaria a fost izolata, iar cele 145 de blocuri din zona au fost alimentate astfel incat furnizarea incalzirii si a apei calde catre imobile nu a fost intrerupta, insa, izolat, pot aparea disfunctionalitati. Echipele RADET lucreaza in regim continuu pana la remedierea avariei si finalizarea lucrarilor de reparatii. Va reamintim pe aceasta cale ca din durata totala a interventiei la o avarie, perioada cea mai lunga de intrerupere a furnizarii energiei termice catre consumatori este cauzata de golirea instalatiei si ulterior, dupa interventia propriu-zisa, incarcarea sistemului pentru reluarea furnizarii incalzirii si a apei calde catre blocuri", explica reprezentantii RADET.

Reteaua de termoficare, care apartine patrimoniului public al Municipiului Bucuresti, are o vechime de peste 40 de ani, cei aproximativ 975 km de retea primara si alti 2.970 km de retea secundara nefiind inlocuiti.