Dezvaluiri incredibile ale Curtii de Conturi in "Afacerea panseluta" din Bucuresti: primarii Capitalei au aruncat banii contribuabililor pe tei cumparati cu 2.500 de lei, crizanteme de 310 lei, cos de gunoi de 2.800 lei si balansoar de 12.000 de lei

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Vineri, 8 ianuarie 2016, 12:19 Actualitate | Administratie Locala


Parc Bucuresti
Foto: USER UPLOADED
Bataia de joc a primarilor din Bucuresti la adresa taxelor si impozitelor platite de contribuabili a fost documentata de Curtea de Conturi. Dezvaluirile arata o incredibila risipa de bani: primariile de sectoare au cumparat plante si arbori pentru amenajarea spatiilor verzi de 20 de ori mai scumpe decat preturile de la producatori. In plus, in sectorul 3 si in sectorul 6 s-a constatat ca o mare parte dintre arborii plantati s-au uscat imediat sau au fost furati, risipindu-se zeci de milioane de lei. Un alt exemplu de bani aruncati pe fereastra: in perioada 2007-2008, Primaria sectorului 3 a platit pentru un tei circa 2.500 lei. Sume uriase au fost cheltuite nejustificat si pentru locurile de joaca din parcuri.

 • Primariile din Bucuresti au cheltuit in perioada 2007-2014 circa 2,7 miliarde lei (600 milioane euro) pentru intretinerea si amenajarea spatiilor verzi
 • Cheltuielile exorbitante pe panselute si arbusti supraevaluati s-au inregistrat in timp ce aceleasi autoritati locale din Bucuresti se plangeau ca nu au bani pentru proiecte care sa scada poluarea din Capitala. Comisia Europeana a sanctionat Romania pentru poluarea crescuta din Bucuresti

Cum s-a ajuns la sume cu pana la 20 de ori mai mari pentru achizitionarea plantelor?

Inspectorii Curtii de Conturi au constat ca o parte dintre firmele cu care primariile au incheiat contracte pentru intetinerea spatiilor verzi nu produc aceste plate, ci le cumpara de la producatori, dar le vand mult mai scump Primariei.

"Asa cum rezulta din verificarile efectuate de ANAF la o parte din societatile care deruleaza contracte de amenajare si intretinere spatii verzi, acestea nu sunt producatoare de material   dendro-floricol, materialele comercializate fiind achizitionate de la producatori interni sau importate, situatie in care preturile achitate sunt mult mai mari fata de cele de achizitie de la producatori (si de 20 de ori in unele cazuri)", se arata in Auditul Curtii de Conturi.

O constatare halucinanta a Curtii de Conturi se refera la adaosurile practicate de furnizori si acceptate de unele primarii de sector. Adaosurile au ajuns la 2.483% in cazul unor crizanteme pe care o primarie de sector a platit 310 lei/bucata, desi furnizorul primariei le cumparase de la producator cu 12 lei/bucata. Adaosuri uriase, de 418%, au fost constatate si la cumpararea de trandafiri (achizitionati cu 5,5 lei bucata si revanduti primariei cu 28,5 lei/bucata).


4,5 milioane de lei pentru arbori care s-au uscat sau au fost furati

O alta constatare a Curtii de Conturi este ca o parte dintre arborii plantati s-au uscat sau au fost furati, imediat dupa plantare, risipindu-se zeci de milioane de lei. Doar la sectorul 3, in 2012 (an in care primari au fost Liviu Negoita - PDL si Robert Negoita - PSD), s-au cheltuit circa 4,5 milioane de lei pentru arbori care s-au uscat sau au fost furati.

"In Sectorul 3, urmare a verificarilor si inspectiilor pe teren, au fost intocmite mai multe procese verbale de catre inspectorii responsabili de zona, prin care s-a constatat uscarea sau degradarea  materialului dendrologic plantat sau furtul acestuia. Astfel, in cursul anului 2012 a fost semnalata degradarea unui numar de 89.158  arbusti,  in  valoare  de 4.4 milioane lei si furtul a 11.522 plante in valoare de aproximativ 962.000 lei. In  fapt, Sectorul 3 a plantat in anul 2012, printre altele, arbusti taxus baccata, arbusti ligustrum si arbusti hibiscus (in cantitati de ordinul zecilor de mii si chiar a sutelor de mii de bucati) in conditiile in care in anii anteriori acestia s-au uscat in foarte mare parte", se arata in Auditul Curtii de Conturi.

In 2013, din arbustii Taxus Baccata plantati pe bd. Theodor Pallady nu a ramas nici macar unul. Paguba: 1,5 milioane lei. Primaria nu avea garantie pentru arbusti.

"Urmare verificarii efectuate pe teren, cu ocazia auditului financiar efectuat in anul 2013, s-a constat faptul ca pe aliniamentul Theodor Pallady nu mai exista niciun arbust Taxus Baccata. Valoarea  arbustilor uscati la nici 3 luni de la plantare pe aliniamentul  Theodor Pallady si care la data auditului  nu  mai  erau  pe  aliniament insumeaza 1.545.000 lei. De  asemenea,  s-a  constatat  din  verificarile  efectuate  pe  teren  faptul  ca   foarte multi  din  acesti  arbusti,  in  special  taxus  baccata si  hibiscus  plantati  in  anii  2011 si 2012  sunt  uscati  sau  lipsa  din  aliniamente,  fiind  observati  ca  fiind  lipsa,  degradati vizibil sau uscati un numar de aproximativ 5.000 bucati arbusti taxus baccata (in plus fata de cei constatati lipsa pe aliniament Tehodor Pallady) si cel putin 78.800 bucati arbusti hibiscus. Mai mult, si arbustii plantati in anul 2013 s-au uscat in proportie foarte mare si nu  au  fost  inlocuiti  pe  cheltuiala  furnizorului, neexistand  in  contractele  incheiate intre  Sectorul  3 si  SC  ADPB  SA  clauze  care  sa  prevada  o  perioada  de  garantie pentru  materialul  dendrofloricol  plantat.  Pentru  niciuna  din  plantele  contractate, Sectorul 3 nu  a  primit garantie de la furnizor, astfel ca, desi s-au uscat cu zecile de mii, nicio planta uscata sau  degradata vizibil nu a fost inlocuita pe cheltuiala furnizorului SC ADPB SA", se arata in raport.

"Suma platita, doar pentru achizitionarea de flori, arbori si arbusti (fara cheltuielile de ingrijire a materialului dendrofloricol), de catre Sectorul 3 in anii 2011 si 2012 (cand primar era Liviu Negoita, PDL) a insumat 39.514.000 lei, rezultand astfel ca Sectorul 3 a dovedit o vadita lipsa de responsabilitate si dezinteres fata de banii contribuabililor", potrivit documentului.


In sectorul 6, in 2013-2014 - 70% dintre thuja plantata a fost distrusa


Si in sectorul 6 este o situatie similara. Cele mai mari distrugeri au fost constatate la arbustii Thuja: din cele 5.000 fire plantate au fost  gasite pe teren  doar 1500  fire, paguba reprezentand  un  procent  de 70%  din cantitatea plantata in anii 2013-2014 (primar Rares Manescu, PNL) si la arborii Acer, la care procentul distrugerilor si furturilor, pe o perioada de doi ani, a fost de 88,8%.

La Sectorul 4, in anul 2010 (primar Cristian Popescu Piedone) s-au constatat plante perene si rulouri de gazon in valoare de 354.000 lei care nu au fost gasite de auditori pe amplasamente, conducerea entitatii motivand ca acestea fie au fost furate, fie s-au uscat.

Tot la Sectorul 4 s-a constatat efectuarea unei investitii privind amenajari peisagistice efectuate in  anul 2008 (primari Adrian Inimaroiu - PNL si Cristian Popescu Piedone - PC) in valoare de 263.000 lei, cu receptii finale in 2009, care au fost inlocuite total in 2009 urmare lucrarilor de ¬modernizare¬ efectuate de SC ADPP 4 SA, in baza comenzilor lansate de Sectorul 4.

"De asemenea s-a retinut efectuarea unor amenajari peisagistice constand in: sistem automatizat pentru irigatii,  arbusti,  rulouri de gazon in suma  de 1.088 mii lei achitata de Sectorul 4, efectuate in mai 2008 la scuarul de pe toata lungimea Soselei Berceni, distruse in 2010 ca urmare a lucrarilor   de   supralargire   efectuate   de Administratia Strazilor. Aceste cheltuieli ineficiente s-au datorat lipsei de comunicare dintre Sectorul 4, Primaria Capitalei si Administratia Strazilor care a dus la efectuarea de  cheltuieli  cu  lucrari  de  modernizare  a  unor  spatii  verzi  care  au  fost  distruse  in totalitate,  inaintea  expirarii  duratei  de  folosinta  a  acestora,  demonstrand  lipsa  de viziune si risipa banilor cetatenilor", se arata in Audit.

O situatie similara cu cea prezentata mai sus s-a constatat si la Sectorul 1, unde spatiile verzi amenajate de Administratia Domeniului Public au fost deteriorate in proportie de peste 50% cu ocazia lucrarilor de reabilitare a sistemului rutier pe Bd. C-tin Prezan si Bd. Aviatorilor, fara ca firmele care au produs deteriorarile sa aiba obligatia aducerii la starea initiala a suprafetelor verzi.

Aceeasi situatie si la Sectorul 2, care pentru amenajarea Platbandei (spatiu verde intre carosabil si trotuar) de pe Soseaua Fundeni a achitat suma de 360.000 lei in anul 2009: "Din cauza unor lucrari  efectuate de Electromontaj S.A., spatiul verde a fost distrus in totalitate. Mentionam ca pentru  efectuarea lucrarilor, Electromontaj a avut autorizatie eliberata de Primaria Municipiului Bucuresti. ADP Sectorul 2 a solicitat Electromontaj S.A. readucerea zonei la starea initiala, lucru ce nu s-a realizat pana la data finalizarii actiunii de audit", potrivit documentului.

In plus, o  parte  din  materialul  dendro-floricol  (magnolii,  rododendroni,  trandafiri, buxus forme, buxus gard viu, plante perene), cuprins in situatiile de lucrari, decontate de ADP Sectorul 2 in anii 2009 si 2010 (primar Neculai Ontanu, UNPR) nu se mai regasea pe teren la data auditului (2011), lipsa acestuia  fiind  explicata  de  reprezentantii  institutiei  atat ca urmare a conditiilor meteo din iarna anului 2009 - 2010, cat si a furturilor.  

Curtea de Conturi a mai constatat la Primariile din Bucuresti si contractarea unor lucrari si servicii care in paralel erau efectuate si in regie proprie de institutiile publice.

Primaria sectorului 3 a platit pentru un tei circa 2.500 lei

La Sectorul 3, Curtea de Conturi a constatat ca in perioada 2007-2010 (Primar Liviu Negoita), au  fost plantati 4.506 platani si tei, din care 2.042 au fost cumparati la un pret cuprins intre 20-30  lei/buc in anii 2007-2008, iar  2.464 arbori au fost achizitionati la un pret cuprins intre 1.559 si 2.419  lei/buc, in intervalul 2009-2010, deci la un pret  de 100 de ori mai mare, se mai arata in audit.

Tot Primaria sectorului 3 a facut urmatoarele achizitii cu preturi uriase:
- 4 banci cumparate in mai 2012, in valoare de 20.000 lei;
- 410 banci inregistrate sub denumirea "complex ornamental compus dintr-un ghiveci si banca betonata", achizitionate in 2010 si 2011, in valoare de 2,8 milioane lei;
- 13 cosuri de gunoi din lemn exotic si metal, cumparate in 2010 cu 37.000 lei.

In 2014, la ADP Sectorul 2, pretul bancilor variaza de la 415 lei (banca cu spatar de lemn si schelet metalic) la 1.432 lei (banca cu spatar, material plastic reciclat). La polul opus se afla ADPB din Sectorul 3 (primar Robert Negoita), la care pretul de achizitie al bancilor a fost de 3.890 lei, de 9 ori mai mare decat cel achitat de ADP Sector 2 si dublu fata de celelalte sectoare.

Situatia este asemanatoare si in cazul cosurilor de gunoi, in sensul ca acestea au fost  cumparate de primariile de sector la preturi cu diferente semnificative. Astfel, ADP Sectorul 2 a platit pentru un cos de gunoi 225 lei, iar ADP Sectorul 1 (primar Andrei Chiliman - PNL) a platit 1.370 lei/cos de gunoi, de aproape 6 ori mai mult.  


Primaria sector 1 a cumparat balansoare cu 12.750 lei

Diferente uriase sunt si la achizitiile pentru locurile de joaca: pretul pentru un  balansoar merge de la 927 lei (Sector 3) la 12.750 lei (Sectorul 1). Primaria condusa de Andrei Chiliman a fost campioana si la banii aruncati pur si simplu pe o jucarie pe arc amplasata in parcuri: 11.500 lei, de cinci ori mai mult decat cei 2.612 lei platiti in Sectorul 4.

La Sectorul 5 (prima Marian Vanghelie - PSD), din verificarea efectuata la Administratia Domeniului Public, din verificarea a doua contracte in parcurile Romniceanu si Pecineaga, s-au constatat diferente foarte mari pentru aceleasi produse. De exemplu, o magnolie in parcul Romniceanu a costat 405 lei, iar in Parcul Pecineaga 35 lei. Un Chamaecyparis gold a costat 243 lei in Parcul Romniceanu, iar in parcul Pecineaga 162 lei.La ADP sector 2 - in 2011-2012 - 72% dintre contracte s-au facut prin achizitie directa

La ADP sector 2, 72% dintre contracte s-au facut prin achizitie directa in 2011-2012

La Administratia Domeniului Public Sector 2,  angajarea  fondurilor bugetului local pentru amenajarea spatiilor verzi s-a realizat in principal in anii 2011-2012 prin utilizarea  procedurii  de  achizitie directa, in proportie de 72% din totalul contractelor incheiate, se arata in audit.

Curtea de Conturi a mai facut o constatare uluitoare: Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement (in subordinea Primariei Capitalei) a atribuit contracte in perioada 2011-2012 doar prin achizitii directe, fara accesarea SEAP, iar in unele cazuri a divizat contractele de achizitie publica in mai multe contracte distincte de valoare mai mica.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

34782 vizualizari

 • +47 (59 voturi)    
  ANAF (Vineri, 8 ianuarie 2016, 12:23)

  CititorulComentator [utilizator]

  Pentru astia vreti voi sa colectati taxe pana si de la cei fara venituri?

  Spitale nu, scoli nu, servicii guvern cu sila, furaciuni peste tot si bataie de joc, ne auzim cand tratati banii cu respect. Pa!
  • +15 (15 voturi)    
   phai da' tu ce ai crezut (Vineri, 8 ianuarie 2016, 13:03)

   mnicku [anonim] i-a raspuns lui CititorulComentator

   nu le mai pasa de nimic pt ca stiu nu vor pati nimic.
   Ca sa aibe ei de unde fura sa-si de-a unii la altii chestii speciale .

   La cit sint de "buni" gospodari si sumele platite sint infime, ei ar fi vrut citeva mii euro/panseluta. Fraierii platesc taxe si impozite iar ei arunca banii.

   In schimb e incredibil ca specimenele in cauza nu sint infundati la puscarie
   • +11 (11 voturi)    
    na (Vineri, 8 ianuarie 2016, 15:19)

    gabriel [anonim] i-a raspuns lui mnicku

    Pai nu arunca nimeni bani, doar ii baga la ei in buzunare
   • 0 (10 voturi)    
    Cine? (Vineri, 8 ianuarie 2016, 15:33)

    Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui mnicku

    Cie sa ii trimita la puscarie? O Justitie curupta, ea insasi complice la jaful general, si o lege facuta pentru hoti si corupti?
    • +4 (4 voturi)    
     stai un pic (Sâmbătă, 9 ianuarie 2016, 11:59)

     federal [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

     1. acolo scrie ca au verificat din 2007.
     deci Curtea de Conturi a stiut de 8 ani chestiile alea si ne spune abia acum ca una si alta? ( nu cred ca nu s-au facut verificari anuale ale Curtii de Conturi)

     2.cand se prescrie prejudiciul daca nu umbli dupa aia care au furat? deci ce e inainte de o anumita data, adio si n-am cuvinte. abia din iunie 2008 a aparut Oprescu.( cele din timpul Videanului sunt prescrise?)
     • +2 (2 voturi)    
      cum (Sâmbătă, 9 ianuarie 2016, 13:47)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui federal

      de curtea de conturi, condusa de fostul prim ministru comunist vacaroiu (pardon, vroiam sa zic psd-ist) a facut publice aceste matrapazlacuri tocmai acum?
      de ce nu au zis nimic pana acum, tinand cont ca, asa cum bine observa @moron, verificarile au inceput din 2007? deci, incepand cu finalizarea lui 2007 inseamna ca din 2008, din an in an, trebuia sa fie adusa la cunostinta publicului, toata tarasenia.
      • 0 (0 voturi)    
       cum de ce? (Duminică, 10 ianuarie 2016, 13:24)

       Maica Reteza [utilizator] i-a raspuns lui nahir

       Pai anul asta sunt alegeri locale, trebuie sa iasa cine trebuie. Ii dam in gat p-aia care au spart 600 de milioane de euro atunci ca sa le luam noi locul, sa spargem noi urmatorii 600 de milioane de euro.
     • +2 (2 voturi)    
      Draga Curte de Conturi (Sâmbătă, 9 ianuarie 2016, 13:50)

      manoman [utilizator] i-a raspuns lui federal

      ...............................

      Unde ai fost in astia 8 ani?
      ..........................................
  • -2 (14 voturi)    
   OBSERVAȚI CUM SÎNTEM ZĂPĂCIȚI CU NIMICURI (Vineri, 8 ianuarie 2016, 13:16)

   pointless man [utilizator] i-a raspuns lui CititorulComentator

   Cînd vrei să parcurgi comentariile, atenția îți este deturnată cu escrocherii gen
   „De trei ani, un tanar sustine ca iubita sa a murit intr-un accident produs chiar de ea. Testele ADN au aratat insa adevarul”.

   ADEVĂRUL ? Să mori de rîs (sau plîns).

   Să ne trăiască ”occidentalul ProTV” !

   Și încă și mai occidentala sa prezentatoare ”se f...u butonul”, ”cea mai iubită dintre TV-pămîntecele” post 1989.
   • +9 (9 voturi)    
    Click bait (Vineri, 8 ianuarie 2016, 13:53)

    CititorulComentator [utilizator] i-a raspuns lui pointless man

    Tehnica se numeste click bait, scopul fiind generarea de vizite pe reclame si eventual bani.

    Hotnews se abtine in general de la practica dar nu inteleg de ce s-a asociat cu stirileprotv, probabil banu'...

    HOTNEWS: Daca bagati un abonament lunar/anual pentru hotnews, eu platesc, cu conditia sa scoateti rahaturile gen stirileprotv si clickbaiturile si sa scrieti cu diacritice, macar titlurile.

    Multumesc :)
  • 0 (4 voturi)    
   Minusoii (Vineri, 8 ianuarie 2016, 13:31)

   CititorulComentator [utilizator] i-a raspuns lui CititorulComentator

   Sa inteleg ca sunteti de acord cu finantarea furtului generalizat.
  • +4 (4 voturi)    
   Parlamentu-i puterea suprema in Romania (Vineri, 8 ianuarie 2016, 16:31)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui CititorulComentator

   se zvonea pe la finele anului trecut . . .
  • 0 (0 voturi)    
   ... (Vineri, 8 ianuarie 2016, 21:08)

   klaudyuxxx [utilizator] i-a raspuns lui CititorulComentator

   de ce te legi de anaf? e vina anafului ca primarii sunt hoti?
 • +18 (18 voturi)    
  eh (Vineri, 8 ianuarie 2016, 12:28)

  spy [utilizator]

  asta se paractica peste tot cu gardulete, ornamente, stalpi decorativi, flori plantate in fiecare an, etc
  • +10 (10 voturi)    
   iar metoda de furt e patentata (Vineri, 8 ianuarie 2016, 14:41)

   Gobelin [utilizator] i-a raspuns lui spy

   metoda e simpla si aplicata la scara larga:
   spargi un contract de achizitie in sub-contracte mici si dese, cheia marilor spagese.
   astfel, se scoate separat la achizitie: niste banci, flori, arbusti, cosuri de gunoi, chiar daca sunt pentru acelasi sector sau parc.
   nu mult, cat sa pici sub 100.000 pentru ca, astfel, nu mai tre' sa faci licitatie, poti trece la achizitie directa.
   desigur, cateva firmulete care-si impart prada, ca sa nu bata la ochi.
   si uite asa se prada banul public, cu buna-stiinta a celor care aproba aceste achizitii.
   ca doar n-o sa-mi spuneti ca exista cineva trecut de 18 ani care sa nu stie ca un arc de metal cu o placuta de lemn la capat n-are cum sa coste 11 000 de lei, un balansoar 12 000 lei iar un cos de gunoi 1 400 lei.
   astea sunt exact pe linia chioschiurilor pagoda de 120 000 lei bucata, achizitionate de doctorul spagar Oparescu.
   • +6 (6 voturi)    
    nu poti divide in acest fel achizitiile! (Vineri, 8 ianuarie 2016, 16:39)

    Roman_Cetatean [utilizator] i-a raspuns lui Gobelin

    In cel mai "bun" caz faci pe loturi, dar se aplica procedura data de suma cumulata a lor- adica depasind cei 30,000 euro pt achizitie directa-"cerere de oferta" (care e un fel de licitatie) si licitatie deschisa.,
    Ma indoiesc ca au avut astia nervi si timp sa faca mii de achizitii directe, pt fiecare parculet, cate 10 directe X sute de parcuri si parculete si strazi, care insemnau tot atatea contracte, ca nu le mai scoteau la capat.
    Nu, metoda e cu licitare,dar Caietele de Sarcini sunt facute dinainte, de firme, trec de filtrele ANRMAP, UCVAP si se inteleg ei la executie , receptie si plata. Caci, trecand peste umflarea preturilor de f multe ori si executia si receptia sunt de batjocura, asa cum vedem is minunatele platforme IT sau lucrari de infrastructura.
    • +4 (4 voturi)    
     scuze, dar chiar au facut-o?! (Vineri, 8 ianuarie 2016, 18:49)

     Roman_Cetatean [utilizator] i-a raspuns lui Roman_Cetatean

     am recitit articolul si...la final scrie de cei de la ALPAB si de la Sectorul 2 ca au facut directe si "spart" achizitiile!?!
     In conditiile in care OG 34 e f.f.f clara! Nu imi vine sa cred, orice expert de achizitii stie ca NU poti sparge achizitii care tin de acelasi scop/obiectiv!
 • +25 (25 voturi)    
  hotnews (Vineri, 8 ianuarie 2016, 12:31)

  andreiu [utilizator]

  va rog sa nu mai scrieti articole din astea ca-mi creste tensiunea !
  • +25 (25 voturi)    
   București - oraș nerecomandat cardiacilor (Vineri, 8 ianuarie 2016, 12:51)

   Tescovin [utilizator] i-a raspuns lui andreiu

   Sunt sigur că și primarii respectivi și-ar fi dorit ca acest articol să nu apară. Desigur, din grijă pentru cei cu probleme cardiace (la a căror proliferare dealtfel tot ei contribuie din plin).
   • +11 (11 voturi)    
    acum, (Vineri, 8 ianuarie 2016, 13:02)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui Tescovin

    daca tot a aparut articolul, ar fi pacat sa se piarda.
    recomand audituri facute de firme impartiale (eventual din afara tarii) urmate inevitabil de cazarea pe termene cat mai lungi la "beciul domnesc" a tuturor vinovatilor, indiferent ca sunt fosti sau actuali primari. sa nu fie singur oprescu.
   • +10 (10 voturi)    
    nu doar Bucurestiul! >: (Vineri, 8 ianuarie 2016, 13:35)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Tescovin

    CE zici, la mine in oras, puiet de pin = peste 3000 ron bucata, puiet de mesteacan = peste 2000 ron bucata... samd... asta, FARA manopera de plantare (care a mai costat si ea ceva)?!! >:
   • +4 (6 voturi)    
    Nerecomandat oamenilor in general (Vineri, 8 ianuarie 2016, 14:14)

    CititorulComentator [utilizator] i-a raspuns lui Tescovin

    Doar cainilor...
 • +5 (25 voturi)    
  cei mai cinstiti tehnocrati (Vineri, 8 ianuarie 2016, 12:33)

  gigi1 [utilizator]

  Uite domne ca nu au crescut taxele degeaba, se face ceva cu banii aia, deabia astept sa arunc servetelul in cosul din lemn exotic.
  • +15 (15 voturi)    
   Greșit.Este vorba de PSD și Oprescu. (Vineri, 8 ianuarie 2016, 12:54)

   mircea [anonim] i-a raspuns lui gigi1

   Spun Oprescu separat pentru-că este vârful de lance al hoților din PSD.Oprescu a furat atât demult,că nu are timp justiția să-i ancheteze,judece și condamne fărădelegile.Nu mai votați bucureșteni,panglicari ca Oprescu!
  • +14 (16 voturi)    
   tehnocratii ? (Vineri, 8 ianuarie 2016, 12:59)

   charlie [utilizator] i-a raspuns lui gigi1

   Uita-te mai bine, ca nu "tehnocratii" au facut toate magariile-astea ! Pana una, alta, de bine, de rau in timpul acestei guvernari tehnocrate se dau in vileag toate aceste porcarii, facute de politruci fara Dumnezeu !
   • 0 (8 voturi)    
    ma uit foarte bine (Vineri, 8 ianuarie 2016, 13:58)

    gigi1 [utilizator] i-a raspuns lui charlie

    Tehnocratii doar au marit taxele sa acopere gaurile si vor sa le ia si de la vanatori si cautatori de radacini in timp ce lui voiculescu nu i-au confiscat nimic si mai are si putin si scapa ca e scriitor, ti se pare tie ca astia sunt diferiti? eu zic ca e aceeasi gasca cu alti oameni in fata.
  • +14 (16 voturi)    
   Postac. (Vineri, 8 ianuarie 2016, 13:05)

   ouyang [utilizator] i-a raspuns lui gigi1

   Tehnocratii sunt la guvern si abia au ajuns acolo. Nu au legatura cu hotia generalizata din mandatele opresciene. Ai mai facut 50 de bani deturnand discutia.
   • -3 (9 voturi)    
    esti naiv sau platit (Vineri, 8 ianuarie 2016, 13:56)

    gigi1 [utilizator] i-a raspuns lui ouyang

    Doar ce au ajuns si au marit taxele planuite de gasca veche si in loc sa confiste banii de la cei condamnati vor sa ia bani de la cei fara venituri ca sa acopere toate tunurile astea si multe altele date de "colegi".

    Eu nu am vazut nici o schimbare la noul guvern aceeasi politica, cand o sa vad ca fac ceva diferit atunci o sa imi schimb parerea pana atunci se pare ca esti un postac care sustine tabara de la guvern fara argumente, doar vesnica ai nostrii sunt mai buni ca ma platesc.
    • 0 (2 voturi)    
     De acord cu continuatul politicii useliste. (Vineri, 8 ianuarie 2016, 17:30)

     ouyang [utilizator] i-a raspuns lui gigi1

     Pana acum. Dar, repet, nu au legatura cu ce a furat Oprescu. Inca astept de la Ciolos reforma promisa. Increderea nu e nicidecum un cec in alb.
 • +21 (21 voturi)    
  Cand sunt alesi DERBEDEI ca primari !!! (Vineri, 8 ianuarie 2016, 12:34)

  andreesanu [utilizator]

  Un tei luat din pepinera direct costa sub 50 de lei ,o crizantema in florarie daca-i cumparata costa 3 lei !!!.
  Bagati Curtea de Conturi pe ei ,faceti evaluarea ,inaintati raportul la DNA ,semnatarilor li se pune sechestru pe tot ce au pina se judeca procesul.
  Cine a facturat asa ceva este complice la TALHARIE ,pana nu-i bagati la beci sau la ocna !!!,nu se linistesc derbedeii =alesii vostri !!!
  • +7 (7 voturi)    
   de ce nu si-au facut la spatii verzi ? (Vineri, 8 ianuarie 2016, 13:05)

   mnicku [anonim] i-a raspuns lui andreesanu

   citeva sere pt flori si arbusti ? terenuri au, oameni la fel .

   Au in schimb interes sa arunce banii . La fel este peste tot in tara
  • +7 (7 voturi)    
   daca l-ai ales odata poate ai gresit (Vineri, 8 ianuarie 2016, 13:42)

   alin [anonim] i-a raspuns lui andreesanu

   daca l-ai ales odata pe un primar poate ai gresit dar cand il alegi iar si iar pe acelasi hontanu atunci nu mai ai nici-o scuza.
 • +13 (13 voturi)    
  Pentru fostii si actualii primari (Vineri, 8 ianuarie 2016, 12:37)

  TomaN [anonim]

  Va steptam cu drag!
  Vanghelie, Piedone si Oprescu
  • +5 (5 voturi)    
   si ceilalti! (Vineri, 8 ianuarie 2016, 13:36)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui TomaN

   !
  • +3 (3 voturi)    
   VOtam (Vineri, 8 ianuarie 2016, 15:36)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui TomaN

   Votam PSD. USL, PD, UNPR, UDMR samd. Grupari organizate de furt si jaf. Noa securime ivita din gasca criminalului Iliescu si a uscariasului NAstase, plagiatorului Pontac, hotului electoral Gragnea etc etc.
 • +19 (19 voturi)    
  Si gata? (Vineri, 8 ianuarie 2016, 12:38)

  ouyang [utilizator]

  Atat? Aceste dezvaluiri trebuie sa duca la demisii si puscarie pentru cei care inca nu sunt acolo. De asemenea recuperarea banilor de la firmele capusa. Acestea vor spune ca doar au strans bani de campanie pentru dottore sau alti politruci si ca nu ii au de fapt etc. Hai ca se poate. Follow the money. Gata cu dezmatul asta. Acum se vede foarte bine de unde ii ies mertane oricarui p..fric de "ales".
 • +13 (13 voturi)    
  carcotasi (Vineri, 8 ianuarie 2016, 12:39)

  Martinezu [utilizator]

  Eu zic ca tei cu 2500 lei bucata e chiar mai bine decit palmieri cu 10000 euro unul.
  In acest caz primaria a facut economii si din banii ramasi au putut face si citeva gropi noi. Pus cateva borduri calitatea I granit de Shanghai.
  Cum unde gropi? In asfalt.!
 • +13 (17 voturi)    
  Adevarul (Vineri, 8 ianuarie 2016, 12:41)

  Daniels22026 [utilizator]

  Ansamblul articolelor care spun adevarul despre furturi si diverse grupuri infractionale, tot acest ansamblu ne poate pacali. Am putea intelege ca se fura serios, continuu si temeinic, si doar atat.

  Adevarul adevarat este altul. Nu exista contract la care sa nu se fi furat. Nici un pix nu s-a achizitionat in tara asta fara spaga. Iar daca s-a achizitionat ceva fara spaga, a fost neintentionat, o simpla greseala omeneasca de-a mafiotilor. Orice ancheta ai porni, pe orice contract, la intamplare, din oricare primarie sau consiliu sau guvern, verdictul va fi aproximativ 100% acelasi, VINOVAT.

  Unii cred ca mai sunt si oameni cinstiti prin administratie. Mai sunt. Dar foarte rar si rataciti prin jungla. Oricare 100 de functionari ai aresta fara proces pentru 1 an de zile, eroarea practica a arestarilor neconstitutionale este de maxim 1 procent. Cam toti au furat. Si hartia igienica s-a furat si inca se mai fura in tara asta. Dupa anii mafiei comuniste, am ramas un neam de borfasi tristi, care se vindeca greu de pacatele sobolanesti. Multi romani vor pastra toata viata nostalgia fata de toate hotiile comise. Asa cum isi iubesc oamenii locurile natale, tot asa contempla majoritatea electorala hotiile si viata mafiota, dinainte sau de dupa revolutie.
 • +16 (16 voturi)    
  50/50% (Vineri, 8 ianuarie 2016, 12:43)

  spaga, fifty- fifty? [anonim]

  ...cat a ramas in buzunarul furnizorului, cat a ramas in buzunarul functionarului/primarului? Cel mai simplu este calcularea unui pret mediu de vanzare al produsului, iar diferenta intre pretul de achizitie si pret mediu pe piata, s-o plateasca primaria, functionarul care a semnat contractul de achizitie.
  ANAF ataca doar babutele de la piata, mai putin primariile. Oare de ce? Nu miroase a bine!
 • +18 (18 voturi)    
  "afacerea panseluta" (Vineri, 8 ianuarie 2016, 12:45)

  comment [anonim]

  si pentru cat au muncit in mandat vor lua si pensie suplimentara
  • +9 (9 voturi)    
   E munca grea (Vineri, 8 ianuarie 2016, 13:17)

   CititorulComentator [utilizator] i-a raspuns lui comment

   Sa umfli preturile cu peste 1000%...
 • +5 (5 voturi)    
  Partidu' (Vineri, 8 ianuarie 2016, 12:55)

  Rali [utilizator]

  Intrati si la Sectorul 4 sa vedeti dezmat cu spatiile verzi. Banci vandute la triplu pret, pomii plantati in mai etc.
  Toata lumea stie ca prin aceste spatii verzi/mobilier urban/salubrizare se fura cel mai bine, pt ca nimeni nu urmareste altceva decat sa mute banii cetatenilor catre pusculita de partid.
 • +8 (8 voturi)    
  Sint martor ! (Vineri, 8 ianuarie 2016, 12:57)

  Cuca [utilizator]

  In sectorul I, in 2012 la inceput de noiembrie se plantau de zor panselute.

  Desigur, la scurta vreme dupa aceea, in anul cu pricina a venit prima ninsoare. In nu mai mult de o saptamina florile cu pricina erau una cu pamintul.

  Am si poze, ca dovada.

  In noiembrie 2012, roiuri de oameni de la ADP plantau panselute pe Kiseleff, Aviatorilor, Prezan, si altele de prin zona !!!

  Desigur, cineva drag lui Chiliaman avea nevoie de citeva sute de mii de euro pentru Craciunul care se apropia.
  • +3 (3 voturi)    
   Pai putea Chiliman (Vineri, 8 ianuarie 2016, 15:12)

   manusha [utilizator] i-a raspuns lui Cuca

   sa-l refuze pe prietenu Walter Florian- Busca ( din generatia de aur a vanzatorilor de butelii ) si Romprestul lui ? Sa nu mananca si gura lui ceva ? Te apuca durerea de cap. Vorba unuia de mai sus : nici DNA-ul nu mai pridideste sa scoata la iveala numarul imens de furturi din primarii. Nu mai zic, ca fiind alesi intr-un singur tur viitori primari vor fi vechii primari cu aceleasi metehne. Nu stiu ce ne-ar putea scapa !
 • +9 (9 voturi)    
  in s3 (Vineri, 8 ianuarie 2016, 13:01)

  dan.d [utilizator]

  se stie de ani de zile ce au facut cei 2 Negoita - in fiecare an, iar si iar, aceleasi borduri de pe aceleasi strazi, acelasi parc, aceleasi locuri de joaca refacute de la zero. rapoarte de genul asta au mai fost; si? nu i-a deranjat nimeni cu nimic pe cei doi primari.
  ca fapt divers, mai jos pe hotnews articol platit (probabil din banii primariei s3, ca doar nu din buzunarul lui Negoita : "In toate scolile din Sectorul 3 a fost implementat, in acest an, catalogul electronic." wtf???
 • +7 (13 voturi)    
  Romanii (Vineri, 8 ianuarie 2016, 13:02)

  ugreval [utilizator]

  sunt hoti, mincinosi si lasi.
  Scrie in instoria noastra.
  Romanul nu se angajaza decat daca ii mai iese ceva pe langa salariu. Tot timpul e cu ocaua mica, tot timpul ravneste la bunul altuia.
  Studiile arata ca suntem religiosi. De fapt suntem mincinosi cand raspundem ca suntem religiosi. Ca daca eram prezentam moralitate.
  Asa ca nu va mai mirati ca romanii fura cu mic cu mare, cu bogat cu sarac, cu prost cu destept, cu frumos cu urat. E in sangele nostru.
  • +6 (6 voturi)    
   romanii (Vineri, 8 ianuarie 2016, 15:19)

   comment [anonim] i-a raspuns lui ugreval

   eu sunt roman si nu fur......nu e in sangele meu.... Tu furi ? Te intreb pentru ca spui ca toti romanii sunt hoti...
 • +8 (8 voturi)    
  Stiu eu un rond in Aviatiei... (Vineri, 8 ianuarie 2016, 13:03)

  abisala [utilizator]

  unde odata pe luna se schimba floricelele.Panselute, lalele, crizanteme.... O incantare :).
  • +4 (4 voturi)    
   Foarte harnica (Vineri, 8 ianuarie 2016, 15:14)

   manusha [utilizator] i-a raspuns lui abisala

   firma Romprest .
 • +14 (14 voturi)    
  nu e "neglijenta" nu e "cheltuiala exorbitanta" (Vineri, 8 ianuarie 2016, 13:05)

  yellowdog [utilizator]

  e furt calificat - toti cei care au fost in lantul de decizie anchetati si trimisi in judecata
 • +6 (6 voturi)    
  Cati oameni si firme au platit impozite locale (Vineri, 8 ianuarie 2016, 13:14)

  care_va_sa_zica [utilizator]

  pentru a trimite toti banii direct in buzunarele unor ciorditori ordinari (primari si prietenii) ?

  Ce inseamna a fii platitor de impozite, in acest caz, daca nu a fi fraier, pur si simplu.

  Coruptia transforma buna credinta in prostie.

  Se pot acorda si pedepse cu puscaria cu 2500% spor de timp si sapun?
 • +9 (9 voturi)    
  Daca DNA-ul nu ii ia in primire (Vineri, 8 ianuarie 2016, 13:21)

  mihai [anonim]

  Ii vom lua noi, cetatenii. To be continued.
 • +6 (6 voturi)    
  De astea au timp primarii... (Vineri, 8 ianuarie 2016, 13:22)

  Johanis [utilizator]

  dar sa puna in aplicare noua Lege a publicitatii stradale , legea care e menita sa faca un pic de curatenie in ceea ce se numeste panotaj stradal, nu au timp. Legea a fost suspendata timp de doi ani din ordinul lui dragnea si din 1 oct 2015 este repusa in legislatie. Nicio primarie nu face nimic in acest sens. Normal, din asta nu ies bani, din panselute sau tot ce nu se poate inventaria (s-a uscat, s-a furat) ies milioanele. Doar n-au venit pentru salarii stimabilii primari!
 • +11 (11 voturi)    
  Haideti... (Vineri, 8 ianuarie 2016, 13:25)

  CititorulComentator [utilizator]

  Ca nu suntem toti neam de hoti...

  - Oprescu, 2015
 • +7 (7 voturi)    
  trecerile de pietoni inundate din sectorul 3 (Vineri, 8 ianuarie 2016, 13:33)

  cosmin [anonim]

  E bine ca se investesc zeci de milioane de lei in arbusti care intr-un final se usuca sau dispar, iar noi cetatenii din sectorul 3, nu putem merge pana la piata fara cizme cand ploua sau se topeste zapada. . Poate investigati cum se face receptia lucrarilor din sectorul 3. Mi se pare inadminisibil ca in mijlocul unei treceri de pietoni sa ai apa de 20 de cm.
  A se vedea trecerea de pietoni de la magazinul titan, care a fost amenajata anul trecut, si unde ieri era apa pana la glezne. De asemenea trecerea de pietoni de pe blv. N Grigorescu in dreptul pietii Salajan (N.Grigorescu intersectie cu Camil Ressu) unde in dreptul treceri de pieton se strange apa, trecatorii fiind nevoiti sa traverseze efectiv prin mijlocul strazii pt a ocoli balta.
  • +7 (7 voturi)    
   Pe Kiseleff (Vineri, 8 ianuarie 2016, 14:06)

   Cuca [utilizator] i-a raspuns lui cosmin

   aproape de Arcul de Triumf exista pe trotuare o multime de gropi/denivelari - zici ca esti la parcul de distractii.

   Atunci cand ploua sau se topeste zapada desigur ca acestea se umplu cu apa.

   Nu le poti ocoli decat pe carosabil, printre masini, intrucat ele au o latime egala cu latimea trotuarului, si unele au o lungime de mai bine de 20 de metri !

   Dar e bine ca plantam frecvent panselute.
   • +3 (3 voturi)    
    O sa ziceti (Vineri, 8 ianuarie 2016, 15:18)

    manusha [utilizator] i-a raspuns lui Cuca

    ca sunt obsedata dar iar vin si zic.Chiliman a fost ales in 2012 cu peste 60 % si s-ar putea sa candideze din nou.
 • +2 (4 voturi)    
  fara titlu (Vineri, 8 ianuarie 2016, 13:38)

  Cheie primara [utilizator]

  Orice contract de achizitie publica trebuie sa aiba o valoare estimata. Pe SEAP se publica numai valoarea estimata totala, dar exista in documentatia suport si o nota justificativa ce contine preturile unitare estimate care expliciteaza valoarea totala estimata. Un contract se incheie numai daca valoarea totala a ofertei este mai mica sau egala cu valoarea totala estimata. Asadar exista posibilitatea ca anumite componente ale contractului sa fie mult sub pretul pietei. De regula aceste componente subestimate nu se mai executa. As fi curios sa vad un articol mai documentat cu probe pt afirmatii.
  • +5 (5 voturi)    
   SEAP-ul fabricat pentru FURT. (Vineri, 8 ianuarie 2016, 13:44)

   Johanis [utilizator] i-a raspuns lui Cheie primara

   Posibilitatea de a fura a stat la baza acestui program. In el nu lucreaza furnizorii, ci chiar angajatii statului. Acsetia stiu cum sa posteze ofertele astfel incat sa cumpere de la cine trebuie.
  • 0 (0 voturi)    
   pai BRAVO!! (Sâmbătă, 9 ianuarie 2016, 1:13)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Cheie primara

   Si CUM naiba estimezi tu valoarea, la de mai MULT de 10 ori decat aceea de pe piatza??!!
   Adica, o "estimezi" ca sa ai de unde fura? sau CUM??!!

   ???
 • +10 (10 voturi)    
  singura solutie (Vineri, 8 ianuarie 2016, 13:47)

  sampras [anonim]

  singura solutie e transparentizarea totala a tuturor cheltuielilor institutiilor de stat (toate, nu doar primarii: si spitale, si ministere, tot). trebuie facut un site pe care fiecare institutie sa fie obligata sa posteze zilnic toate cheltuielile. repet: zilnic si toate. Sa spuna cand plateste 2800 de lei pe un cos de gunoi. Atunci, in ziua aia, nu sa vina curtea de conturi sa spuna peste cativa ani. Sa spuna cand da 12300 pe un balansoar. In ia in care da. Pt ca foarte multi bani se fura prin achizitii directe, nu neaparat prin licitatii.
  Fiecare cetatean ar trebui sa se poata "abona". Sa primeasca (gratuit, evident) un mai de fiecare data cand institutia pe care vrea el sa o monitorizeze face o cheltuiala. Adica...am venit acasa, vreau sa vad ce a mai cumparat primaria azi. I-auzi...a luat 10 cosuri de gunoi de 2800 de lei. Azi, nu acum 3 ani. O sa fie mult mai atenti cand cheltuie banii, cand vor vedea ca, de exemplu cheltuielile primariei din sectorul 3 sunt urmarite zilnic de 15000 de cetateni
  • +5 (5 voturi)    
   erata (Vineri, 8 ianuarie 2016, 14:03)

   sampras [anonim] i-a raspuns lui sampras

   *sa primeasca zilnic un mail cu toate cheltuielile primariei
 • +6 (6 voturi)    
  ! (Vineri, 8 ianuarie 2016, 13:48)

  Kpriciu [utilizator]

  Unde sung banii dvs. Votati partidele politice! Votati in curand pnl psd unpr alde maghiari samd!
  • +3 (3 voturi)    
   Ok (Vineri, 8 ianuarie 2016, 14:48)

   Adri70 [utilizator] i-a raspuns lui Kpriciu

   Ok, nu votam. S-a rezolvat problema cu asta?
 • +5 (5 voturi)    
  ... (Vineri, 8 ianuarie 2016, 14:15)

  pathfinder [utilizator]

  EXTRAORDINAR!!!
  Si achizitiile astea au fost facute cu licitatii publice?!?
  • 0 (0 voturi)    
   da >:) (Sâmbătă, 9 ianuarie 2016, 1:15)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui pathfinder

   Si probabil ca "la pretul cel mai mic"! :P :))))))))))))))))
 • +7 (7 voturi)    
  Primarul Liviu Negoita de la sectorul 3... (Vineri, 8 ianuarie 2016, 14:19)

  Stick [anonim]

  a plantat copaci pe B-dul Nerva Traian pe care nu i-a mai udat si astfel s-au uscat. Celalalt Negoita, Robert, le-a turnat beton la radacina probabil ca sa se usuce mai repede ( aia care s-au prins ...) si ca sa poata sa achizitioneze altii..Bataie de joc GENERALIZATA la adresa cetatenilor din sector !!! Pe Nerva Traian trebuiau schimbate sinele de tamvai de multa vreme ( aproape noatpe de noapte vin cei de la RATB si le repara ) dar de unde bani daca R.Negoita ii da cu nemiluita pe achizitia de copaci scumpi si sisteme de udare care sunt furate ( tot de cei care le monteaza !) imediat...???
 • +6 (6 voturi)    
  Abia acum ati aflat ? (Vineri, 8 ianuarie 2016, 14:24)

  Vasile din grajd [anonim]

  De cel putin 15-20 ani se cheltuie banii pe panselute de milioane de euro si pe iarba si pe pomi pe care ii vedem la fata exact un an . Maximum.
  Nu e nimeni la inchisoare. Ne-au marit taxele locale ca nesimtitii si este o mizerie de nedescris in TOATE cartierele. Cum sa scapam de ei ? DNA-ule i-ai la inchisoare pe toti. Drumuri varza printre blocuri, fara trotuare , fara locuri de joaca intretinute.
 • +7 (7 voturi)    
  Si care este urmarea? (Vineri, 8 ianuarie 2016, 14:27)

  dihania [anonim]

  Ce se intampla acum?
  • +3 (3 voturi)    
   mda (Vineri, 8 ianuarie 2016, 14:59)

   alex [anonim] i-a raspuns lui dihania

   Sa vedem procurori, anchete, condamnari.

   DNA?
   • 0 (0 voturi)    
    pai... (Sâmbătă, 9 ianuarie 2016, 1:16)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui alex

    Pe DNA trebuie sa o SESIZEZE cineva!
 • +6 (6 voturi)    
  si de ce aflam abia acum de dezmatul din 2007-2014 (Vineri, 8 ianuarie 2016, 15:14)

  21unas [utilizator]

  curtea de conturi ce a facut pana acum? a dormit in papuci?
  genul asta de audit ar trebui facut in fiecare an, sa stim clar cat ce adunatura de hoti ne fura, pardon, adiministreaza orasul
  • 0 (0 voturi)    
   nu poate :( (Sâmbătă, 9 ianuarie 2016, 1:21)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui 21unas

   Nu are capacitatea "fizica", sa o faca in fiecare an (doar nu controleaza numai Primariile).
   Dar o data la doi ani, tot ar cam trebui facut ;)
 • +5 (5 voturi)    
  Mafia de partid (Vineri, 8 ianuarie 2016, 15:32)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Clientela de partid trebuie servita prompt. HOTIA este generalizata si favorizata de o JUSTITIE care functioneaza doar in sprijinul hotilor. Citeva luni de puscarie si toti ramin cu averile intregi. JUsTITIA ROMANA E DOAR DE OCHII LUMII iar administratiile colcaie de hti, corupti si complici la jaf.
 • +6 (6 voturi)    
  Ne trebuie un oras unitar (Vineri, 8 ianuarie 2016, 16:32)

  bigbrother [utilizator]

  In care sa existe un singur primar care raspunde de tot si este primul luat la suturi cand ceva nu merge bine. Nu stiu daca trebuie renuntat la sectoare, dar cu siguranta trebuie blocate achizitiile in cadrul sectoarelor, trebuie regandit modul in care se cheltuie banul public. Orasul asta e o struto-camila de la mobilierul urban pana la cladirile inaltate si mijloacele de transport diferite.

  Veti spune probabil ca asta nu va rezolva problema, ca si Oprescu a furat. Corect, dar este mai usor sa se verifice intr-un singur loc decat in 7, se poate controla mult mai usor traseul banilor, se pot pune limitari mult mai usor, se reduc firmele participante si se negociaza altfel si nu in ultimul rand, DNA poate fi cu ochii pe ei mult mai usor,

  Ganditi-va la primarie ca o firma cu puncte de lucru, la o firma cu un director general si 6 directori tehnici. Totul se decide la nivel central, de la imaginea orasului pana la transport si cheltuieli administrative, ceea ce duce la o imagine unitara, raspuns rapid la solicitari, cheltuieli mult reduse si preturi mult scazute pentru ca se negociaza la nivel de oras. Si poate ca o perioada n-ar strica sa fie auditate extern acele cheltuieli inainte sa fie aprobate.

  Faptul ca sunt atatea sectoare inseamna o clientela mult mai larga pentru primarii, o sansa in plus sa faca spagi, daca nu merge la un sector, se incearca la altul. Iar diferentele enorme de preturi intre produse cu acelasi rol dar cumparate in sectoare diferite arata faptul ca exista o gramada de ofertanti pe piata, depinde insa de primar daca ii accepta in functie de ce comisioane isi ia.

  Nu ma astept chiar si in cazul unei singure primarii sa nu existe excese si furturi, asta e boala grea care trece doar cu zeama de catuse, uneori nici asa. Dar exista un singur Bucuresti pe harta, ar trebui sa vedem orasul asta ca un singur oras, nu ca mici feude ale primarilor.

  Pana atunci, DNA: so pe ei!
 • +4 (6 voturi)    
  Ce aveti cu primaru nostru? (Vineri, 8 ianuarie 2016, 17:07)

  Ciobanul Bucur [utilizator]

  Domnu Robert de la sec. 3 e cel mai cumsacade primar din cati esista pa lumea asta. Inainte de fiecare alegere organizeaza intruniri cu locuitorii pe grupe da blocuri si ne vorbeste asa frumos ca noi toti il iubim si il votam cu drag. Chiar daca pa urma uita tot ce ne promite, noi tot il iubim, ca ne spune asa frumos, ca nu poti sa nul iubesti. Sa stiti ca noi tot pa el il vom vota.
 • +6 (6 voturi)    
  Si sunt unii tot mai vocali ... (Vineri, 8 ianuarie 2016, 18:02)

  Radu [anonim]

  Care zic ca DNA a mers prea departe, ca s-au blocat institutii si flux economic prin anchetele facute ... ca ar trebui s-o lase mai moale ...
  Cred ca DNA a atins doar varful iceberg-ului in timp ce-i toate institutiile si administratia statului colcaie de coruotie si clientelism ...
 • +1 (1 vot)    
  2007-2014 (Vineri, 8 ianuarie 2016, 23:18)

  Cataleya [utilizator]

  Avand in vedere ca din 2008 pana in 2015 Oprescu a fost "bulibasa capitalei" nu cred ca mai mira cineva hotiile constatate de Curtea de Conturi. Bineinteles ca nici inainte n-a fost mai bine.
  Dar cu hotul de Oprescu la butoanele capitalei, vreme de 7 ani, mizeria a puscat prin toate colturile.
 • +1 (3 voturi)    
  Percutie cu intarziere a Curtii de Conturi (Vineri, 8 ianuarie 2016, 23:41)

  Azra [utilizator]

  Ce-a facut Curtea de Conturi prin anii 2009-10, cand atunci trebuia sa faca si sa publice rezultatele controalelor le primariile de sector pentru anii 2007-2008?Tot ceea ce ne spune acum Dl. Vacaroiu despre pagubele acelor timpuri este inutil, pentru ca nimic nu mai poate fi recuperat si nici un primar nu mai poate fi tras la raspundere, intrucat faptele s-au prescris intre timp. Este chiar un fel de complicitate sadica a Curtii de Conturi, organism creat pentru a verifica si descoperi cu promptitudine deficientele in managementul unor institutii ale statului.
  Modul defectuos in care lucreaza Curtea de Conturi impune o restructurare a acesteia si, in orice caz aducerea la varful ei a unei persoane mult mai apta de munca.
 • +1 (1 vot)    
  e si din cauza legii-OG 34/2006 si a SEAP/ANRMAP (Sâmbătă, 9 ianuarie 2016, 0:50)

  Roman_Cetatean [utilizator]

  1. Este vorba de Autoritati Contractante diferite- vb de ALPAB/PMB si 6 sectoare (primarii de sector).
  2. cand se liciteaza de ex pt o combinatie de panselute cu magnolii se estimeaza panseluta cu X lei si magnolia cu Y lei si ai valoarea estimata N * X + M* Y lei (N si M nr de panselute si de magnolii, respectiv).
  3. Se intampla ca la aceeasi licitatie (nu vb de licitatii diferite sau-si mai mult- de Autoritati Contractante diferite) sa vina ofertanti cu combinatii de preturi de tipul : N X (2X) + M * (Y/3) si valoarea totala a ofertei sa fie mai mica decat valoarea estimata.
  Pb e ca nu sunt setate praguri maximale in vreun nomenclator, iar daca te apuci tu, ca expert achizitii sa pui praguri maximale la categorii de produse/servicii iti resping cei de la ANRMAP caietul de sarcini si Documentatia de Atribuire in SEAP, motivand ca valorile maximale aduc atingere principiului liberei concurente. Sunt domenii unde s-au stabilit standarde de cost -cu legea si se pot aplica- de ex la proiectele POSDRU, un laptop nu poate depasi 4000 lei (cu TVA) indiferent de caracteristici- altfel depasirea nu e eligibila.
  Asa ca, daca se compara contracte de la licitatii diferite si mai mult, de la AC diferite, nici nu e de mirare ca la Sectorul 1 panseluta a fost luata xu 3 X lei iar la 6 cu X lei iar magnolia de la 1 e Y lei dar la PMB e 3 Y lei.
  Am intalnit astfel de spete -cu oferte de servicii hoteliere in care unii au castigat cu pretul/noapte de 200 lei si masa 100 lei, altii cu cazarea 100 lei si masa 200 lei/zi. Desi vb de acelasi grup de oameni, acelasi hotel etc. Fiecare agent economic isi face politica de preturi, are negociate diverse discounturi si preturi preferentiale si logic ca apar astfel de diferente-iar Curtea de conturi (ar trebui sa) stie asta!
  Nu ii apar- e clar ca au supra-estimat valorile, plus ca au spart multe licitatii in directe, plus faza cu lipsa de garantii (ok,esti odata incompetent, ca nu ai stiut, dar daca te-ai ars odata,la urmatoarea ceri garanti
 • 0 (0 voturi)    
  Sunt cumva noutati? (Sâmbătă, 9 ianuarie 2016, 10:17)

  incomodul [utilizator]

  Voi spune eu, un simplu cititor, ce nu pot scrie jurnalistii (si ii inteleg, legea i-ar hartui daca ar face-o). Ce facem noi mai exact, in afara de a lua la cunostinta si a scrie sute, mii, MILIOANE de comentarii pe mii de pagini, care mai de care revolutionare, la asemenea articole? Clocotim de indignare, dar la finalul lunii mergem cumintei la cozi pe la posta, sa ne platim taxele si impozitele... Maaaari razboinici la tastatura suntem noi.
  Interesati-va ce inseamna nesupunerea civica, si incercati punerea ei in aplicare. Ideal patronatele ar trebui sa se uneasca si s-o aplice, impreuna cu angajatii (insa se multumesc cu a da spagute). A plati taxe si impozite pentru a primi asemenea mizerii si batjocura in schimb, inseamna complacere si complicitate.
  Treziti-va oameni buni, uitati-va ce inseamna acum la noi jocurile politice. Uitati-va cu atentie cine sunt, ce studii au, ce trecut, ce caracter! Uitati-va la disperarea si agresivitatea cu care se activeaza doar in preajma alegerilor! La lipsa de transparenta, la umilinta ce o indura cei care intra (cu greu) la sedintele din consiliile judetene si cum sunt tratati cand au o idee utila comunitatii. Demnitarii se cred masculi alfa intr-un trib de enoriasi smeriti si resemnati, normal ca fac reguli de trib primitiv, guvernat de plutocratie. NESUPUNEREA CIVICA, facuta documentat si cu probe, asa cum a facut-o naucul ala Erwin Albu (care se cam harjonea intentionat cu jandarmii pe la proteste).
 • 0 (0 voturi)    
  Si cu asta ce am facut? (Luni, 11 ianuarie 2016, 8:50)

  Popescu [anonim]

  Aici nu este vorba numai de politica. AICI ESTE VORBA DE HOTIE, HOTIE SI IAR HOTIE.
  Hotia trebuie vindecata prin puscarie. Iar puscaria trebuie sa fie aplicata, adica cei de acolo sa fie pusi sa munceasca-n draci pentru a acoperi paguba. Unde? Avem atatea proiecte pe hartie care trebuie puse in practica, unde se pot economisi banii cu nevoile de personal, manopera etc ,fiindca am avea ca protagonisti in munca pe acesti hoti dovediti si care vor fi dovediti. Ceea ce ne spune Curtea de Conturi o stiam si noi demult sau macar o intuiam. Dar masuri concrete pentru recuperarea banilor furati ne spuneti domnilor NABABI de la CC. A constata este usor. Si TATA LEANA o poate face. DAR ERADICAREA HOTIEI O AVETI IN VEDERE? Nu cred. Voi va luati salariile umflate pentru constatarile facute si, si SALUTARE SI-UN PRAZ VERDE. HALAL SA VA FIE.
 • 0 (0 voturi)    
  CARE SUNT MASURILE ???? (Sâmbătă, 17 martie 2018, 13:29)

  Roxana Voinea [anonim]

  Pai bravo Curtii de Conturi !!! DAR CARE ESTE FINALITATEA ???? CARE SUNT MASURILE CARE SAU LUAT ???


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by