Firmele care deszapezesc strazile din sectoarele 2-6 au fost amendate din nou miercuri, cu cate 5.000 de lei fiecare, pentru nerespectarea obligatiilor ce le revin in conformitate cu Normele de Salubrizare ale Municipiului Bucuresti. Acestea au primit amenzi de cate 5. 000 lei si marti.

Primaria Capitalei saluta responsabilitatea civica de care au dat dovada bucurestenii, doar 5 % din cei somati marti sa indeparteze zapada de pe trotuare fiind sanctionati miercuri pentru nerespectarea acestei obligatii. Astfel, inspectorii au dat 23 de amenzi, in valoare de 39.000 de lei firmelor si asociatiilor de locatari, potrivit informatiilor transmise de Primaria Capitalei.

Reamintim ca marti, in timpul verificarilor, au fost somate 416 persoane juridice, din care 217 asociatii de proprietari pentru ca nu au curatat zapada si gheata de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliaza sau isi desfasoara activitatea.

Actiunile de control privind obligatia persoanelor fizice/juridice de a curata trotuarele de zapada si gheata, dar si a modului in care operatorii respecta planul de deszapezire vor continua si in zilele urmatoare.